Disponibile in:

022 – Shih Aurën – Fuqia e kontaktit fizik (4 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Njerëzit nuk thonë gjithmonë se çfarë mendojnë, por nuk mund ta fshehin atë që ndjejnë nëse i njihni mjetet për ta kuptuar atë.

Të jesh në gjendje të shohësh atmosferën ju lejon të njihni synimet dhe emocionet e të tjerëve, shpesh edhe më mirë se ju mund duke shikuar në gjuhën e trupit të tyre; kjo është për shkak se edhe gjestet dhe shprehjet e fytyrës mund të modifikohen me kujdes të vogël. Por fshehja e atmosferës është shumë më e vështirë, jo e pamundur, por padyshim më e vështirë. Në realitet, ne e pranojmë të gjithë që ne të gjithë e dimë si të kuptojmë gjuhën e trupit, sikur të mos na marrë për të kuptuar kur dikush është duke gënjyer ose kur ndjen një emocion të caktuar; në ndërkohë ankohen sepse zbulojmë se disa njerëz na kanë mashtruar prej vitesh dhe nuk kemi vërejtur kurrë. Njohja e qëllimeve të një personi nga gjuha e trupit të tij nuk është e thjeshtë, në të vërtetë ajo kërkon vëmendje të kujdesshme ndaj grupit të lëvizjeve bashkëkohore. Studimet teorike, madje edhe në libra profesionalë, ju indoktrinojnë në besimin absolut se një gjest i trupit mund të nënkuptojë vetëm një gjë dhe asnjë tjetër: nëse dikush prek hundën e tij ndërsa flet, sipas teorisë absolute ai thotë një gënjeshtër të madhe; në praktikë ajo mund të ketë një kruarje të pabesueshme brenda hundës dhe me edukim do të fshij vetëm jashtë, ndërsa ajo do të vazhdojë të flasë pa bërë shumë probleme. Për të kuptuar gjuhën e trupit ne duhet të mësojmë të vëzhgojmë të gjitha lëvizjet e subjektit në të njëjtën kohë, të bashkuar edhe me fjalët që po flasin nga bashkëbiseduesi ose nga njerëzit pranë tij, për të kuptuar reagimet e tij për shkak të këtyre termave të saktë. Nga rruga, shumica e njerëzve që mendojnë se e njohin këtë subjekt në mënyrë të përsosur, duke u mburrur për ta studiuar atë “me 40 vjet përvojë”, përfundojnë duke u humbur në një gotë ujë kur personi në frontin e tyre nuk do të ndjekë lëvizjet lexoni në libra, por ajo do të tregojë veten “jashtë programit”; për shembull, nuk do të heqësh kokën kur të mendosh, nuk do t’i mbash të shtrënguar armët pavarësisht nga të qënit i turpshëm ose i mbyllur, nuk do t’i kthesh sytë ndërsa po thua një gënjeshtër të hapur dhe kështu me radhë. Me fjalë të tjera, gjuha e trupit mund të thotë shumë për personin para nesh, por ne duhet të dimë se si ta shohim atë. Nëse e dini se si ta lëvizni trupin tuaj për të pretenduar sjellje të caktuara në vend të të tjerëve, mund të jeni në gjendje t’i mashtroni ato para jush, por aura juaj nuk do të jetë në gjendje të gënjejë. Nëse vendosni t’i kushtoni vëmendje të dy gjuhës së trupit tuaj dhe atmosferës tuaj në të njëjtën kohë, do të jeni në gjendje të gjeni shumë më tepër informacione sesa mund të imagjinoni. Në fakt, të dyja teknikat e kombinuara janë të jashtëzakonshme, por kur nuk e shihni atë që flet para jush dhe vëren se si po ecni me gisht, sepse po flisni në telefon ose nëpërmjet bisedës, duhet të mbështeteni vetëm në perceptimin tuaj: për këtë arsye do të jetë thelbësore të mësoni teknikat të ketë sukses; gjithashtu do të jetë shumë më e dobishme të mbështetesh vetëm në gjuhën e trupit, sepse nëse personi para jush i njeh metodat për të mashtruar, ai mund të të bëjë të besosh diçka më tepër se një tjetër, madje duke shikuar drejt në sytë e tu, duke shmangur plotësisht nga rruga. Shfrytëzimi i teknikave për të njohur informacionin e vërtetë është shumë më i mirë sesa të lejohet të ndikohet nga fasada që shohim në sipërfaqe.

Qëllimi i teknikës është të jetë në gjendje të shohë atmosferën në kohë reale, duke përdorur më pak përpjekje dhe duke arritur në pikën e shikimit të ngjyrave të energjisë së ndryshimeve dhe mendimeve të njerëzve në momentin e saktë në të cilin ndodhin, pa përpjekje ; me fjalë të tjera, duke qenë në gjendje të shohin menjëherë atmosferën dhe energjitë, pa pasur nevojë të harxhojnë orë të ndezura në këtë temë. Kur duam të dimë mendimet e të tjerëve, veçanërisht nëse jemi kurioz për reagimin e tyre ndaj propozimit apo nismës sonë, kjo do të thotë që ne do të dëshironim të dinim menjëherë se çfarë mendojnë për të, ndoshta edhe përpara se të ndërmarrin hapa shumë përpara. Megjithëse mund të duket diçka shumë e vështirë ose që i përkasin një të ardhmeje të largët, duke parë në fakt atmosferën e njerëzve në momentin e saktë që po bisedoni ju lejon të shihni vetë se si reagojnë ndaj fjalëve tuaja ose fakteve që po ndodhin , duke qenë në gjendje t’ju japë konfirmimin e dyshimeve apo të njohurive të reja.

Faqja 2 nga 5

Në atë moment do të jetë pranë jush për të dëgjuar perceptimet tuaja ose për të mashtruar veten se ishte e gjitha false dhe imagjinare, duke gjetur veten atëherë në të ardhmen të vuani atë që aura ju kishte sugjeruar tashmë, por që donit të injoroni. Ajo që është e sigurt është se për të arritur në këto nivele, së pari duhet të stërviteni në objekte apo njerëz me të cilët gjeni më shumë thjeshtësi, në mënyrë që të mësoni se si punojnë dhe pastaj – domosdoshmërisht – të kaloni në objekte dhe situata gjithnjë e më të vështira, në mënyrë që t’i kapërceni çdo herë dhe të evoluojnë më shumë se më parë.

Vizioni i aurës është kategorikisht i paparashikueshëm. Megjithëse mund të shpjegohet në mënyrën më të mirë për t’ju ndihmuar ta kuptoni, në provën e fakteve, kur ju gjeni veten në situatën e të pasurit për të parë atë jetoni ju nuk do të jeni në gjendje të strukturoni përvojën tuaj duke besuar se do të sillet në të njëjtën mënyrë në kohën e mëparshme, sepse në çdo rast do të jetë e gjitha ndryshme. Ndonjëherë ju mund të shihni auras vërtetë ngjyra, herë të tjera pavarësisht nga sekondat që kalojnë ju do të vazhdoni të shihni halo bardhë pa ngjyra të tjera; megjithatë madhësia e fushës energjetike mund të jetë shumë më e gjerë se sa aurat e mëparshme me ngjyrë; madhësia dhe ngjyra nuk përputhen gjithmonë, duke qenë dy faktorë aura të dallueshëm. Edhe pse 90% varet nga aftësia juaj për të parë auras dhe për këtë arsye në trajnimin tuaj të vazhdueshëm, ka edhe shëndetin, sasinë e energjisë së subjektit në fjalë dhe disponimin e momentit. Për këtë arsye, në disa raste ju mund të shihni aure shumë të mëdha edhe pse nuk keni qenë të gatshëm t’i shihni ato, duke vënë në dukje së pari një halo të hollë të bardhë që papritmas swells up dhe përhapet nga një sekondë në tjetrën sikur të kishte marrë një përforcim në vend të zgjerimit gradual siç ndodh zakonisht. E gjithë kjo ndodh për shkak të disponimit të subjektit që ka ndryshuar në atë moment, ndoshta sepse ai po mendon shumë intensivisht për diçka që e intereson atë, në një mënyrë pozitive ose negative; megjithatë, ai është shumë i fokusuar në një temë.

Në këtë pikë ju mund të humbisni mundësinë për të qenë të obsesionuar dhe pyesni veten se pse kur jeni në shtëpi duke u përpjekur të shihni aurën, nuk mund të kaloni vizionin e 2cm halo të bardhë, ndërkohë që me këtë rast mund të shihni gjysmë metër aure të bardhë ju nuk jeni duke u përpjekur, ose ju mund të përfitoni nga situata dhe të shihni gjithçka që ju mund të zbuloni informacionin që është duke u zbuluar para syve tuaj. Duhet të kuptohet se aura mund të shfaqet papritur tek sytë tanë, edhe kur ne nuk e kërkojmë, për shembull në mes të një dreke – dhe jo menjëherë, sepse do të thotë që në atë moment personi që ne kemi përpara duke menduar për diçka të fortë; nëse kjo është një ide e mirë që vjen në mendje apo një propozim i çuditshëm për t’ju mashtruar, sigurisht që po mendon për diçka që e ka rritur menjëherë vëmendjen e saj. Një gjë është e sigurt: nëse në shtëpi nuk keni stërvitur në teknikën e vizionit të atmosferës, jashtë shtëpisë ju nuk do të dini se si ta shihni atë edhe kur një person para jush merr aq ngazëllyer sa ai spërkat energji nga të gjitha poret. Megjithëse mund të duket e çuditshme, të gjitha teknikat që ne praktikojmë në shtëpi do të jenë shumë të dobishme në jetën e përditshme, ashtu siç bëjmë gjërat më normale, si të hahet me dikë ose të presim që autobusi të ndalet sepse spiritualiteti nuk është një moment pushim, por ajo është zgjuar gjatë gjithë ditës. Kjo është arsyeja pse shpesh kur ne jemi në shtëpi duke praktikuar pothuajse duket se nuk kanë efekt, por në realitet kur dalim, bëhemi më të ndërgjegjshëm dhe më të mbrojtur se të gjithë kalimtarët e tjerë që janë gjithmonë të nënshtruar ndaj shoqërisë brenda dhe jashtë.

Këshilla ime është të përfitosh nga mundësia çdo herë që shfaqesh, duke u përqendruar në aurën e personit që papritmas del. Përvojat janë të gjitha rreth nesh dhe nëse dëshirojmë të zgjoheni është detyra jonë të zgjedhim t’i kapim dhe t’i përjetojmë ato në momentin, sepse disa raste kurrë nuk do të përsëriten dhe është shumë më mirë të mos shtyjmë.

Faqja 3 nga 5

Kuptova se falë ushtrimeve të bëra në shtëpi për objekte të parëndësishme të mërzitshme dhe të përsëritura, mësova të shkoj përtej niveleve të vështirësisë që nuk e kuptoja në atë kohë, por që më lejoi të shihja energjitë e mjedisit ose të njerëzve në raste të papritura. . Më kanë kujtuar disa momente në të cilat unë duhet të kisha takuar njerëz që më prezantuan nga të tjerët si të mirë dhe shumë të ndritshëm, por falënderoj aurën për të treguar të vërtetën rreth tyre. Ndonjëherë nuk do të dëshirosh të besosh atë që sheh, sepse do të jetë përtej të gjitha shpresave, do të shkojë kundër çdo ideje që e keni bërë, por do të jetë si një shuplakë në fytyrë që do t’ju tregojë identitetin e vërtetë të njerëzve, madje edhe mbi ato që nuk do të prisni; falënderoj Perëndinë edhe në një mënyrë pozitive. Pashë me sytë e mi momentin e saktë kur energjia e një personi e nënshtroi energjinë e një tjetri në anën e tij, duke pushtuar energjinë brenda trupit. Edhe pse (pa ushtrim) nuk e shihni, aura ndikon jo vetëm energjinë e jashtme të të tjerëve, por edhe atë të brendshëm, duke hyrë thellë përmes vetë trupit. Në raste të tjera, gjatë disa takimeve të shërimit të energjisë, unë mund të shihja energjinë nga trupi i shëruesit që hynte në trupin e shëruar, duke u zgjeruar nga brenda në jashtë. Nëse shikimi është një kuptim i tillë i rëndësishëm për jetën e përditshme, aq më pak sa energjik është, nëse vetëm ne përpiqeshim të mësohemi me të. Përvojat vizuale hapin mendjen tonë për ekzistencën shpirtërore shumë më tepër se një mijë histori dhe dëshmi të të tjerëve.

Përmes pamjes energjike ju mund të shihni se çfarë po ndodh vërtet në një moment të saktë. Imagjinoni të shihni dy njerëz që takohen, flasin me njëri-tjetrin, por nuk dini asgjë për ta dhe nuk kuptoni se çfarë ndihen. Tani, imagjinoni nëse gjatë takimit të dy ju mund të shihni mendimet më private të të gjithëve të shfaqen mbi kokat e tyre: në këtë mënyrë ju do të kuptoni se çfarë po ndodh mes tyre. Shikimi i aurës nuk do t’ju tregojë fjalët e shkruara, por do t’ju njoftojë qëllimet e tyre më të fshehta duke deshifruar progresin e energjisë.

Më poshtë do të doja të ju tregoja disa shembuj të mrekullueshëm për të shpjeguar ndikimin energjik. Le të marrim si shembull një situatë që ndodh me të gjithë, që e di sa herë në muaj, kur dikush na ndal në rrugë ose na luan në shtëpi për të na shitur diçka. Mendoni për shitësin e përbashkët derë më derë, promotorin ose skenën tipike të shtrëngimit të duarve midis dy burrave të karrierës, duke filluar të kuptojnë se çfarë qëndron pas asaj shtrëngimi duarsh të thjeshtë.

Imazhi i mësipërm tregon se si jemi mësuar të shohim një situatë. Të gjithë ne shohim është skena e dy njerëzve që takohen dhe fillojnë të flasin: i respektojmë ato në një mënyrë krejtësisht të shkëputur, duke na penguar kështu që të kuptojmë se çfarë është në mes. Ne nuk shohim se secili prej tyre ka një atmosferë që tashmë po fillon të përgatitet për takimin (ose përplasjen) pa e vërejtur askënd.

Në të vërtetë shitësi tashmë kishte ide të qarta se çfarë të bënte; në të vërtetë aura e tij tashmë po përgatiste veten për të marrë formën impregnuese të diktuar nga mendimi i vendosur. Pra, të dy fillojnë të bisedojnë, shitësi kryen bisedën me fjalë të sakta dhe të studiuara pa i lënë kohë kalimtarit të rrëshqasë dhe të pranojë interesin e vogël.

Ndërkohë, aura e shitësit vazhdon të lëvizë dhe të përpiqet të shtrydh në konsumator, duke shpresuar për ta bindur atë për të blerë produktin e tij. Ndërkohë, viktima përpiqet të dalë nga biseda dhe është e tensionuar për shkak të situatës, por, nga frika e mosbesimit, nga frika ose frika nga qasja tepër agresive e tregtarit, ai lejon që energjia e njeriut të hyjë në atmosferën e tij duke lënë vetveten të nënshtrohet nga vullneti i tij.

Faqja 4 nga 5

Shitësi nuk është i vetëdijshëm për dorëzimin e energjisë që ai ka arritur të krijojë mbi personin tjetër me përdorimin e aurës, por falë përvojës së tij në shitjen dhe studimin e gjuhës që ai është në gjendje të njohë se ai po i arrin, në një farë mënyre, për të hyrë në mendjen e blerësit tani të mundshëm, duke i dhënë meritat qëndrueshmërisë dhe sigurisë së tij mendore në qasjen e drejtpërdrejtë. Ai është i vetëdijshëm se nëse vazhdon të këmbëngulë në atë hap, ai do të jetë në gjendje ta bindë plotësisht.

Edhe pse gjithçka është shumë e shpejtë, aura e së parës do të kalojë në atë të viktimës për ta nënshtruar atë; kjo e fundit në të njëjtën kohë do t’i nënshtrohet pushtimit të energjisë që ai nuk do të jetë në gjendje të ndalojë, duke mos pasur vendosmërinë e duhur për të mbyllur bisedën. Kështu, pjesë të aurës së viktimës do të shpohen nga agjenti dhe ai do të jetë në gjendje të hyjë nga këto vrima; ndërkohë frika, ankthi ose pasiguria e klientit do të bëjë që energjia e aurës të dridhet dhe të dridhet aq shumë saqë nuk do të jetë në gjendje të qëndrojë e fortë, e fortë dhe kompakte; kështu që disa pjesë të energjisë do të shkëputen nga forma duke e lënë atmosferën gjithnjë e më të dobët dhe të zbrazur. Kjo për fat të keq do ta bëjë atë edhe më të manipulueshëm.

Shitësi e di që, për të marrë një konsensus, ai duhet të shfrytëzojë kontaktin fizik aq sa mundet, ndonjëherë edhe duke shfrytëzuar momentet e vogla të shakait për ta vendosur dorën në shpatën e blerësit ose për të larë barkun ose krahun duke pretenduar se ai ishte një gjest i pavullnetshëm . Në këtë mënyrë ai do të jetë në gjendje të marrë më shumë në kontakt me brendësinë e subjektit, duke menduar se është vetëm psikologji. Në realitet, nëpërmjet kontaktit fizik, energjia mbizotëruese do të hyjë në trupin e tjetrit dhe do të vendosë për mendjen e tij, duke nxitur ndjesitë që duhet të jenë të favorshme për interesat e ish-të, në mënyrë që ky i fundit të pranojë gjithçka që i është propozuar atij. Edhe pse ai mbetet i pavetëdijshëm për ekzistencën e atmosferës, ai është i vetëdijshëm se kontakti fizik do ta ndihmojë atë të përshpejtojë procesin e shitjes. Këtu është ajo që është e fshehur pas asaj momenti kur duart po lëkunden.

 

Kjo është shkurtimisht një ndikim energjik. Shpesh, gjatë kësaj situate, energjia – për të qenë në gjendje të ndikojë më mirë në mendjen e personit tjetër – së pari duhet të godasë stomakun, duke qenë pikën që empathizes falë chakras pleksus. Pasi që shumica e njerëzve nuk meditojnë, ata nuk kanë një pleksus të aftë për të mbrojtur veten dhe për të shmangur hyrjen e energjisë së jashtme, prandaj ai do të hyjë dhe të ndryshojë gjendjen e viktimës për ta bërë atë më të mirëpritur dhe të favorshëm ndaj tregtarit. Ndonjëherë hyrja e energjisë së jashtme mund të shkaktojë dhimbje dhe dhimbje në stomak, por jo gjithmonë. Pikërisht për shkak se energjia hyn më lehtë nga stomaku, më shpesh “studiuar”, si ndërmarrës të shquar ose shitës, krijon situata për të qenë në gjendje të prekë pjesë të ndjeshme të trupit të atyre që kanë pranë saj, ashtu si stomaku, qafa, përsëri dhe në këtë rast me dorën e hapur, duke e ditur se mund t’i influenconi më mirë nëpërmjet kontaktit.

Faqja 5 nga 5

Tani që e njihni kapacitetin e aurës dhe sa ndikim mund të jetë nëpërmjet kontaktit fizik, nuk duhet ta frikësoni atë dhe të përpiqeni ta shmangni atë, përkundrazi duhet të përfitoni nga njohuritë e mësuara deri më tani në avantazhin tuaj. Para së gjithash – duke pranuar se ndikimi energjik nuk është domosdoshmërisht ekuivalent me një ngjarje negative, sepse është e mundur të shfrytëzohen të njëjtat teknika për të bërë mirë për njerëzit – mëso të përdorësh atmosferën tënde për të ndikuar pozitivisht në njerëzit e tjerë, kështu që në praninë tënde ata ndjehen të mirë dhe të lumtur, të relaksoheni, duke e lejuar atë të marrë frymë me ajër të pastër teksa ju afrohen. Njerëzit e duan dritën, ata pëlqejnë të afrohen me ata që japin një atmosferë të pastër dhe qetësuese, sepse i bën ata të ndihen më mirë, në njëfarë kuptimi i bën ata të ndihen të gjallë përsëri. Nëse e doni apo jo ju tashmë jeni duke ndikuar te të tjerët dhe shpesh e bëni atë në mënyrë negative, për shembull kur mendoni për problemet tuaja ose kur jeni të pikëlluar për diçka, duke e bërë ata që janë përreth jush të ndihen njësoj. Tani që jeni në dijeni të saj, ajo shfrytëzon potencialin tuaj për të ndikuar në jetën e të tjerëve vetëm në një mënyrë pozitive, qartë nëse mendoni se është e drejtë dhe e duhur në krahasimet tuaja. Për të qenë më të qartë, ai ndihmon njerëzit që ju duan dhe i largon ata që ju kanë lënduar vetëm; në këtë mënyrë do të jeni në përputhje me evolucionin tuaj shpirtëror, duke mos prishur ata që doni dhe duke fuqizuar ata që duan t’ju shohin të shembni. Ne nuk jemi këtu për të ndihmuar armiqtë tanë, por për të evoluar dhe kapërcyer programet e vjetra negative.

Tani që edhe ju e dini fuqinë e kontaktit fizik, jini të vetëdijshëm për energjinë pozitive që ju mund t’i transmetoni të tjerëve nëpërmjet një shtrëngimi të lehtë të dorës dhe ose dashurisë që mund të përhapni me një përqafim shumë të thjeshtë. Mos lejoni që gjestet të jenë të pavullnetshme ose me ndikim tek ju, por t’i shfrytëzoni ato për të rritur aftësitë e teknikave tuaja: kur shtrëngoni duart me dikë ose në një farë mënyre arrijnë një kontakt, transmetoni butësisht dashurinë dhe ndjenjën e qetësisë, kështu që falë prania mund të lehtësojë vuajtjen e saj të brendshme dhe pse jo, madje fizike. Njerëzit kanë nevojë për dashuri aq shumë, dhe ne mund t’u japim atyre madje edhe me një gjest të thjeshtë, më të vetëdijshëm. Kur përqafoni dikë, ndikimi i tyre me qëllimin për t’i sjellë fat, në mënyrë që pas takimit tuaj të mund të ndodhin ngjarje krejtësisht pozitive që sjellin rezultate të mira. Nuk është gjithmonë e lehtë të jesh i vetëdijshëm në atë moment të saktë, por nëse angazhohesh me të, do të kesh sukses për ta bërë jetën më të mirë për shumë njerëz.

Është e qartë se mësimi i sotëm dëshiron t’ju shtyjë t’i kushtoni më shumë vëmendje përparimit të situatave, duke vëzhguar më mirë atë që ndodh rreth jush dhe duke u zotuar të shikoni aurat e kujt po ju flet në momentin e saktë në të cilin po e bën atë, qëllimet e tij dhe fuqinë e tij mbi ju. Përmirësoni vizionin tuaj të energjisë dhe mësoni të shihni synimet e njerëzve edhe para se t’i vendosni ato në fjalë. Do të shpëtojë jetën tuaj në shumë situata, as nuk e di sa.
Fat i mirë!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/19966) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]