Disponibile in:

06 – Shpirti – Kush jam unë? Ndërgjegja, para së gjithash (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Ka një moment të jetës sonë kur ne jemi gati të pyesim veten: “Kush jam unë?”
dhe është një moment shumë i rëndësishëm për evolucionin tonë, një pyetje themelore që duhet t’i bëjmë vetes, edhe kur jemi të sigurt se tashmë e dimë përgjigjen.
“Unë jam diçka më shumë, këtu. Unë nuk jam ajo që njerëzit e shohin, unë jam shumë më shumë! “, Ne i përgjigjemi vetes. Por kush jemi ne saktësisht?

Ne e dimë se ne jemi diçka që shkon përtej asaj që ne besojmë dhe çfarë shohim në pasqyrë, megjithatë identiteti ynë mbetet ende i fshehur. Ndonjëherë kur shohim njëri-tjetrin në pasqyrë dhe shikojmë sytë e njëri-tjetrit, ndihemi paksa të çuditshëm, sikur dikush tjetër të ishte duke na ndezur; kështu që ne i ulim sytë dhe përpiqemi të vëzhgojmë reflektimin tonë vetëm për arsye logjike, si krehja, përzierja, lani fytyrën tonë, por kurrë për të rregulluar sytë tanë dhe për të kuptuar “kush jemi”, sepse kjo na bën të ndihemi të zënë ngushtë. Ndihemi të çuditshëm duke shikuar njëri-tjetrin drejt në sy, sepse kemi frikë se në njëfarë mënyre mund të dalë diçka e papritur dhe kjo na shqetëson. Pra, ne shmangim sa më shumë që të jetë e mundur që të rregullohemi në sy me qëllimin për të zbuluar se kush jemi, duke marrë zakonin ta shohim fytyrën tonë pa i dhënë një vlerë të vërtetë, nëse jo e të qenit gjithçka që jemi: një trup i thjeshtë njerëzor.

Rreth nesh është mobilizuar diçka për të na penguar të zbulojmë se kush jemi, duke plotësuar ditët tona me angazhime që përjashtojnë çdo mundësi për të pasur kohë të lirë për të ndaluar dhe reflektuar. Kjo na pengon që të kemi kohë për të menduar për ne, për të arsyetuar për jetën tonë, duke na dhënë kaq shumë probleme për të cilat ne i kushtojmë vëmendjen më të madhe, që të mos mendojmë më shumë për veten tonë.
Diçka na ka penguar gjithnjë që të pyesim veten se kush jemi dhe e mbështesim, nga frika se mos jemi të vetëdijshëm për shumë informata, të cilat ne besojmë se nuk mund të duam ta dimë. Kemi frikë ta dimë se kush jemi me të vërtetë. Brenda ne e dimë se zbulimi i së vërtetës rreth nesh do të sjellë një ndryshim shumë të madh në jetën tonë dhe kjo na frikëson, sepse nuk jemi të sigurt se është mirë. Ne jemi krejtësisht të mbytur nga puna, nga studimi, nga nevoja për të mbushur kokat tona me gjithçka për të mos bërë që kjo pyetje të shfaqet … “Kush jam unë me të vërtetë?”

Aq shumë që ne të zgjedhim të ikim nga kjo nevojë, derisa të gjejmë ngushëllim në taksat që duhet të paguhen, në shkollën e fëmijëve tanë, në hipoteka dhe borxhe, të cilat do të na pengojnë plotësisht të ndalemi për një moment dhe të pyesim: “Kush jam unë vërtet? ? “. Ne besojmë se kjo është rruga e drejtë për të gjetur paqen, sepse kjo pyetje lëviz diçka kaq e madhe brenda nesh se nga frika nga ajo që nuk e dimë, ne madje përpiqemi ta mbytim atë, derisa vërtet të kemi sukses. Arratisja, megjithatë, nuk do të na japë paqen që kërkojmë: ne mund ta gjejmë vetëm në përgjigjet, përgjigjet e vërteta që do të na bëjnë të kuptojmë se kush jemi me të vërtetë.

Para së gjithash, ne jemi Ndërgjegje.
Ajo që ne njohim dhe ne përpiqemi për të fshehur nga frika se ajo është shumë e vështirë të mbajnë, apo nga frika se do të na çojë në një rrugë rraskapitës për zbulimin e së vërtetës, është se nuk është diçka e madhe dhe misterioze prapa syve tanë, dhe kjo na bën të bllokojmë edhe para se të fillojmë të marrim disa përgjigje, duke na frikuar se vazhdimi do të rriste vetëm pyetjet, jo përgjigjet.

Shpesh njerëzit rreth nesh nuk janë të gatshëm për të bërë të njëjtat pyetje, sepse edhe ata morën nga distractions e tyre të jetës së përditshme, kështu që ne jemi lënë vetëm për t’u përballur me këto ndjenja e boshllëkut, sepse askush tjetër nuk e merr seriozisht. Në fakt, ne pyesim veten nëse ne jemi të vetmit që të pyesim veten këto pyetje apo qoftë tjetër, herë pas here, ju shikoni në pasqyrë dhe pyes veten në qoftë se fytyra është me të vërtetë esenca, ose në qoftë se ajo është vetëm një maskë, një kostum organ që fsheh identitetin e tyre të vërtetë.

Faqja 2 nga 6

Shumicën e kohës që ne mendojmë se e jona është vetëm një udhëtim mendor, se kjo nuk ekziston dhe se ne jemi të gjithë duke imagjinuar, por edhe ato herë, ne dështojmë për të shtypur këtë zë të çuditshme brenda nesh që na drejton për të kërkuar e vërteta. Angazhimet dhe detyrat shtëpiake të na pengojë që të paguajnë më shumë vëmendje për këtë shtytje, sepse kjo është ajo që ne duam: të injorojë atë zë që na bën të pyes veten se kush jemi në të vërtetë. Përkundër kësaj, ky instinkt vazhdon, është delikate, por vazhdimisht përpiqet të dëgjohet. Jap çdo gjë për të injorojë atë, për të kaluar kohën: angazhimet tuaja të përditshme orë për të arritur në natën dhe të vënë të fle tani, dhe nuk kanë për të menduar për veten, që të mos e bëjnë këtë pyetje të çuditshme dhe të vështirë.

Pastaj, papritmas, aty vjen një kohë në jetën tuaj, ku ju jeni gati për të gjetur se ju jeni diçka që shkon përtej fytyrën tuaj, trupin tuaj, pamjen tuaj. Ju e dini që jeni shumë më të thellë se sytë tuaj, të cilat në të vërtetë nuk pasqyrojnë aq sa do të donit. Dëshira juaj është që njerëzit të kuptojnë pa folur, por vetëm duke shikuar ju në sy, pasqyrën e shpirtit; përkundër kësaj, kur ju shikoni në pasqyrë, nuk mund të njihni as veten. Në atë moment, pas kaq shumë vitesh tretur për të heshtur që zë i brendshëm, që janë vendosur në frontin e një zgjedhje: për të dëgjuar dhe të ndjekë atë instinkt të fortë një herë dhe për të gjithë, ose të lënë atë përgjithmonë. Eliminimi atë, ju vendosni të braktisin ndërgjegjen tuaj, çdo gjë që ju lejon të jenë të ndryshme nga të tjerët për t’u bërë si i tillë në pajetë të tyre identike brenda si të gjithë ata njerëz atje që janë identifikuar në punë ata e bëjnë dhe jo më shumë në jetë që ata kanë. Ose, plan kat, ju mund të zgjidhni për të dëgjuar atë gjithnjë e më shumë, duke vënë në dukje se çdo herë do të bëhet gjithnjë e më e qartë dhe të drejtpërdrejtë, si në qoftë se dikush të marrë deri volumin, duke e bërë atë më … Real.
Vendimi për të dëgjuar për këtë instinkt, zgjedhin për të kujtuar se kush jeni, lënë të kaloj jashtë atyre frikën çuditshme të pabaza dhe duke vënë re se ata ishin të padobishme dhe të pakuptimtë.

Ndërgjegjja shkon përtej aftësisë për të kuptuar nëse një veprim është i drejtë apo i gabuar, nëse po bën mirë apo keq. Ndërgjegjja është ajo që na dallon nga makinat, të cilët punojnë pa ditur se çfarë janë dhe çfarë ekzistojnë. Makinat lëvizin, veprojnë; disa në mënyrën e tyre reagojnë ndaj impulseve ashtu si kompjuterët mund të njohin një problem brenda tyre dhe ta zgjidhin atë, por ne kemi diçka më të avancuar që na lejon të reflektojmë, gjë që shkon përtej mendimit të thjeshtë. Ne kemi Ndërgjegjen.

Dikush e quan atë Anima, edhe pse ka dy nivele shumë të ndryshme. Duke zgjedhur ta dëgjosh atë instinkt, i cili është Ndërgjegjja juaj, ju lejon të zbuloni diçka më të thellë dhe me vlerë të madhe, e cila është Shpirti: diçka që nuk na është shpjeguar kurrë në mënyrë korrekte për të na larguar nga vetëdija për të qenë një jetë superiore. Ne u rritëm në një iluzion të bindur se ishte realitet dhe duke besuar se realiteti ishte vetëm një fantazi, një krijim i mendjes sonë. Kjo sepse askush nuk e ka konfirmuar kurrë vërtetësinë e tij, duke na bindur se diçka, për të ekzistuar, duhet të konfirmohet nga kushdo, dhe jo vetëm nga ata që janë në gjendje ta shohin dhe ta kuptojnë atë. E vërteta nuk është për të gjithë, por vetëm për ata që zgjedhin ta zbulojnë atë.
Ndërgjegja ju shtyn më tej, ju fton të ndjekni një rrugë evolucioni që ju lejon të afroheni më pranë jush, ta njihni dhe të kuptoni më në fund se cili është qëllimi i saj dhe si ta arrijë atë. Në fillim, mund të duket si një zë i huaj për ju, sepse ju jeni atje, brenda gjoksit tuaj, por ju nuk e njihni atë si veten sepse është ndryshe nga ju, shumë ndryshe. Perceptoni këtë instinkt, i cili nuk flet me fjalë dhe megjithatë ju e ndjeni, a ka në gjoks që shtyn të dalë, por diçka e pengon atë. Është një ndjenjë e çuditshme, nganjëherë melankolike, por e di që është e vërtetë, sepse aq shumë është forca e saj, edhe kur përpiqesh ta fshehësh.
Faqja 3 nga 6
Ju shikoni përreth dhe ju e dini se në këtë moment ju jeni i vetmi që përjetojnë këtë ndjesi për të dëgjuar këtë zë, dhe kjo ju frikëson, sepse kjo ju bën të ndjeni sikur ju jeni i vetmi në botë. Vërtet ju nuk jeni vetëm dhe ju nuk jeni vetëm, shumë të tjerë të ndjehen të njëjtën ndjenjë çdo ditë, thjesht nuk kanë guximin për të thënë këtë dhe, për më tepër, jo të gjithë e shohin atë në të njëjtën kohë. Secili ka kohën e vet për të dëgjuar dhe jo të gjithë zgjedh për të filluar për të paguar vëmendje, sepse shumicën e kohës preferojnë ta varrosin me një mijë probleme për të zgjidhur, dijeni se është pikërisht se zgjidhja për angaritë e tyre.
Megjithatë, ju vazhdoni të ndjeni se shtytje shtesë, se prania brenda jush që tregon shumicën e kohës pa folur, por ndjenja dhe është e vështirë që të mohojnë ekzistencën e tij. Ti e di që ju të vazhdojë të injorojë atë do të çojë në fund të ndërgjegjes tuaj, por më shpesh sesa jo edhe të përpiqet për të shtypur këtë vetëdije, sepse ajo ju frikëson. Ti e di separandoti nga prania humbur diçka shumë të mëdha dhe shumë të rëndësishme për ju, por nuk e di vlerën e saj dhe atë që është pikërisht, kështu që le veten të mashtrohen nga apatia dhe provoni përsëri për të lëvizur atë në një vend shumë larg nga ju për të mos dëgjuar atë. Ajo flet, ose më mirë akoma komunikon me një forcë të ndryshme nga tuajat, kapacitet të mençur mendore, më të evoluar: ajo është si në qoftë se ju e dinte diçka që ju nuk e di, dhe duke parë përtej asaj që ju mund të shihni; megjithatë ju nuk e dini nëse do të besoni vetveten në mënyrë të verbër, sepse keni frikë se ndjekja e saj do t’ju çonte shumë larg nga jeta juaj, zakonet tuaja. Besoni se jeni shumë ndryshe nga ju, por nuk është kështu, sepse jeni të ndryshëm, ju keni shkuar pa e kuptuar. Ju keni fat të mirë që ju nuk e keni lënë atë ende dhe le të bjerë në gjumë si shumë të tjerë. Ju keni mundësinë të zgjedhni, çdo ditë, nëse do ta dëgjoni apo jo. Zgjedhja për të dëgjuar Ndërgjegjen nuk është radikale, sepse çdo ditë mund të vendosni të ndryshoni mendjen tuaj, ta dëgjoni ose ta injoroni atë. Zgjedhja nuk do të jetë e nevojshme ose drastike, shumicën e kohës që ju do të harroni ju mund të zgjidhni nga dhe kështu ju le veten të zhyten në gjumë, gjumë që të largoheni nga evolucioni. Ende edhe pse, se është tepër vonë: që kur harroni tërësisht ekzistencën e tij do ju ende të përpiqet të bëjë diçka, ose nuk e mbani mend asgjë duke u bërë një makinë të njeriut. Të biesh në gjumë do të të çojë deri në fund të ditëve të tua, duke ju bërë të vdisni brenda. Nuk ka rëndësi nëse trupi do të vazhdojë të punojë, sepse brenda jush do të ndiheni të pajetë, pa arsye për të vazhduar të jetoni. A nuk është ky fati që ju pret, por ju duhet të zgjidhni çdo ditë, pse nuk ju lejojnë të zgjidhni Ndërgjegje tuaj ju dorëzohet.
Ajo është diçka që shkon përtej intuicionit të thjeshtë ose ideja për të qenë ndryshe; duke e ndjekur atë, ju lejoni vetes të jeni vërtet të ndryshëm, të jeni në gjendje të bëheni dikush që, para se të keni gjithçka, nuk mund të ndiheni sikur jeni. Ndërgjegja është substanca që mbush bosh juaj dhe ju jeni duke kërkuar për të gjithë jetën time, por ju nuk e kuptuar se si për të mbledhur apo si të posedojnë. Nuk është e lehtë për ta kuptuar, megjithatë, Ndërgjegjja gjithmonë i përkiste, por nuk e dinit se si ta përdorësh atë. Ju mund të besoni se Ndërgjegjja është vetëm një gjë e pacaktuar, pa formë dhe pa vlerë, e pranishme brenda jush dhe që nuk keni nevojë për vëmendje. Në fakt ajo është një forcë që do t’ju lejojë të arritur zonat objektivat që nuk janë të shpresuar edhe për të sjellë të prirur, në qoftë se ju vendosni për të kryer të evolucionit të saj. Në fakt, Ndërgjegja është si këmbët tuaja në qoftë se ju nuk e përdorni përpjekje për të lëvizur ato, trupi juaj nuk do të lëvizë dhe nuk do të jetë në gjendje për të ecur përpara, duke qëndruar ende përgjithmonë. Ju mund të përpiqen për të lëvizur duke përdorur mjete të tjera, të tilla si swiping, zvarritje ju në tokë me gozhdë mbyllje, por herët a vonë kjo do të shkatërrojë atë. Ndërgjegjësimi ju lejon të kuptojmë se përpjekja e parë për t’i dhënë lëvizjes për këmbët, që do të marrë ju, ku ju jeni duke shkuar, do të jenë minimale në krahasim me të gjitha që ju do të merrni nëpër atë sakrificë të vogël; çdo gjë do të jetë ndryshe në qoftë se unë nuk e vendosur për të lëvizur dhe terhiq në terren për të marrë ku ju doni, duke e ditur fare mirë se frika e ushtrimit të parë (duke ecur me këmbët) do ritroveresti të punësojnë shumë më shumë përpjekje dhe dhimbje, sepse këto do të jenë rezultatet.
Faqja 4 nga 6
Ndërgjegjja është si këmbët tuaja, sepse nëse vendosni menjëherë ta përdorni atë, kjo do t’ju çojë aty ku doni më së miri, por përkundrazi pa atë, do të gjeni veten duke luftuar shumë, shumë më tepër për të ndjekur një objektiv që nuk mund të arrini kurrë. Me këmbët e tua mund të ecësh shpejt, madje mund të shkosh dhe të gjesh kilometra larg, por zvarritesh në tokë do të ndalosh shumë shpejt, të lodhur dhe të shkatërruar.
Si këmbët tuaja nuk janë atje për bukurinë, vetëm për të qëndruar akoma, as vetë Ndërgjegjja juaj nuk është për bukurinë, vetëm për të qëndruar ende. Njohja se ju keni një ndërgjegje nuk do të thotë të dish se si ta përdorësh atë, as nuk e din se si ta përdorësh atë gjatë gjithë kohës. Gabimi më i zakonshëm është të besosh se Ndërgjegjja duhet të dëgjohen vetëm, por realiteti është se duhet të përdoret, të plotësohet, të stërvitet ashtu si këmbët tuaja. Ju nuk jeni vetëm një zë, Ndërgjegjja është e gjallë dhe komunikon njohuritë e saj, të cilat mund të rriten nëse e lejoni atë, duke ju trajnuar për ta përdorur atë. Të gjitha qeniet e gjalla kanë një: njerëzit, kafshët, madje edhe bimët, të cilat gjatë jetës së tyre mund të mësuar përmendësh dhe të kujtojnë atë që kanë përjetuar. Por ka njerëz që posedojnë diçka më shumë se Ndërgjegja: ajo quhet Shpirt.
Shpirti është diçka që jo gjithkush e posedon, sepse, ndryshe nga mënyra se si na çojnë të besojmë, vazhdimisht ka nevojë për kujdes, ushqim energjik dhe praktikë për ta përforcuar atë. Pra, shumica e njerëzve injorojnë atë duke menduar se gjithçka është për shkak, pa dhënë vlerë shpirtit të tyre, të bindur se nuk ka nevojë për të. Gjithkush injoron Shpirtin, por kur ata më vonë mësojnë se ata nuk mund ta kenë atë, ata fillojnë të dridhen sikur të mos kenë kujdes për ndonjë gjë.
Çdo person ka një nivel të ndryshëm të evolucionit për shkak të përvojës së tij të jetës, refleksioneve të tij, por mbi të gjitha përpjekjeve të tij për ta rizbuluar veten, për t’u zgjuar nëpërmjet teknikave shpirtërore. Gjithkush ka një ndërgjegje – të cilën disa e ngatërrojnë me Shpirtin – por përkundër gjithë atyre që e kanë, shumë pak vendosin ta dëgjojnë dhe ta ndjekin deri në fund për të filluar një rrugë evolucionare që do t’i udhëheqë ata për ta kuptuar. Gjithkush ka një kohë tjetër për të filluar të mendojë për jetën e tyre, disa nuk do të fillojnë kurrë, por nuk mund të presim që të gjithë të fillojnë me ne sot, sepse nuk është koha e tyre. Disa do të fillojnë në pak vite, shumë të tjerë kurrë nuk do të zgjedhin të fillojnë dhe për këtë ata nuk do të jenë në gjendje të kuptojnë se si të jetë në dijeni të ndërgjegjes së tyre, shpesh sepse ata nuk dinë se ku duhet të fillojnë dhe nuk e njohin metodën e duhur. “Kush jam unë?” A është pyetja që gjithkush po i kërkon, por pak do të vendosë të vazhdojë, duke filluar kështu një udhëtim shpirtëror. Pak nga pak ne vendosëm të caktojmë kushte për të identifikuar dallimin mes njerëzve që nuk duan të njohin njëri-tjetrin nga njerëzit që me të vërtetë dëshirojnë të zbulojnë dhe të zhvillohen. Pajtohem plotësisht me ata që do të mendonin se është një metodë e strukturuar dhe se nuk është e saktë të etiketosh, as të gjitha baret nuk janë një pako, por të flasësh për njerëzit që kërkojnë të vërtetën dhe njerëzit që preferojnë të qëndrojnë në gjumë dhe nuk dinë asgjë e gjithçkaje që i rrethon, është thelbësore që ta bëjmë idenë e asaj që do të zbulojmë.
Kërkimi i esencës sonë dhe dëshira për të zbuluar se kush jemi, na kthen në një mënyrë shpirtërore për të kuptuar se çfarë dëshiron të arrijë Ndërgjegja jonë dhe si të fitojmë rezultatet. Duke e vënë këtë pyetje çdo ditë dhe duke mos u ndalur në përgjigjen e zakonshme banale, ne po shtyhemi gjithnjë e më shumë për të ndjekur atë që quhet Shpirtërore. Edhe pse mund të duket diçka e panjohur, të gjitha fillon me çështjen e esencës sonë reale dhe nga ajo shtrihet drejt vendimit për të aplikuar çdo ditë në zbulimin e një njohurie të re që grumbullohet pak nga pak. Rruga shpirtërore është si një rrugë për të cilën, duke ndjekur atë, do të gjeni hap pas hapi më shumë informacion rreth vetes.
Faqja 5 nga 6
Prandaj mund të flasim për njerëzit shpirtërorë, të cilët janë ata që kërkojnë përgjigje për pyetjet e tyre dhe njerëzit jo-shpirtërorë, domethënë të gjithë ata që preferojnë të flenë çdo ditë dhe të mos dijnë asgjë, që të mos jetë diçka tepër e madhe për ta apo thjeshtë apati. Pavarësisht nga arsyet për të cilat vendosni të fleni ose zgjidhni të mos merrni një vendim, çështja është se mbetja e lidhur me zinxhirë në rutinën dhe duke harruar vetëdijen e tyre, përfundojmë duke e humbur plotësisht. Në ditët e sotme termi “shpirtëror” përdoret nga të gjithë, më shumë për mënyrën se sa për zgjedhjen e vërtetë, duke u definuar frymësisht edhe pse nuk besojnë në spiritualizëm. Kjo çon në shkatërrojnë vlerën e vërtetë të këtij termi, duke e bërë atë të duket si diçka që ka të bëjë asgjë me atë që ne po fillimisht duke kërkuar për të, duke parë disa njerëz të cilët janë menduar për të përfaqësuar evolucionin shpirtëror sillet më keq se sa ata të cilët thonë se nuk dinë asgjë për këtë. Çështja, në të vërtetë, nuk është të përkufizohet si shpirtëror dhe për këtë arsye të thuhet të jetë kështu, por me të vërtetë duhet të jetë kështu.
Pikërisht sepse kur i referohemi një personi, termi shpirtëror mund të ndryshojë, ne duhet të përpiqemi të përdorim terma të tjerë. Fjala shpirtërore nuk tregon vërtet evolucionin e një personi, por vetëm aktivitetet (shpirtërore) që ai kryen për një periudhë të caktuar të jetës së tij, duke mos e ditur nëse do të zgjasë përgjithmonë. Edhe pse ne nuk mund ta kuptojnë evolucionin e një personi të vetëm duke folur – sepse ata mund të fshehin atë që ai e di – ose duke kërkuar në atë, pse jo gjithmonë pamja fizike e momentit është evolucioni i brendshëm, veçanërisht në qoftë se ne presim të evoluar shuma të jetë gjithmonë të veshur mirë dhe me flokë të sapo bërë, përmes teknikave praktike mund të mësoni të njihni ata që kanë një Ndërgjegje më të lartë nga ata që në vend të kësaj e humbin ndërgjegjen e tyre përgjithmonë. Aktualisht, supozohet se ju nuk dini të njihni të tjerët që, si ju, po kërkojnë përgjigje për pyetjet e tyre, nëse jo duke vendosur një përkufizim teorik. Për këtë arsye ne përpiqemi së bashku për të kuptuar dallimet.

Për fillestarët, le të flasim për njerëz shpirtërorë dhe jo-shpirtërorë. Me këto terma nënkuptojmë të përcaktojmë se kush, në këtë periudhë të saktë, po praktikon një rrugë shpirtërore ose nuk po praktikon asgjë. Edhe pse të gjithë thirrjet në ditët e sotme shpirtërore vetë edhe pa ndonjëherë që ka bërë një meditim të vetme, por vetëm për shkak se ai beson se – pa asnjë parim themelor – të jetë dikush evoluar dhe çfarë është më e mirë, më të mençur dhe më të vetëdijshëm të gjithë të tjerët, kjo rrugë do të mësojnë për të definuar shpirtëror vetëm ata që, për të vërtetë, po praktikojnë teknika meditative. Ata që nuk e praktikojnë, edhe në qoftë se duke folur për veten e tij si një perëndi të zbresë në tokë, do të mbetet një jo-shpirtërore, për shkak të fakteve çdo panjohura teknike të zhvillohet seriozisht dhe shpenzon kohë për të lëvduar veten makinën me shumë fjalë të bukura, të cilat mbeten vetëm fjalë. Siç u përmend më herët, çdo person është i ndryshëm dhe ka një të drejtë dhe moment personal, kështu që nëse koha është koha juaj të jetë shpirtërore, thuhet se është edhe për njerëzit rreth jush; por kjo nuk do të thotë se nëse ata nuk janë gati tani ata nuk do të jenë përgjithmonë. Në fakt, disa prej tyre mund të fillojnë të mendojnë, ndoshta në disa muaj, të tjerët disa vjet dhe vendosi një ditë për të ushtruar me qëllim që të zhvillohet dhe të bëhet shpirtërore. Për më tepër, spiritualiteti është një zgjedhje që duhet të bëhet çdo ditë, por kur ju harroni të zgjidhni ju filloni për të humbur shpirtërore, vetëm për shkak se vetëdija juaj shkon përsëri në gjumë. Për këtë arsye ju nuk mund të përcaktojë dikush shpirtërore vetëm për shkak vjet më parë ai u përpoq për të praktikuar diçka, sepse kjo nuk do të thotë se është e gabuar sot, në këtë moment të pranishëm. Të qenit shpirtëror është një zgjedhje dhe kur ndalojmë zgjedhjen, nuk pushojmë së qeni shpirtërore.

Pra, mund të përdorim një metodë tjetër të njohjes, duke kujtuar se kjo mbetet, për nivelin tuaj të tanishëm të të kuptuarit, vetëm një metodë teorike. Kur të keni mësuar teknikat e duhura për të njohur ata që kanë Ndërgjegje të fortë dhe kush nuk e bëni, ju do t’i kuptoni këto koncepte dhe vlerën e këtyre termave shumë më mirë.

Faqja 6 nga 6

Pra, ne mund të flasim për ata që ndalojnë të kenë një vetëdije edhe pa e ditur atë dhe ata që janë të vetëdijshëm për atë çdo ditë dhe ju të krijuar diçka që shkon përtej ndërgjegjes njerëzore, që është shpirti. Për të qenë në gjendje të njohin që kurrë nuk do të kuptojnë kuptimin e pyes veten në lidhje me jetën e tij dhe arsyen e jetës, i cili e kupton se ai ka për të shkuar gjatë gjithë rrugës dhe të njohin qëllimin e krijimit të saj dhe të ardhmen e saj, ne do të përdorim terma të thjeshtë që do të mbetet megjithatë të përgjithshme për të mos etiketuar njerëzit për jetën. Para së gjithash, le të flasim për ata që nuk kanë interesin më të vogël për të zbuluar arsyen për ekzistencën e tyre; por jo vetëm që, ne merremi me atë lloj personi që bëhet i mërzitur kur dikush tjetër përpiqet të bëjë këtë pyetje. Nga natyra, nuk do të kishte arsye për të ngrohur deri në qoftë se dikush tjetër do të besojnë në një teori të ndryshme, por kur vjen puna për të spiritualitetit, disa njerëz përpiqen për të parandaluar me forcë të ardhshëm të marrë disa pyetje. Edhe pse disa mund të mendojnë se ka një qëllim në jetë, se qëllimi përfundimtar është për të lindur dhe të vdesin ndonjëherë pa pasur asgjë arritur të evolucionit të gjatë ekzistencës së saj, nuk duhet të ketë arsye të mërziten nëse dikush tjetër, pa mërzit për këdo, përpiquni të zbuloni identitetin e tyre personal. Nëse ky identitet nuk ekziston, pse të kryhet kaq shumë për ta fshehur? Pse të shkojmë kundër atyre që duan të besojnë se ka diçka përtej asaj që zakonisht shohim? Nuk do të jetë një arsye logjike, përveç se ata janë të motivuar nga diçka më të madhe se veten e tyre që e pengon atë të zhvillohet dhe që është e angazhuar për të parandaluar të tjerët. Kjo rrugë do të përcaktojë njerëzit që nuk janë shpirtërore, të cilët nuk besojnë në spiritualitet dhe madje ata mund të shkojnë kundër që bën pyetje mbi evolucionin, termin ulët Gaia’s Low.

Gaia’s Low do të thotë njerëzit që kanë një frekuencë të ulët (Frekuenca e Ulët, të cilën ju do ta kuptoni duke lexuar artikujt e duhur) që i përkasin planetit Tokë, që në këtë rrugë do ta quajmë Gaia. Njerëzit të cilët nuk do të shkojnë përtej jetës së tyre njerëzore, të cilët nuk do të bëjnë pyetje rreth esencës së tyre të vërtetë, të cilët nuk do të pyesin veten se kush janë ata, të cilët nuk do ta duan ta dinë dhe kush do të ketë një ndërgjegje tepër të lidhur me planetin të quajtur “njerëzit e Gaia”, ose, për të qenë më korrekt, ndërgjegjësim i frekuencave të ulëta në lidhje me planetin Gaia. Pra, ata do të quhen Low të Gaia-s. Në dokumentet e ardhshme ju do t’i kuptoni dallimet më mirë. Gaia’s Low, ose njerëzit me një Ndërgjegjësi të Ulët, janë të ndarë kryesisht në më pak evolucion dhe më të evoluar, sepse edhe në qoftë se ata nuk praktikojnë meditim dhe teknikat shpirtërore, ata përpiqen në mënyrën e tyre për të njohur Ndërgjegjen e tyre dhe mos ta harrojnë atë. Kjo për fat të keq nuk është e mjaftueshme për të shkuar përtej ndërgjegjes, sepse pa teknikat e energjisë ne jemi të kufizuar dhe përfundimisht të bllokuar. Në krahasim me Low Gaia’s, ne kemi spirituals, ose njerëz të cilët jo vetëm që bëjnë pyetje dhe pyes veten se si të zhvillojnë jetën e tyre, por të përpiqen për të gjetur rrugën e drejtë për ta bërë këtë përmes meditimit dhe teknikave praktike. Kjo është vetëm një grimcë e asaj që ju duhet të dini. Por në realitet, ajo që është me të vërtetë e rëndësishme nuk është të harrojmë se vetë ndërgjegjja e njeriut duhet të trajnohet dhe jo vetëm të dëgjojë, sepse kjo do t’i udhëheqë praktikuesit për të zbuluar informacion rreth ekzistencës së tyre, që kurrë nuk do të kishin besuar nëse nuk do të ishin aq të dukshme.

Duke zgjedhur të mos dëgjojnë vetë ndërgjegjen, njeriu zgjedh t’i japë fund jetës duke u bërë një makinë njerëzore, por duke zgjedhur ta dëgjojë atë dhe ta shfrytëzojë atë në mënyrën më të mirë, vendoset të evoluojë më shumë se kurrë, nga jeta në jetë. Askush nuk mund të zgjedhë për ju, por unë mund t’ju këshilloj që të ndiqni Ndërgjegjen tuaj në fund të botës, sepse gjithmonë do të keni të drejtë, edhe kur nuk do të keni.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4921) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]