Disponibile in:

67 – Të shohësh energji – Mëso të shohësh energji (1 pjesë)

             

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Gjatë mësimit për pamjen energjike, ju shpjegova se është e mundur të shihni energjinë përmes syve tuaj, duke praktikuar teknika të caktuara që ju lejojnë të zhvilloni pamje energjike. Shikimi i energjisë është i ndryshëm nga të parit aura sepse kërkon shumë më tepër përqendrim dhe heshtje mendore.

Gjatë shikimit të atmosferës, përqendrimi është i nevojshëm, por rezultatet e para mund të merren menjëherë pa një përpjekje të madhe, madje edhe në disa minuta. Shikimi i energjisë është pak më i ndërlikuar, sepse sa më shpejt që të dekoncentroheni, ose filloni të mendoni për diçka, niveli i shikimit shpejt bie dhe kthehet në pothuajse zero. Kjo ndodh sepse për të qenë në gjendje ta shihni mirë ju keni nevojë për një ton të lartë, dhe sa më shpejt që ta ulni, pamja energjike gjithashtu humbet goditjet e saj. Në këtë mësim do të shpjegoj se si ta shohim Energjinë dhe ta njohim me të vërtetë nga çdo problem i shikimit ose efekte optike, të cilat bëjnë që disa njerëz të hutohen. Nëse i shikoni me kujdes imazhet në fillim të kapitullit, me siguri do të kuptoni se është një fenomen që tashmë e keni parë të paktën një herë në jetën tuaj, por që kurrë nuk keni qenë në gjendje të shpjegoni ose thjesht keni injoruar, pa dhënë peshë për arsyen pse e pashë. Ju me siguri keni menduar për problemet e shikimit, por nuk është kështu.

Ne e përcaktojmë këtë lloj të energjisë si energji statike, sepse herën e parë që ndalet për ta vëzhguar, do të duket se shihni statikën e televizioneve të vjetër, kur kanalet nuk funksiononin, nuk kishte asnjë sinjal ose nuk merrte frekuencën e duhur. Në këtë mënyrë ne mund të dallonim energjinë statike nga energjia pranike, sepse midis tyre ekziston një ndryshim i rëndësishëm. Siç jua sqarova gjatë mësimeve për Energjinë, nuk ka vend ku të mos jetë i pranishëm, sepse në çdo shtëpi, në çdo qytet, në çdo pyll, është i pranishëm. Gjithçka është energji! Ashtu si në pamjet që gjeni në fillim të artikullit, thjesht rregulloni një pikë në dhomën tuaj për disa sekonda dhe menjëherë do të vini re praninë e këtyre pikave të zeza dhe të bardha, të cilat lëvizin në mënyrë delikate. Ju ftoj të merrni disa sekonda për të vëzhguar çdo pikë të dhomës ku jeni.

Epo, ju kushtuat vëmendje vetëm për disa sekonda, megjithatë tashmë keni parë që energjia statike është gjithashtu e pranishme në vendin ku jeni. Sigurisht, disa sekonda nuk janë të mjaftueshme për të kuptuar se sa është me të vërtetë e pranishme në dhomën tuaj, por nevojiten në një periudhë më të gjatë. Megjithatë, disa sekonda ishin të mjaftueshme që ju të kuptoni se, vërtet, statiku është atje.

Duke praktikuar vizionin e energjisë, mund të mësoni ta shihni atë kudo dhe në çdo kohë të ditës. Për të filluar, megjithatë, unë duhet të shpjegoj se si të ndërmarr hapat e parë për të jetuar përvojat e vërteta dhe si të mos hutohem me efektet optike. Së pari, unë ju këshilloj të vëzhgoni energjinë gjatë natës, apo edhe thjesht në një zonë me hije, sepse në errësirë ​​energjia është shumë më e dukshme. Ajo që nuk keni pse të bëni, sidoqoftë, është të vëzhgoni qiellin, veçanërisht gjatë ditës, me shpresën që ta shihni më mirë, sepse ato pika dhe filamente që do të shihni duke vëzhguar qiellin gjatë ditës, nuk janë energji, por janë Miodesopsias. Nëse mësoni të shihni energji, ju menjëherë e dalloni ndryshimin, sepse energjia statike dhe lundruesit kanë forma dhe lëvizje shumë të ndryshme. Për më tepër, energjia statike është e dukshme vetëm pas një periudhe përqendrimi absolute, ndërsa floaterët nuk kërkojnë përqendrim: thjesht shikoni në qiell dhe menjëherë do të vini re këto pika dhe filamente që do të lëvizin shpejt. Energjia mund të shihet vetëm duke ngritur tonalitetin ose dridhjen e dikujt dhe për këtë arsye përqëndrohet në dëshirën për ta parë atë, ndërsa problemet me vizionin nuk vijnë në komandë, por janë shumëvjeçare. Nëse besoni se po shihni çdo ditë “statike”, në nivele të larta, pa pasur nevojë të përqendroheni, ka të ngjarë që nuk po vëzhgoni energji statike, por që është një efekt optik ose problem vizioni. Këshillat e mia nuk janë që të ju fosilizojnë për idenë: “Unë mund ta bëj atë, kështu që as nuk provoj! Sepse nuk kam nevojë të stërvitem për të parë energji! Unë tashmë e shoh atë “, sepse duke vepruar kështu, ju kurrë nuk do të zbuloni ndryshimin midis vizionit të vërtetë të energjisë dhe problemeve të vizionit.

Faqja 2 nga 4

Një shembull i një efekti optik mund të ndodhë kur ju shikoni në llambadar, llambën e dritës, diellin ose një ekran të ndritshëm (siç është një telefon celular, një tabletë, një PC) për disa sekonda dhe, pasi të keni kaluar disa sekonda duke ndezur këtë burim drite, duke lëvizur shikimi juaj në një drejtim tjetër, një njollë e zezë do të mbetet e fiksuar në sy dhe do të ndjek shikimin tuaj, duke u zhdukur vetëm disa sekonda më vonë. Ky është një efekt optik, nuk është energji. Nëse i shihni “mizat fluturuese” vetëm kur shikoni qiellin ose pika të tjera shumë të ndritshme, nuk po shikoni energjinë, por po shihni lundruesit. Shtë shumë e rëndësishme të jesh në gjendje të njohim energjinë e vërtetë nga efektet optike, problemet e shikimit ose ndonjë gjë tjetër menjëherë. Për të marrë një shembull tjetër, nëse vëzhgoni rrezen e diellit që hyn në dritare në mëngjes, do të vini re se brenda asaj rreze të dritës ka shumë pika të vogla që lëvizin shpejt, dhe është një fenomen që nuk i shihni në hije. Ky fenomen është në të vërtetë pluhur! Kur një rreze dielli ndriçon dhomën, menjëherë vëreni pikat e pluhurit që lëvizin shpejt, dhe kjo padyshim nuk ka asnjë lidhje me të parë energjinë.

Vetëm për të shmangur që ju të ngatërroni energjinë me pluhurin e dukshëm në rrezen e diellit, efektet optike dhe më shumë, ju rekomandoj të praktikoni disa herë të para në një dhomë me hije (jo domosdoshmërisht plotësisht të errët, është gjithashtu e mirë gjatë ditës, por me ndizet) ose natën, kështu që jeni të sigurt që ato që po shihni nuk janë efekte optike për shkak të dritës së diellit. Pasi të keni parë me sytë tuaj se si energjia sillet në të vërtetë, do të jetë shumë më e lehtë për ju ta njohni kur po e shihni, pasi që kur vëzhgoni fenomene të tjera (për shembull “mizat fluturuese”), sepse, përveç duke qenë e një forme të ndryshme, ajo gjithashtu sillet ndryshe. Energjia, në të vërtetë, më vonë do të fillojë të lëvizë, duke krijuar forma që do të bëhen gjithnjë e më të dukshme për sytë tuaj, aq shumë sa që edhe ju do të filloni të shihni pika me ngjyra; kjo është energji. Pasi ta kuptoni – për përvojën tuaj personale vizuale – si është krijuar energjia, mund të vendosni ta vëzhgoni atë kudo që të jeni. Për shembull, do të keni mundësi të shikoni nga dritarja dhe të vëzhgoni statikën duke lëvizur edhe në distancë, për shembull pranë pemëve, ose pranë shtëpive të tjera. Ajo që nuk duhet të bësh është të ngresh sytë dhe t’i drejtosh drejt diellit ose qiellit, ndërsa dielli është akoma i pranishëm, sepse në këtë rast ti nuk po shikon energjinë, dhe është vërtet e rëndësishme që të kuptosh dallimet nga përvojat e para.

Mësimi për të parë energjinë është thelbësore për evolucionin shpirtëror, para së gjithash sepse ju lejon të kuptoni me të vërtetë se gjithmonë është e pranishme, kudo që të jeni, në çdo rrethanë, në çdo kohë, ju jeni gjithmonë të rrethuar nga ajo. Kjo është shumë e rëndësishme, veçanërisht kur ju duhet të ndjeheni të mbrojtur dhe të mbani mend se ka energji dhe ju mund ta përdorni atë në avantazhin tuaj. Por para se të shpjegoj më shumë rreth energjisë statike, ju ftoj të praktikoni teknikën për ta parë atë, në mënyrë që të mund të përjetoni dorën e parë dhe të mësoni ta njohni atë. Ju mund të vendosni nëse do të dëgjoni audio që do t’ju udhëzojë hap pas hapi, ose nëse do të lexoni dorëzimin me shkrim dhe pastaj do ta praktikoni menjëherë pas kësaj. Sidoqoftë, nëse vendosni të lexoni shpërndarjen pa dëgjuar audio, ju rekomandoj të lexoni me kujdes të gjithë dorëzimin dhe, vetëm pasi të keni mbaruar leximin, të praktikoni. Kjo për shkak se ekrani teknologjik i PC, telefonit, tabletit shqetëson vizionin tuaj të energjisë dhe e ul atë, duke ju penguar kështu të keni rezultate optimale kur shikoni energji. Për këtë arsye, unë ju këshilloj të mos shikoni në celularin tuaj ndërsa praktikoni teknika vizuale si kjo, sepse kjo shqetëson dhe zvogëlon shikimin tuaj energjik. Pasi e kemi thënë këtë, mund të fillojmë.

Faqja 3 nga 4

Zgjidhni një vend të rehatshëm për t’u ulur, nga i cili mund të vëzhgoni qendrën e dhomës, pa u shqetësuar nga rrezet e dritës ose burimet e tjera shumë të ndritshme.

Mos harroni se për të praktikuar Vizionin e Energjisë është thelbësore të mbani sytë hapur, kështu që përpiquni të fryni sa më pak herë që të jetë e mundur.

Përqendrohuni në një pikë në dhomë, jo në një copë mobilje ose një objekt të veçantë, por përqendrohuni në zonën e zbrazët të dhomës.

Për shembull, përqendrohuni në vëzhgimin e asaj hapësire boshe midis jush dhe murit përpara jush.

Ndërsa vëzhgoni këtë hapësirë ​​boshe në dhomë, merrni frymë thellë brenda vetes, duke mbajtur sytë hapur.

Përqendrohuni tek qëllimi për të dëshiruar të shihni energjinë statike, duke mbetur në heshtje mendore.

Mos u nxitoni, por tregohuni të durueshëm, duke qëndruar i përqendruar në pikën që keni zgjedhur.

Mos u shqetësoni nëse sytë tuaj do të lëvizin herë pas here dhe do të humbni shikimin për pikën që keni zgjedhur.

Vazhdoni të përqendroheni, me dëshirën për të parë energji.

Mbajini sytë hapur dhe ndërkohë, merrni frymë prana.

Përqendrohuni në frymëmarrjen e paranës brenda vetes, me qëllimin të ngriheni nga dridhjet dhe të jeni në gjendje të shihni energjinë më mirë.

Vazhdoni ta rregulloni atë pikë, pa humbur përqendrimin.

Qëndroni në heshtje mendore ndërsa shikoni energjinë.

Shtë e mundur që tashmë keni filluar të shihni energjinë që lëviz, kështu që shikoni të gjitha këto pika bardh e zi duke lëvizur, pothuajse duke kërcyer së bashku.

Do të kuptoni që ju mund t’i shihni këto pika lëvizëse jo vetëm në pikën ku po shikoni, por të gjithë rreth jush, duke mbushur plotësisht dhomën ku jeni.

Fryrni prana brenda jush, duke mbajtur sytë tuaj të fiksuar në energjinë statike.

Udhëzuesi përfundon këtu, por ju mund të vendosni të vazhdoni teknikën për disa minuta më shumë.

Mirësevini nga sesioni juaj i parë i shikimit të energjisë! Hera e parë është e ndryshme për të gjithë: disa tashmë kanë filluar të shohin energjinë në lëvizje, të tjerët kanë gjetur më shumë pengesa të përqendrimit, prandaj kanë parë më pak; por kjo nuk duhet të shqetësojë ju. Onlyshtë vetëm hera e parë! Duke praktikuar përsëri këtë teknikë, do të vini re se çdo herë do të keni mundësi të arrini një qëllim më të mirë se ai i mëparshmi.

Këshillat e mia janë që të praktikoni pak këtë ditë këtë teknikë. Ju mund të vendosni nëse do ta bëni atë duke qëndruar ulur ose shtrirë ndërsa ju shikoni në tavan para se të flini; e vetmja gjë që ka rëndësi është që çdo herë, edhe nëse praktikoni për disa minuta, ju qëndroni të përqendruar në atë që po shihni pa u hutuar nga mendimet. Nëse humbni mendimet, dridhja juaj është ulur, kështu që do ta shihni energjinë me më shumë vështirësi. Nga ana tjetër, nëse qëndroni të përqendruar, energjia do të jetë më e dukshme, dhe do të vazhdojë të bëhet minutë në minutë. Këshillat e mia janë që të praktikoni 10 minuta çdo ditë (ose çdo natë!), Vendosja e një orari në celular që tingëllon seancën e vendosur përfundoi, në mënyrë që të mos keni nevojë të shpërqendroheni duke shikuar në celular për të parë se sa kohë ka kaluar, sepse ashtu siç tashmë tha, kjo ul pikëpamjen tuaj energjike. Nëse preferoni të qëndroni më gjatë se 10 minuta, shkoni përpara! Sepse sa më shumë kohë të harxhoni duke shikuar energjinë, aq më të larta do të ngriheni në dridhje dhe do të filloni të shihni lëvizjet e energjisë shumë të ndryshme nga kohërat e mëparshme. Për momentin, nuk po parashikoj asgjë tjetër, por në mësimin tjetër do të shpjegoj shumë informacione të tjera mbi Energjinë, si dhe përshkruaj nivelet pasuese që mund të gjeni duke praktikuar këtë teknikë me vendosmëri. Në ndërkohë, unë ju këshilloj ta praktikoni pa vonuar shumë, sepse të mësuarit për të parë energji është shumë më e rëndësishme nga sa duket. Keni një vizion të mirë!

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4302) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]