Disponibile in:

15 – Syri i Tretë – E vërteta rreth Syrit të Tretë (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Syri i Tretë është një nga aftësitë psikike që i përket sensit të gjashtë. Syri i tretë nuk është fizik, por është një aftësi vizuale që na lejon të shohim përtej realitetit material dhe iluzor, mbi të cilin kemi jetuar gjatë gjithë jetës sonë. Syri i tretë është emri i dhënë aftësisë për të parë atë që jo të gjithë mund ta perceptojnë: për shembull duke parë energji, duke parë atmosferën e njerëzve, madje duke parë praninë e subjekteve / fantazmave. Mundësia për të parë energji, në të gjitha format e saj, ka ekzistuar gjithmonë, por studiuesit teorikë atëherë donin t’i jepnin të gjithëve interpretimin e tyre, në vend që të hapnin sytë dhe të përqendroheshin në zhvillimin e këtij fakulteti vizual. Syri i tretë është ajo që ju lejon të zhvilloni Pamjen Energjetike, e cila më pas mund të zgjerohet në rrugë të shumta vizuale, siç është vizioni i aurës, shumë i ndryshëm nga të dish se si të shihni entitetet. Capacitydo kapacitet vizual është i ndryshëm dhe nuk përfshin domosdoshmërisht tjetrin; për shembull të dish se si të shohësh atmosferën e njerëzve absolutisht nuk përfshin të dish se si të shohin njësi, ashtu si të dish të shohësh njësi nuk përfshin të dish të shohësh strukturën (apo edhe kodet) e Matricës. Syri i tretë përmban të gjitha këto aftësi vizuale në vetvete, por secili nga praktikuesit vendos nëse duhet të zhvillojë vetëm njërën nga këto aftësi, apo nëse t’i zhvillojë ato të gjitha, pasi secilit fakultet i duhet një trajnim i ndryshëm, një teknikë e ndryshme.

Studiuesit teorikë nuk e dinë si funksionon syri i tretë, sepse ata nuk e kanë zhvilluar atë; prandaj ata i mbështesin mësimet e tyre në ato që janë thënë – nga teoricienët e tjerë – dhe ata ua mësojnë atë lloj materiali të tjerëve, sikur të ishte e Vërteta e vetme. Ata nuk janë aspak të interesuar të zbulojnë se cila është e vërteta, përmes praktikës, sepse teoria është e mjaftueshme për ta, mjafton të flasin për ato që nuk dinë të duken më inteligjente. Por e vërteta për syrin e tretë mund të zbulohet shumë më lehtë duke praktikuar atë, gjë që bëra dhe kam ndërmend t’ju mësoj. Kjo rrugë nuk do të bazohet në teori, por në praktikë, pikërisht sepse mund ta zbuloni të vërtetën me sytë tuaj. Kështu që së pari kuptojmë se cili është syri i tretë dhe pse nuk duhet të keni frikë prej tij.

Më parë ju mësova se si të shihni Aurën e njerëzve të tjerë, përfshirë edhe tuajin padyshim, kështu që përmes kësaj praktike filluat të përdorni syrin tuaj të tretë. Syri i tretë është një fakultet që të gjithë mund ta zhvillojnë, por që – për shkak të informacionit të gabuar – shumë kanë frikë, prandaj largohen nga zhvillimi i këtij lloji të fakulteteve. Duke përjashtuar nga jeta juaj aftësia për të parë realitetin është një gabim serioz, sepse aftësia për të njohur atë që është përtej, ju lejon të jeni në gjendje të evoluoni më shpejt, të jeni në gjendje të zbuloni të vërtetat që janë fshehur për ju, të dini misteret e të cilave shumë flasin, por askush nuk mund të japë një përgjigje konkrete. Edhe nëse nuk e kuptojmë, duke përjashtuar fakultetin për të parë se çfarë është përtej kësaj bote iluzore, është e barabartë me përjashtimin e pikëpamjes sonë. Përpiquni për një moment të mendoni se si do të ishte ndryshe jeta juaj nëse sot vendosni të verboni veten dhe kurrë nuk hapni sytë përsëri: do të jetonit një jetë të verbër. Tani mund të më thuash që edhe të verbrit jetojnë një jetë të mirë, se ata mund të jetojnë pa pasur nevojë të shohin fytyrat e njerëzve, ngjyrat e gjithçkaje rreth tyre, që në fund edhe pa shikimin njeriu mund të jetojë mirë. Sigurisht, edhe të verbrit mund të jetojnë një jetë të mirë edhe nëse nuk kanë pamje, por a është me të vërtetë e njëjta gjë? A besoni vërtet se të kesh shikim, apo të mos kesh, është pothuajse indiferent? Nëse po, nëse besoni se shikimi nuk e bën jetën tuaj më të mirë se jeta e një njeriu të verbër, pse nuk i mbyll sytë dhe mos i mbani sytë e mbyllur për pjesën tjetër të jetës suaj?

Tani ju e kuptoni shumë më mirë sesa një gjë është ta thuash, një gjë është ta bësh atë. Oneshtë një gjë të mendosh për jetën si një person të verbër për një moment: dy sekondat e para duken të lehta, duket pothuajse e njëjtë, por shumë shpejt pasi ta kuptosh që nuk është aspak një mënyrë e thjeshtë e jetës. Duke mos qenë në gjendje të shoh fytyrën e njerëzve që flasin me ju, që ju duan, ose që thjesht ju kalojnë pranë.

Faqja 2 nga 3

Të mos jesh në gjendje të shohësh ngjyrat që të rrethojnë, hundët e kafshëve, lartësinë e rrokaqiejve, të mos jesh në gjendje të shohësh më asgjë … nuk është aspak një jetë e thjeshtë. Njerëzit e verbër nuk zgjodhën spontanisht atë lloj jete: ata e pësuan atë, qoftë nga lindja, ose për shkak të aksidenteve ose sëmundjeve të ndryshme. Por nëse të verbrit mund të vendosnin, disa prej tyre do të zgjidhnin të rifillonin pamjen menjëherë; të tjerët, nga ana tjetër, të mësuar me verbërinë, do të zgjidhnin të mbetesh i verbër pavarësisht gjithçkaje. Kjo për shkak se ju, që zotëroni shikimin, e dini se çfarë ka për të parë: ju e dini sa emocione vizuale janë duke humbur që nuk i posedon. Por disa nga të verbrit që nuk e kanë idenë më të zbehtë për atë që po humbasin gjatë gjithë jetës, do të frikësoheshin të hapnin sytë dhe të fillojnë të shohin, sepse kanë frikë nga ato që nuk dinë. Nuk ka rëndësi nëse ju, që ju keni parë gjatë gjithë jetës tuaj, do të përpiqeni t’i siguroni ata dhe të përpiqeni në çdo mënyrë t’i bindni ata se nuk ka asgjë të keqe të dini se si ta shihni: do të ishte e padobishme, sepse disa prej tyre do t’ju përgjigjen ende duke thënë se nuk duan të dinë asgjë, ata duan të qëndrojnë të verbër.

Ju që shihni, e dini se nuk ka asgjë të rrezikshme të dini se si të shihni, nuk ka asgjë të keqe në përdorimin e syve të dikujt, nuk është diçka që shkon kundër Zotit, ose që duhet të ndëshkohet sepse “një luks” që të tjerët ata nuk kanë Megjithatë, disa prej tyre do t’ju thonë se është mirë të mos shihni, se është mirë të mos e dini të vërtetën, dhe me të vërtetë, të jesh i verbër është një mrekulli sepse të dish të shohësh është “e mërzitshme”. Ndërsa nuk shikoni ofron imagjinatë falas, për shembull ju lejon të imagjinoni fytyrën e personit para jush, në vend që të shihni atë të vërtetë. Por le ta pranojmë, këto janë vetëm fjalë të atyre që kanë aq frikë të përballen me realitetin. Të verbrit nuk kanë fajin të jenë të verbër, por pse në tokë e shihni se keni sy të përsosur, a duhet të vendosni të verboheni dhe të ndaloni të shihni se çfarë ju rrethon për pjesën tjetër të jetës tuaj? Nuk do të kishte kuptim. Megjithatë me syrin tuaj të tretë po e bëni. Kush e sheh me të vërtetë energjinë dhe gjithçka që mund të shihet me shikimin energjik, e di që nuk ka asgjë të rrezikshme të dish të shohësh, nuk ka asgjë të keqe, nuk ka asgjë që shkon kundër Zotit, sepse ata janë sytë tuaj dhe Zoti nuk ju ndëshkon nëse i përdorni, ashtu si ai nuk ju ndëshkon nëse përdorni ndonjë pjesë të trupit tuaj: përfshirë trurin, përfshirë sensin e gjashtë.

Shumë njerëz nuk i pranojnë organet e tyre dhe nuk i pranojnë aftësitë e tyre, madje i ndëshkojnë, i përjashtojnë, sepse për shkak të indoktrinimit fetar jemi mësuar të kemi frikë nga aftësitë tona mendore, intuitive dhe psikike. Syri i tretë gjithmonë ju përket juve, dhe nuk ka asgjë të keqe, thjesht duhet të keni guximin për të ndërmarrë hapin e parë sepse atëherë, kur filloni të shihni të vërtetën me sytë tuaj, ju vetë e kuptoni se nuk bëni Absolutelyshtë absolutisht asgjë nga të kesh frikë. Shumë njerëz kanë frikë nga syri i tretë sepse kanë studiuar nga teoricienët dhe jo nga ata praktikë, të cilët nuk e kanë idenë më të zbehtë se çfarë është përvoja e vërtetë, prandaj ata vetëm kanë rrezikuar dhe mësuar teori plotësisht të gabuara. Për shembull, lërini menjëherë idenë që syri i tretë duhet të “hapet”, sepse syri i tretë nuk është fizik, nuk funksionon si në karikaturat, por është një fakultet që do të zhvillohet duke trajnuar “dy sytë tuaj” “. Në fakt syri i tretë është emri i aftësisë psikike që ju lejon të shihni të vërtetën, në zonat më të larmishme, por për ta bërë këtë ju do të duhet të stërvitni dy sytë tuaj në teknika të sakta që do t’ju lejojnë të zhvilloni këtë aftësi. Kjo nuk do të thotë që syri i tretë qendror nuk ekziston, por është informacion i hedhur nga ata që kanë ngatërruar gjithçka dhe kanë dhënë mësim nga ana e tyre rastësisht. Kështu që jepni vetes kohë të mësosh të njohësh atë që është e vërtetë dhe çfarë nuk është përmes përvojës së vërtetë.

Syri i tretë nuk është si sytë fizikë, kështu që ju vetëm duhet t’i hapni ato për të parë “gjithçka” përreth jush, dhe pastaj t’i mbyllni përsëri për të ndaluar të shihni “asgjë”. Syri i tretë evoluon ngadalë, nuk është një evolucion i menjëhershëm, për këtë nuk duhet të prisni përvoja të “frikës”, ose që nga një ditë në tjetrën syri i tretë do të “hapë” dhe do t’ju tregojë “gjithë të vërtetën “Në një çast, të mjaftueshme për t’ju traumatizuar për shkak të sasisë së tepërt të informacionit të mbledhur!

Faqja 3 nga 3

Mos u shqetësoni, mos kini frikë të shkaktuar nga besime të ngjashme, sepse kjo nuk është absolutisht rasti! Pas përvojave të para që do të keni me vizionin e energjisë, do të ankoheni edhe pse “jo gjithçka ndodh menjëherë”, sepse frika juaj fillestare do të zëvendësohet plotësisht nga eksitimi dhe kurioziteti i madh për të dëshiruar të dini më shumë. Ajo nuk “hapet”, por evoluon, dhe kjo kërkon kohë dhe vendosmëri, të cilën jo të gjithë e kanë.

Syri i tretë nuk është vetëm “të shohësh entitetet”, por është një potencial shumë i madh që para së gjithash të lejon të shohësh energjinë, Matricën, Aurasin dhe nëse dëshiron edhe entitetet, por nuk je i detyruar. Hiqni idenë se syri i tretë është sinonim i shikimit të subjekteve kundër vullnetit tuaj, sepse kjo nuk është absolutisht rasti. Ju mund të zgjidhni atë që të evoluoni dhe çfarë të mësoni të shihni: a doni të shihni entitetet? Epo, atëherë do të praktikoni ato teknika specifike për të mësuar t’i shihni ato. Nuk doni t’i shihni? Epo, atëherë mos i praktikoni ato teknika, por praktikoni ato që do t’ju lejojnë të shihni energji, aura dhe gjithçka tjetër. Kështu që ju e kuptoni që nuk keni pse të bëni asgjë që nuk dëshironi. Arsyeja pse të tjerët duan që ne të besojmë se syri i tretë është ekuivalent me “vizione të frikshme” është e njëjta gjë që na bëri të besojmë si fëmijë që nëse nuk do të kishim ngrënë gjithçka në pjatë, njeriu i zi do të kishte mbërritur na rrëmben, ose ujku i keq për të na ngrënë. Ata na bënë të besojmë se syri i tretë është i frikshëm dhe i rrezikshëm vetëm për të na mbajtur të vendosur dhe të mirë, të bindur! Nëse do të mund ta shihni të vërtetën e vërtetë me sytë tuaj, do të zbuloni në dorën e parë të gjitha gënjeshtrat që na janë thënë çdo ditë të jetës sonë. Por derisa të keni mundësi të shihni me sytë tuaj, nuk do të ketë asgjë nga frika: do të jeni plotësisht të bindur dhe nënshtruar ndaj të gjithë atyre që duan të gënjejnë. Dhe nuk do të keni mundësi të bëni asgjë për t’i ekspozuar ato, sepse nuk do të keni prova! Syri i tretë është ajo që ju lejon të keni prova, sepse do ta shihni me sytë tuaj.

Gjatë këtij udhëtimi unë do t’ju mësoj të zhvilloni syrin e tretë, me gjithçka që ju duhet të dini dhe praktikoni për të mësuar se si ta përdorni, atëherë do të vendosni nëse duhet të praktikoni apo jo, cilat ritme për të mbështetur, nëse duhet të shkoni ngadalë ose shpejt. Ajo që dua t’ju them, përmes përvojës sime të vërtetë me fakultetet e zhvilluara të syrit të tretë, është se ndërsa më parë kisha frikë nga ajo që mund të kisha parë me syrin e tretë të zhvilluar, sot kam frikë nga injoranca, ose kam frikë nga paaftësia e shikoni se çfarë na rrethon vërtet. Sa më shumë të zhvilloni vizionin tuaj të energjisë, aq më shumë do të dëshironi ta evoluoni atë më tej, sepse zbulimi se nuk ka asgjë për t’u frikësuar në mbajtjen e syve tuaj të hapur do t’ju bëjë të kuptoni se sa mirë është të jeni në gjendje t’i përdorni ato. Ne nuk kemi lindur të verbër, por vazhdojmë nga e gjithë jeta jonë të sillemi si e tillë, vetëm nga frika se do ta shohim të vërtetën. Ju siguroj se nuk ka asgjë për t’u frikësuar, nëse jo mbyllja juaj mendore.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth Syrit të Tretë, vazhdoni me këtë rrugë shpirtërore. Duke klikuar këtu mund të gjeni vazhdimin e këtij mësimi. Por së pari, mos harroni të lini një koment poshtë këtij artikulli për të na njoftuar mendimet tuaja.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4460) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]