Disponibile in:

89 – Shikimi i energjisë – Energjia me ngjyrë (pjesa 2)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Në mësimin e mëparshëm në lidhje me aftësinë për të parë Energjinë, ju sqarova se cilat janë ndryshimet midis vizionit të vërtetë të energjisë, efekteve optike, problemeve të shikimit dhe gabimeve të vlerësimit. Në këtë mësim do të shpjegoj se si të merreni më mirë me pengesat që përpiqen të ndalojnë vizionin e energjisë dhe cilat janë fazat e ardhshme që mund të shihni nga seancat e para të praktikës.

Para së gjithash, e kuptuat që për të mësuar të shihni energji, duhet të mbani sytë hapur. Megjithëse duket qartë, ju siguroj se nuk është ashtu, sepse shumë njerëz e lënë veten të mashtrohen nga besimi se “imagjinimi” ose “bindja” e vetvetes që të mund ta shohin me sytë tuaj të mbyllur, është e mjaftueshme për të evoluuar shpirtërisht; në të vërtetë, është mënyra më e dobishme për të fjetur plotësisht në Total Low. Ekzistojnë teknika që kërkojnë vizualizim, ose praktika e imagjinatës dhe më pas të qenit në gjendje të krijojnë me mendje; por vizualizimi është një praktikë krejtësisht e ndryshme nga Energy View, kështu që ato kërkojnë stërvitje të ndryshme.

Ashtu si, për të medituar, është thelbësore të mbani sytë tuaj të mbyllur, për të praktikuar Vizionin e Energjisë është thelbësore t’i mbani të hapura, sepse ato janë dy teknika krejtësisht të ndryshme. Mësimi për të parë energjinë statike mund t’ju japë kënaqësi të madhe. Ajo që shihni ndërsa praktikoni vizion është vetëm një nivel i parë energjetik që mund të çojë në përvoja shumë më interesante. Në fakt, gjatë seancave të para ju shihni vetëm “bardh e zi”, pak a shumë si të shikoni TV pa kanale; por është kur ju përmirësoni pamjen energjike që filloni të shihni ngjyrat dhe format shumë më interesante! Për të shpjeguar arsyen pse gjatë seancave të para të praktikës ju shihni vetëm pika të zeza dhe të bardha, më duhet të ju jap shembullin e Auras. Kur filloni të shihni aurat për herë të parë, do të shihni vetëm halo të bardha, të cilat mund të zgjaten ose intensifikohen pak a shumë, por në thelb ju shihni vetëm aurela të bardha, kështu që nuk ju ndodh as që mund të ketë nivele më të larta, si p.sh. shembull aurat me ngjyra, sepse ju naivisht ndaloni në atë nivel duke menduar se tashmë keni arritur maksimumin që mund të arrihet.

Kështu që ju mund të ndaleni së praktikuari dhe stërvitni, duke menduar që tashmë keni arritur përvojat tuaja, dhe të qëndroni të bindur gjatë gjithë jetës tuaj se aura është ekskluzivisht e bardhë, mbi të gjitha, sikur ngjyrat të jenë vetëm një shpikje artistike për të bërë përfaqësimet e aurës. Por në të vërtetë aura e ngjyrosur ekziston, të gjithë e kemi! Vetëm se kohët e para të praktikës mund të mos i shohim menjëherë. Gjithashtu, edhe në këtë rast, pas disa seancave praktike mund të filloni të shihni aurën me ngjyrë të një ngjyre të vetme, për shembull të verdhë, kështu që do të bindeni që tashmë keni arritur maksimumin që mund të shihni pasi keni qenë në gjendje të shihni aura me ngjyrë dhe jo më vetëm e bardhë. Por aura jonë nuk është një ngjyrë dhe nuk ka një shtresë të vetme, por ka shumë shtresa, shumë, kështu që nëse vërtet jeni angazhuar, me kalimin e kohës mund të filloni të shihni jo vetëm ngjyrën e parë, por edhe të dytën, atëherë e treta, duke zbuluar ngjyra të shumta që përbëjnë aurën dhe që as nuk dyshonit më parë! Por, për cilën arsye shohim së pari aurën e bardhë, dhe pastaj vetëm pas kaq shumë stërvitjes fillojmë të shohim ngjyrat? Dhe pse kur arrijmë në pikën që të shohim ngjyrat, a nuk i shohim të gjitha bashkë, por duhet të praktikojmë disa herë për të zbuluar se gjithmonë ka diçka më shumë?

Ndodh sepse vizioni ynë energjik nuk evoluon në një moment të vetëm duke na treguar “gjithçka dhe menjëherë”, por evoluon pak nga pak, ashtu si të gjithë muskujt e tjerë të trupit dhe fakulteteve psikike. Sigurisht që nuk mund të jesh në gjendje të vraposh me kilometra pa ndaluar kurrë nga lodhja, që nga hera e parë që shkon me vrap; do ndaleni së pari!

Faqja 2 nga 5

Trupi duhet të mësohet, forcohet, vihet në forcë dhe muskujt përpara se të mund të vraponi për kilometra pa ndaluar kurrë, por për ta bërë atë ju duhet shumë stërvitje, përndryshe nuk mundeni dhe jeni i bindur që distanca të caktuara janë njerëzore të pamundura , aq sa ju mashtroni veten se “më shumë se kjo nuk është e mundur”, por në të vërtetë të gjithë ata më të trajnuar se sa mund të vraponi me kilometra larg pa ndalur, sepse kohë pas kohe ata janë mësuar të vrapojnë pak më shumë, duke shkuar pak më thellë, kështu që hap pas hapi ata kanë arritur qëllime më të mira dhe më të mira. Vizioni energjik duhet të stërvitet, përndryshe nuk do të dini kurrë se çfarë ju pret në nivelet më të larta, sepse nuk do të keni mundësi të arrini atje. Për të njëjtën arsye si atmosferën, për të cilën së pari shihni gjithçka të bardhë dhe vetëm pas një stërvitje të larmishme do të filloni të shihni një ngjyrë pas tjetrës, gjithashtu për energjinë statike funksionon si kjo: së pari shihni gjithçka bardh e zi, dhe vetëm pas disa seanca trajnimi do të filloni të shihni ngjyrat, pak nga pak. Ne gjejmë të njëjtin parim në të gjitha praktikat në të cilat përdoret pamja energjike: gjithashtu funksionon në të njëjtën mënyrë për të parë entitetet. Të gjithë ata që shohin entitetet pak gabimisht, pak rastësisht, ose vetëm në seancat e para të praktikës, do të shohin vetëm entitete të bardha, të zeza ose gri; asgjë tjetër. Kështu që ata gabimisht mendojnë se ekzistojnë vetëm dy lloje të njësive: të bardhat dhe ato të zeza, e cila do të çojë në një tjetër gabim shumë serioz, atë të të menduarit se entitetet e zeza janë domosdoshmërisht negative, dhe ato të bardhat janë domosdoshmërisht engjëj ose në çdo rast entitete të Dritës, pozitive . Asgjë më keq!

Në të vërtetë, entitetet dhe qeniet dimensionale të llojeve të ndryshme janë të gjitha me ngjyra, por së pari mësojmë të shohim të bardhën dhe të zezën (ose gri, natyrisht) vetëm sepse ky është niveli i parë në të cilin sytë tanë ia dalin mbanë për të hyrë, përveç të vetmit që arrijnë të pranojnë. Vetëm pas kaq shumë praktike do të fillojmë të shohim që ato njësi nuk ishin vërtet të bardha, por shumëngjyrësh, ashtu si ato njësi të zeza nuk ishin me të vërtetë të zeza, por ato kishin ngjyra pak më të errëta (p.sh. blu, vjollcë, kafe, jeshile, të gjitha në hije e errët) që sytë tanë treguan vështirësi për ta njohur dhe për këtë arsye deshifroheshin vetëm me një ngjyrë të zezë. Mund t’ju jap një shembull fotokopjimi: kur bëni fotokopje të një imazhi me ngjyra, padyshim që do të raportojë vetëm ngjyrat e bardha, të zeza dhe gri; dhe duke parë fotokopjen, pa e ditur imazhin e vërtetë, është vërtet e vështirë për ju të zbuloni se cilat ishin ngjyrat e vërteta të asaj imazhi, sepse ju shihni vetëm gradimet midis gri të lehta dhe gri të errët. Kur merrni një fotokopje, pa e parë kurrë imazhin e ngjyrave, nuk mund të kuptoni se cilat janë ato të vërteta, sepse shihni vetëm të zezë dhe të bardhë, pasi ngjyrat e errëta janë shtypur në të zeza, dhe ngjyrat e lehta në gri / të bardhë të lehta, prandaj ju mësoni përmendësh atë imazh ashtu siç është: pa ndonjë ngjyrë të vërtetë. Asshtë sikur vizioni ynë të funksionojë në të njëjtën mënyrë: së pari duhet të mësoni të shihni energjinë në nivelin e saj të parë, pastaj në të zezë dhe të bardhë; atëherë, me trajnime të larmishme do të filloni të shihni ngjyrat, pak nga pak. Natyrisht kjo nuk do të thotë që nuk ekziston asnjë entitet vërtet i zi ose i bardhë, megjithatë shumica dërrmuese e subjekteve “të bardha” ose “të zeza” që shihen nga të gjithë janë në të vërtetë shumëngjyrësh.

Pikërisht për këtë arsye ju nuk mund të gjykoni një entitet me një ngjyrë të bardhë ose të zezë, duke menduar se ato të bardha janë a priori pozitive, dhe ato të zeza janë negative pa hije dyshimi; sepse në të vërtetë ju duhet të keni shumë dyshime, duke pasur parasysh që – siç kam shpjeguar shumë herë në mësimet e shikimit të Aurasë – nuk mund të bazoni identitetin e një personi / entiteti sipas ngjyrës së tij energjike; aq më tepër nëse nuk shihni madje ngjyrat e saj të vërteta, por jeni të mbërthyer në nivelin e parë vetëm të zi / të bardhë. Për të njëjtën arsye, kur vëzhgoni energjinë statike do të shihni vetëm të zezë dhe të bardhë, por sigurisht jo sepse ka energji të mirë dhe energji të keqe, por vetëm sepse sytë tuaj nuk janë në gjendje të shohin ngjyrat! Pra, të shohësh statikën me pika të zeza dhe të bardha nuk duhet të të trembin aspak ose të të japin dyshime për pastërtinë e energjisë së pranishme në shtëpi, sepse të shohësh statikën e zezë / të bardhë është absolutisht normale: ky është vetëm niveli i parë!

Faqja 3 nga 5

Duke ecur përpara me praktikën, para së gjithash do të filloni të shihni gjithnjë e më shumë energji statike, në kuptimin që nëse së pari keni parë një shtresë të lehtë të hollë dhe pothuajse të padukshme të pikave të zeza dhe të bardha, të mbërthyer afërsisht në mes, rreth e rrotull jush, duke praktikuar aq më shumë do të rritni aftësinë tuaj për ta parë atë, aq sa këto pika do të bëhen gjithnjë e më të dukshme. Në fakt, duke praktikuar ju mund të arrini në pikën ku vizioni i këtyre pikave do të jetë më i dukshëm se dhoma në të cilën e gjeni veten, aq shumë sa të shihni një hapësirë ​​të pikave të bardha dhe të zeza që do të fshehin mobiljet, objektet nga pamja juaj, etj. muret .. ju do të shihni vetëm energji!

Por do të zbuloni që ulja e dridhjes tuaj dhe për këtë arsye “humbja” e gjendjes vizuale që keni arritur, është gjithçka shumë e lehtë: në fakt, sa më shpejt që të shpërqendroheni për një moment, sepse keni lëvizur shikimin tuaj ose sepse po humbni mendimet, vizioni energjik do të ulet shpejt, dhe mobiljet dhe objektet do të kthehen në pamje të thjeshtë, duke lënë pikat e energjisë statike të zhduken përsëri nga sytë tuaj. Pra, nëse ka lindur dyshimi se mund të vendosni se kur të shihni energjinë dhe kur jo, nga frika se do ta shihni energjinë “tepër” edhe kur nuk dëshironi, mund të jeni më shumë se paqësor: ju vetëm duhet pak shpërqendrim për të humbur nivelin e shikimit që kishit arritur; për fat të keq, do të thoja. Nga ana tjetër, ju mund të plotësoni frikën fillestare, pasi vizioni i energjisë nuk do të arrijë kurrë vetëm në nivele të larta në mënyrë që të fshehë “realitetin virtual” që shihni çdo ditë; nëse doni të shihni energji në nivele të larta duhet të punoni shumë. Por në thelb të paktën kështu që ju e dini se nuk keni pse të keni frikë nga asgjë.

Duke u kthyer përsëri në energjinë me ngjyrë, unë ju thashë më parë se ekziston një ndryshim i rëndësishëm midis shikimit të statikës dhe shikimit të pranës. Gjatë mësimeve të Energjisë jua sqarova se, megjithëse përfundojmë duke përcaktuar “gjithçka” si energji, në realitet ekzistojnë lloje të ndryshme që duhet të diferencohen sipas rolit, forcës, tonit, dobisë dhe gjithçka tjetër. Unë ju sqarova se në çdo vend të botës ka energji, dhe se me të vërtetë nuk ka as një pikë në planet, ku nuk është e pranishme. Sidoqoftë, ju sqarova gjithashtu se ka vende ku prana është shumë më e pranishme, ndryshe nga vendet e tjera ku është shumë më pak, në të vërtetë është shumë pak. Kur ju shikoni në statik ju jeni duke parë energji, e kuptuar si ajo energji që është e pranishme kudo; ju nuk po shihni prana që në fillim. Për të parë praktikën aktuale, duhen edhe disa seanca praktike. Në imazhin e mëposhtëm, ju tregohet se çfarë mund të shihni pas disa seancave praktike. Para së gjithash ju e shihni statikën me pika të zeza dhe të bardha, pastaj – pas një kohe – filloni të shihni pika me shkëlqim që duket se ndizen papritmas, dhe pastaj zhduken shpejt; aq shumë sa që herën e parë që duket se e keni imagjinuar dhe se ishte diçka tjetër. Përkundrazi, nëse ecni përpara me praktikën, do të vini re se këto pika të ndritshme do të ndizen gjithnjë e më shumë, më shumë dhe më shpesh dhe gjithnjë e më shumë, në mënyrë që të mos mund të keni më dyshime. Për sa kohë që vetëm një paraqitet, dhe vetëm për një moment, është normale të keni dyshime, por kur filloni të shihni një hapësirë ​​të madhe nuk mund të pretendoni më se nuk është asgjë. Zakonisht, herët e para kur filloni të shihni energji statike me ngjyrë, mund të shihni pika me ngjyra të ndryshme.

Faqja 4 nga 5

Në imazhin e mëparshëm kam futur ato të verdha, jeshile, të kuqe, por mund të jetë gjithashtu që ju do të shihni një pikë të vetme me ngjyra, p.sh. të verdhë, ose disa pika me ngjyra dhe të gjitha me të njëjtën ngjyrë, prandaj të gjitha të verdha. Thuhet se do të shihni edhe ato jeshile dhe të kuqe, në varësi të llojit të energjisë që është e pranishme në shtëpinë tuaj, ose në çdo rast në vendin ku po shikoni statikun në atë moment. Pas një praktike pak më shumë, megjithatë, do të bëheni më të aftë të shihni energjinë dhe të dalloni praninë e tyre. Nëse nuk i shihni pikat e kuqe, ju siguroj se është më mirë në këtë mënyrë! Në fakt, energjia e kuqe është negative, kështu që të shohësh pika të kuqe ose copëza të mëdha të prana të kuqe në statikë do të thotë që ekziston energji negative në atë dhomë që sigurisht duhet të pastrohet, sepse mund të sjellë probleme. Edhe energjia e gjelbër nuk është më e mira, por të shohësh një pikë çdo herë e më pas nuk shqetëson aspak; në vend të kësaj, duke parë arna të mëdha të energjisë së gjelbër në një dhomë, veçanërisht atë ku flini, duhet të ju bëjë që të rregulloni antenat tuaja, sepse energjia e gjelbër ju çon më së shumti në mendime negative, obsesive, përsëritëse, të cilat ju shqetësojnë në një mënyrë negative si thonjtë e fiksuar; gjithashtu mund t’ju ​​shqetësojë gjumin, mund t’ju ​​shkaktojë makth, mund t’ju ​​çojë në mendime të gabuara dhe zgjedhje jetese. Energjia e gjelbër nuk është aq pozitive sa e përshkruajnë të tjerët, me të vërtetë, thjesht mendoni se në vendet ku njerëzit marrin drogë, për shembull në dhomën e gjumit ku flenë, ka shumë energji jeshile; prandaj nuk është aspak pozitive. Përsëris që të shohësh një pikë çdo herë e më pas nuk është shqetësim, por duhet të kemi kujdes kur në vend të kësaj shihen arna të mëdha. Nga ana tjetër, mos harroni se para se të mësoni të shihni arna të energjisë, do t’ju duhet kohë, kështu që nëse nuk i shihni ato nuk do të thotë që ata nuk janë aty, por vetëm se ju nuk jeni ende në gjendje t’i shihni ato. Idealja është të shihni energjinë blu të ndritshme të përfaqësuar në imazhin tjetër.

 

       

 

 

 

 

 

 

Në pamjet e mëparshme u tregua se si duhet të shihni energji pozitive, pra në arna me pika blu me shkëlqim. Do të vini re, megjithatë, që ngjyrat që do të shihni gjatë shikimit energjik janë shumë të ndryshme nga ato që mund të përfaqësonim me ngjyrat tona: është sikur të ishin ngjyra të ndryshme, sigurisht që duket si ajo e përfaqësuar, por nuk është identike; në fakt është një ngjyrë shumë më dimensionale! Me praktikë menjëherë do të kuptoni se do të jetë një ngjyrë shumë më e bukur, sikur të mos i përkiste këtij dimensioni, dhe në fakt ashtu është, sepse në planin fizik nuk kemi ngjyra identike me ato që ekzistojnë në dimensione të tjera, por shumë më pak. Për sa kohë që shihni ngjyra të ngjashme me ato që ju tashmë i dini, të tilla si të kuqe, të verdhë, jeshile, blu, do t’ju duket se ato janë shumë të ngjashme me ato të pranishme në këtë dimension, edhe nëse pak më ndryshe; por kur të përmirësoni pamjen tuaj energjike dhe gjithashtu do të keni mundësi të shihni ngjyra shumë më dimensionale, do të zbuloni se në statik ka pika me ngjyra që nuk do të mund t’i përshkruanit, sepse ato ngjyra nuk ekzistojnë në tabelën e ngjyrave të kësaj madhësie!

Sigurisht që prana e bardhë mund ta shihni pak edhe nga seancat e para, sepse do të vini re që në energjinë statike vizioni i energjisë së bardhë do të rritet shumë, duke krijuar një hapësirë ​​të vërtetë të pranës së bardhë që zëvendëson hapësirën e pikave të bardha / të zeza, d.m.th. veçanërisht në dhomën / vendin ku keni medituar shumicën e kohës. Natyrisht dhoma në të cilën meditoni dhe praktikoni shpesh do të jetë më e plotë e prana-s së bardhë sesa për shembull shtëpia e një personi që nuk mediton. Kjo është normale, sepse ai person nuk e praktikon të thërrasë energji shëruese në shtëpinë e tij, çdo ditë siç bëjmë ne, pasi ai nuk mediton, prandaj në shtëpitë e njerëzve praktikues ka shumë më tepër prana sesa çdo shtëpi e zakonshme. Por nuk duhet ta ngatërroni me statikën, në fakt ju mund të mësoni të shihni statikën kudo që të jeni, madje edhe në shtëpinë e atyre që nuk meditojnë, ose në një vend të pabanuar, për faktin e thjeshtë që energjia është kudo! Por prana e ndritshme do ta shihni shumë më mirë në shtëpitë e njerëzve që praktikojnë, prandaj (pritet) edhe në tuajin. E gjitha varet nga sa ju meditoni, sa kohë, etj, sepse padyshim në shtëpinë e një personi që ka shumë vite që mediton ka shumë më shumë prana sesa ka në shtëpinë e dikujt që ka bërë disa meditime. Pra, nuk ka kufi në sasinë e energjisë së pranishme, sepse kjo mund të vazhdojë të rritet pafundësisht: kurrë nuk ka fund për fuqinë që ka prana.

Faqja 5 nga 5

Të dish të shohësh energji ofron përvoja të mëdha dhe të lejon të evoluosh shpirtërisht dhe psikikisht, në rrugë që shumë të tjerë i injorojnë plotësisht sepse e mbështesin rrugën e tyre në teori dhe jo në përvojën e vërtetë praktike. Ju vërtet mund të evoluoni, jo vetëm me fjalë, sepse duke praktikuar do të arrini përvoja të vërteta, jo të fantazuara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjatë shikimit energjik të statikës, mund të ndodhë të shihni lëvizje të papritura energjike, si vija të ndritshme që lëvizin nëpër dhomë, pothuajse si yjet që bien që lënë një gjurmë të ndritshme dhe zhduken pothuajse menjëherë. Në fillim mund të frikësoheni për një moment dhe të mendoni se është një entitet apo diçka e ngjashme, por unë ju siguroj se nuk është asnjë nga kjo! Ajo që po shihni është pikërisht energjia që lëviz! Në fakt, energjia nuk është e palëvizshme, por gjithnjë është në lëvizje, por në fillim nuk jeni në gjendje ta shihni mirë, kështu që do të shihni pikat e zeza / të bardha akoma, duke ju bindur që energjia është e palëvizshme. Në të vërtetë kjo është vetëm niveli juaj i parë i vizionit, sepse sa më shumë të vëzhgoni energjinë, aq më shumë do të zbuloni se kjo është në lëvizje të vazhdueshme, dhe është e bukur të shihet! Pothuajse do të ndiheni sikur shikoni yje të shtënat ose një pikturë në lëvizje, sado e bukur të jetë, dhe ju siguroj se nuk ka asgjë që duhet t’ju bëjë të ndjeheni frikë: është vetëm energjia që lëviz!

Frika që ndjeheni fillimisht është shkaktuar nga rregullatori juaj i cili përpiqet t’ju ndalojë dhe ju frikësojë, me shpresën se nuk do të shkoni më tej dhe do të vendosni të zbuloni dhe të shihni të vërtetën me sytë tuaj, në mënyrë që t’ju parandalojë të evoluoni. Kështu, do t’ju bëjë të mendoni se shikimi i atyre dritave në lëvizje është për disa arsye absurde të rrezikshme, duke u përpjekur t’ju ndaloni me arsyet më absurde. Por mendoni për këtë: çfarë po gaboni? A po shikon dhomën tuaj diçka të gabuar? Unë nuk mendoj kështu, pasi ju keni qenë duke e bërë atë gjithë jetën tuaj çdo ditë. Kështu që nuk ka asnjë arsye të frikësohet se shikimi në dhomën tuaj me sy më të vëmendshëm është diçka e gabuar. Këshilla ime është të praktikoni vizionin energjik, sepse ju lejon të jetoni përvoja të vërteta, pa pasur nevojë të bëni asgjë, por mbani sytë hapur; dhe në mënyrë absurde këto ditë, duket gjëja më e vështirë për të bërë.

Në mësimet e ardhshme do t’ju tregoj për nivelet e ardhshme që mund të vëzhgoni me sytë tuaj gjatë praktikës energjetike statike. Përkundrazi, në artikullin tjetër do të gjeni të gjitha përgjigjet e pyetjeve të studentëve të tjerë. Ndërkohë, na tregoni më poshtë se cilat ishin përvojat tuaja të para dhe si po shkon me praktikën vizive. Do të jem i lumtur të lexoj rezultatet e tua!

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/51216) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]