Disponibile in:

30 – Subjektet – A ekzistojnë fantazmat? (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Shtë e qartë se subjektet ekzistojnë, ajo që na jep dyshime janë përkufizimet e gabuara që na bëjnë të dyshojmë në ekzistencën e tyre. Para së gjithash duhet sqaruar se ekzistojnë shumë lloje të njësive, sepse termi entitet identifikon çdo lloj pranije, të gjallë dhe inteligjente, e cila megjithatë nuk ka një trup fizik. Ndër entitetet ka të ashtuquajturat fantazma, ose ato që ne përgjithësisht i konsiderojmë “Shpirtrat e të vdekurve”. Në këtë pikë, tema bëhet e ndërlikuar që nga momenti kur të gjithë marrin idenë e tyre bazuar në njohuri zero, duke interpretuar ekzistencën e njësive në mënyrën e tyre. Shtë e qartë se ne përfundojmë duke përzier informacionin që është kryesisht imagjinar, ose bazuar në filmat e parë në TV, duke rrezikuar kështu bindjen se fantazmat nuk ekzistojnë në të vërtetë. Për të filluar, është e rëndësishme të dini se për të kuptuar se cilat janë entitetet, nuk është e mjaftueshme të lexoni një ose më shumë libra mbi këtë temë, sepse të gjithë do të japin informacione të ndryshme dhe kontradiktore për arsyen e thjeshtë që, i cili i shkruajti ato faqe, nuk ka jetuar përvoja personale që do ta lejonin për të kuptuar se si veprojnë, por edhe ai ka lexuar shumë libra të cilat ai nga ana e tij i përmbledhi ashtu siç i sheh të përshtatshme. Për të kuptuar me të vërtetë entitetet, megjithatë, duhet të jetoni shumë përvoja të drejtpërdrejta, sepse pa përvojën nuk mund të kuptoni më së paku se si sillen dhe arsyet e tyre, pasi librat ose artikujt në internet janë shkruar bazuar në libra të tjerë dhe artikuj të tjerë, dhe jo në përvojën aktuale. Me kalimin e kohës, do të kuptoni që shumë pak njerëz shkruajnë përvoja të vërteta dhe jetuan në dorën e parë, sepse të gjithë të tjerët preferojnë të bëjnë një koleksion të tregimeve të shkruara tashmë nga të tjerët, duke i bërë ato të kalojnë vetë.

Subjektet ekzistojnë, por nuk janë si ato të përshkruara në libra ose në forume të ndryshme dhe nuk sillen si në filma. Për thjeshtësinë e të kuptuarit fillojmë ta ndajmë “botën e njësive” në dy kategori, të cilat janë Ndërgjegjja e njerëzve të vdekur dhe prezencat që u përkasin dimensioneve të tjera. Të parat janë prezenca të cilat më parë ishin persona fizikë, por që, pas vdekjes së trupit të tyre, janë bërë fantazma (ose të kthyera), prandaj Ndërgjegjja pa një trup fizik. Në rastin e dytë, megjithatë, këto janë prani që nuk kanë qenë kurrë njerëzore, por ato janë gjithashtu ndërgjegje të cilat, megjithatë, kanë qenë gjithmonë energjike, pa jetuar ndonjëherë në një trup njerëzor. Me vetëdije nënkuptohet Thelbi i saj, i cili është i gjallë, pavarësisht nëse ju keni një trup fizik apo jo. Ju jeni një vetëdije që jeton brenda trupit fizik, kështu që ju nuk jeni trupi fizik por ju jeni ajo që është brenda. Në këtë pikë ju e kuptoni se qenia njerëzore jo vetëm që ekziston si qenie e gjallë, por ka edhe prani që kanë jetuar gjithnjë pa pasur kurrë një trup fizik.

Ajo që zakonisht shihet nga njerëz që jetojnë përvoja paranormale janë fantazma, prandaj Ndërgjegjja që më parë ishin persona fizikë por që pas vdekjes së tyre mbeti në këtë dimension pa një trup fizik. Parajsa dhe ferri siç u thotë kisha atyre nuk ekzistojnë, kështu që kur ata vdesin, njerëzit nuk shkojnë në parajsë ose në ferr, por përkundrazi ata kthehen në vetëdije pa një trup fizik; e ardhmja e tyre më pas do të varet nga zgjedhjet dhe aftësitë e tyre. Në përgjithësi, kur një person vdes dhe vetëdija e tij del nga trupi fizik, për një periudhë të caktuar prania e tij mbetet në këtë dimension, prandaj mbetet në formën e një entiteti. Shembulli mbresëlënës është kur një i afërm ose një mik vdes. Me siguri, nëse e keni provuar këtë ngjarje të trishtuar, për shembull me vdekjen e një gjyshi ose një të afërmi me të cilin keni pasur një lidhje të ngushtë, pas vdekjes së tij ju vazhduat të perceptonit praninë e tij edhe për një kohë të gjatë më pas, pothuajse sikur ai ishte akoma atje. Aq shumë herë ndodh që kur keni një lidhje të ngushtë me dikë, i cili vdes më pas, për akoma muaj pasi vazhdoni të dëgjoni praninë e tij dhe madje edhe zërin e tij, aq sa shumë njerëz dëgjojnë zërin e të afërmve të tyre të ndjerë që i quan ata me emër, edhe pse padyshim që ai – fizikisht – nuk është më atje.

Faqja 2 nga 4

Nëse do të ishte vetëm çështja e zërit, ne gjithashtu mund të mendojmë se është sugjerim, por kur këto zëra paraprijnë objektet që bien, dritaret ose dyert që hapen vetë, ose ngjarje të tjera të ngjashme fizike, nuk mund të flasë fare për imagjinatë. Arsyeja pse prania e të ndjerit perceptohet vetëm për një periudhë të caktuar, e cila mund të ndryshojë nga situata në situatë, është sepse entiteti, pra ndërgjegjja, në një moment të caktuar largohet, për rrjedhojë ne ndalojmë të perceptojmë praninë e tij . Problemi është se kur ndaloni të perceptoni praninë, përfundoni duke besuar se edhe më parë nuk kishte asnjë entitet, por që keni imagjinuar gjithçka. Kështu funksionon Rregullatori: ju bën të harroni përvojat që kanë ndodhur dhe ju bën të bindni veten se keni imagjinuar gjithçka. Por nuk është kështu! Disa ndërgjegje qëndrojnë më gjatë në këtë dimension fizik sesa të tjerët. Në fakt, disa njerëz të ndjerë mund të mbeten – në formën e njësive – brenda një shtëpie edhe për vite; të tjerët, megjithatë, tashmë pas disa ditësh do të ikin, duke e lënë shtëpinë bosh. Sigurisht që të dashurit tanë do të qëndrojnë përgjithmonë në zemrat tona, por kujtimi i një personi nuk është i njëjtë me praninë e tij; në fakt, memorja nuk mund të lëvizë objektet ose t’i bëjë ata të bien në planin fizik, njësia ekonomike bën!

Ku shkojnë këto njësi, të cilat më parë ishin njerëz? Kjo varet, sepse gjithçka varet nga zgjedhjet individuale dhe mundësitë që ka secila prej tyre. Disa mbeten për një kohë të gjatë në këtë dimension fizik, sepse nuk mund të shkëputen veten emocionalisht ose sepse nuk ia dalin mbanë në kuptimin e vërtetë të fjalës. Sidoqoftë, të tjerët presin momentin e duhur për ta bërë atë dhe për të ndryshuar stilin e jetës së tyre. Disa ndërgjegje do të kërkojnë menjëherë një organ tjetër në të cilin do të rimishërohet, për të filluar një jetë të re brenda një trupi njerëzor të porsalindur. Të tjerët, nga ana tjetër, do të eksplorojnë dimensione të reja dhe të jetojnë lloje të ndryshme të jetës nga ajo që ne drejtojmë në këtë aeroplan fizik. Sigurisht që njësitë nuk shkojnë në shkollë dhe nuk shkojnë në punë, ose aktivitete që zënë pjesën më të madhe të kohës së jetës sonë; kështu që kuptoni që ata jetojnë një mënyrë jetese shumë të ndryshme nga e jona. Ajo që është e sigurt është se shumë prej tyre vazhdojnë ekzistencën e tyre, në një vend ose në një tjetër, edhe nëse të gjithë besojnë se pasi personi vdes fizikisht, nuk ka më asnjë tjetër ose që ata përfundojnë në parajsë së bashku me engjëjt ose në ferr së bashku te demonët. Sidoqoftë, është e nevojshme të dimë se, pjesë e këtyre, kur ata vdesin fizikisht menjëherë pasi ata gjithashtu vdesin përfundimisht, por ne do të flasim për këtë më vonë. Kështu që pas vdekjes fizike ka mundësi të pafundme, madje edhe për ata që nuk besojnë në rimishërim ose u bindën që pas vdekjes nuk ka asgjë, sepse në fakt kur trupi vdes ju nuk keni më shumë mundësi të jeni skeptik: ju e gjeni veten të katapultuar në realitet, kështu që nuk mund të pretendoni më të mos e besoni, por do të duhet të përshtateni me pasojat; ju gjithashtu mund të merrni atje të përgatitur.

Duke thënë këtë, entitetet nuk mund të komunikojnë ashtu si ne njerëzit e mundshëm, sepse ata nuk kanë më mjete për të komunikuar, ashtu si trupi fizik. Pritjet e larta që kemi bërë duke parë filma horror nuk janë ekuivalente me realitetin, kështu që ju përfundoni duke mos besuar ekzistencën e subjekteve vetëm sepse ajo që ndodhi në filmat horror nuk ju ka ndodhur kurrë. Por këto janë vetëm filma! Ideja që subjektet ekzistojnë “vetëm nëse” ato i godasin shumë dyert ose arrijnë të ngrenë një person në ajër dhe t’i bëjnë ata të fluturojnë dhe të bien në tokë, nuk është në të vërtetë prova që ato ekzistojnë, sepse subjektet nuk kanë një trup fizik dhe punësojnë një përpjekje e jashtëzakonshme për të bërë madje edhe aludimin më të vogël në rrafshin material. Lëvizja e një objekti, ose bisedimi, për ne rezulton të jetë veprimi më i thjeshtë në botë, por për entitetin jo, sepse nuk ka një trup fizik me të cilin të prekë ose të flasë, por duhet të gjejë mënyra të tjera për ta bërë atë: përdorimi i sensi i gjashtë përmes aftësive të tij psikike. Problemi është se shumica e njerëzve vdesin pa u përgatitur për atë që vjen më pas, i bindur se asgjë nuk ekziston ose se ata do të mirëpriten nga engjëjt e vegjël që do t’i çojnë në parajsë. Fatkeqësisht ose fatmirësisht nuk është kështu. Kështu që njerëzit vdesin pa e ditur që pas vdekjes së trupit fizik ata do të mbesin akoma gjallë, por ata nuk do të mund të kryejnë shumicën e veprimeve që ne mund të kryejmë përmes trupit fizik pasi ata kanë vdekur pa pasur as ndonjë ide se sa e dobishme dhe e rëndësishme ishte të zhvillohej kuptimi i gjashtë.

Faqja 3 nga 4

Në fakt, disa prezenca janë me të vërtetë shumë të forta, madje edhe në një nivel material, aq sa ata dinë të lëvizin objekte ose t’i bëjnë gjërat të bien, prekin, flasin, por shumë entitete të tjera nuk ia dalin mbanë, sepse nuk kanë aftësinë t’i kryejnë këto veprime ashtu siç ekziston. ata kanë të parën. Si pasojë, ne nuk mund të mendojmë që një entitet është i pranishëm në një shtëpi të veçantë vetëm nëse bien objektet, sepse në të vërtetë mund të jetë i pranishëm dhe të mos kryejë veprime fizike, kështu që është aty, por nuk dihet. Duhet të mbahet mend se subjektet nuk shihen, përveç pasi të kenë trajnuar pamjen e tyre energjike që të mund t’i shohin, kështu që deri atëherë me mijëra entitete mund të të kenë kaluar ty para syve në gjithë këto vite të jetës dhe të mos kesh parë as një.

Ashtu siç ekzistojnë fantazmat, kështu që Ndërgjegjja e njerëzve të vdekur, ekzistojnë edhe lloje të tjera të subjekteve, të cilat për ta thënë thjesht kanë lindur dhe kanë jetuar në dimensione të tjera. Shumë njerëz i ngatërrojnë entitetet me të huajt, megjithëse ekziston një ndryshim i madh, duke u nisur nga fakti se entitetet janë energjikë, ndërsa të huajt kanë një trup fizik. Që nga momenti kur nuk keni një material material, bëheni automatikisht një entitet, domethënë, Vetëdija pa trup. Subjektet më pas kthejnë dhe kthejnë dimensionet më të mëdha, prandaj nuk mund të flitet për entitete tokësore ose entitete të huaja, sepse të gjitha entitetet janë “universale”. Pra, kur flasim për entitete ne jemi gjithmonë dhe vetëm flasim për qenie të bëra nga energjia, ndërsa kur flasim për të huajt ata janë qenie fizike, sepse ato kanë një trup fizik. Se alienët janë të hutuar nga entiteti, për shkak të parashikimeve holografike, është çështje tjetër, por ne do ta thellojmë atë në temën specifike. Duke u kthyer në njësi, ekzistojnë ata që më parë ishin njerëz që ne i njihnim, dhe të tjerë që janë ndërgjegje që kurrë nuk kanë qenë njerëzore, por që gjithmonë e kanë jetuar ekzistencën e tyre në një formë energjike. Pavarësisht nëse janë ish-njerëz ose prani që vijnë nga dimensione të tjera, nga momenti në të cilin ata janë të Ndërgjegjshëm pa trup, të gjitha ligjet njerëzore që ekzistojnë në shoqërinë tonë shemben. Kështu që ne duhet të heqim idenë se një njësi ekonomike nuk mund të hyjë në shtëpinë tonë pa autorizim paraprak, d.m.th që një prani nuk mund të kalojë në derën e shtëpisë sonë pa ftesën tonë ose lejen tonë. Subjektet nuk kanë nevojë për një derë të hapur për të hyrë, sepse ato mund të kalojnë nëpër mure. Ata nuk ndjekin asnjë rregull ose ligj shoqëror që ne ndjekim njerëzit, kështu që ata të mund të hyjnë në shtëpinë tonë sa herë që dëshirojnë, nëse dëshirojnë, pa ndonjë gjë ose dikush që e ndalon atë. Ashtu si njerëzit, ka entitete pozitive, subjekte negative dhe entitete që nuk kujdesen për askënd, kështu që ka prania e mirë që duan të ndihmojnë njerëzit, prania shumë të errëta që gëzojnë të lënduar njerëzit dhe prania (shumica pjesë) që nuk intereson asgjë për të tjerët dhe që herë pas here dëmtojnë të tjerët.

Meqenëse ka entitete shumë negative që mund të dëmtojnë njerëzit, përfshirë këtu edhe ne, është e rëndësishme të mësoni se si të mbroheni nga ata. Subjektet e errëta arrijnë të na dëmtojnë edhe nëse nuk i shohim, sepse edhe pse ne nuk jemi të vetëdijshëm për ekzistencën e tyre dhe nuk i shohim ato, ata na shohin të gjithëve në rregull dhe arrijnë të ndikojnë në jetën tonë. Ne nuk kemi pse të mendojmë se mënyra e tyre për të lënduar njerëzit është ajo e filmave tmerr, si hedhja e njerëzve në erë ose zotërimi i tyre; ata mund të na bëjnë shumë dëm përmes ndikimit mendor përmes mendimeve dhe ndjenjave të gabuara, për shembull duke na shtyrë në depresion serioz dhe duke bërë përshtypje mendimin e fortë të vetëvrasjes në mendjen tonë. Subjektet negative e dinë se si të dëmtojnë njerëzit sepse e dinë se njerëzit nuk janë në gjendje të mbrohen dhe t’i dëbojnë. Do të ishte e mjaftueshme për të mësuar të praktikoni Mbrojtjen psikike për të zgjidhur shumë probleme në jetën tuaj, pasi nuk e kuptonit se ato ishin shkaktuar pikërisht nga prania negative që ju dërgonte fat të keq dhe ngjarje vuajtjesh.

Faqja 4 nga 4

Ne duhet të kuptojmë që entitetet nuk veprojnë ashtu siç e presim, ose siç përfaqësohen në filmat horror, sepse filmat horror nuk bëjnë asgjë, por tregojnë një histori që domosdoshmërisht duhet të përfundojë keq, përndryshe, nëse do të kishte një fund pozitiv, nuk do të ishte tmerr! Kjo nuk do të thotë që nuk ka njësi të errëta shumë të rrezikshme të afta për të kryer veprime të tilla të fuqishme në planin fizik, por është e nevojshme të kuptohet që këto lloje të subjekteve janë shumë më të rralla dhe të fshehura nga sa mendoni: edhe nëse duket e çuditshme, ata kanë dëshirë të na bëjnë besoni se ato nuk ekzistojnë, sepse sa më të fuqishëm janë këto entitete, aq më shumë ata kanë mësuar të “mbrojnë identitetin e tyre”; me fjalë të tjera, ato nuk paraqiten në shtëpinë e të parit që ndodh të shihet dhe njihet, siç mendon dikush. Duke thënë këtë, le të heqim idenë se nëse mbrohemi nga entitetet, ato bëhen edhe më të zemëruara, sepse këto ide të përdredhura janë mbërthyer në kokën tonë nga njerëz frikacakë, të cilët pasi kanë frikë dhe nuk duan ta pranojnë atë, ata duan gjithçka tjetër të botës kanë.

Kur mbrohemi përmes Mbrojtjes Psikike, ne po krijojmë një barrierë që i ndalon entitetet të afrohen tek ne, jeta jonë dhe shtëpia jonë. Nuk është një provokim, siç mendohet marrëzisht, por Mbrojtje. Kur është ftohtë dhe bie shi jashtë, ju vendosni të merrni një ombrellë për të mbrojtur veten nga shiu në mënyrë që të mos lageni, sepse nuk doni të sëmureni dhe të ndjeheni keq. Kjo nuk është një provokim ndaj shiut, në fakt nëse merrni ombrellën nuk do të bjerë shi më me qëllim për t’ju lënduar; përkundrazi do të mbroheni më mirë nga shiu dhe do të merrni më pak ose pothuajse asgjë. Mbrojtja psikike vepron si një pengesë për t’ju mbrojtur nga subjektet dhe ndikimet e tyre negative, kështu që nuk ka asnjë arsye të mendoni se akti i mbrojtjes së vetvetes është një “provokim” ndaj njësive ekonomike, aq shumë sa që nëse mbroni veten do t’i bënit të zemëruar edhe më shumë, sepse do të ishte budallallëk të mendosh kështu, por ti e kupton se do të praktikonit një pengesë që do t’i parandalojë ata të ndikojnë tek ju, ashtu si shiu do të rrëshqasin pa mundur të ju godasin, aq sa të harrojnë. Kjo ishte vetëm një vështrim mbi temën e gjerë të subjekteve, në fakt ne do të hetojmë më tej temën dhe do të zbulojmë më shumë informacion se si dhe pse ata sillen në mënyra të caktuara sesa të tjerët. Në artikullin vijues do të gjeni mbrojtjen psikike të shpjeguar dhe mund të ndiqni rrugën audio që do t’ju udhëzojë në praktikën e teknikës.

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/84505) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]