Disponibile in:

29 – Tinguj Dimensional – Cila është zëri evolucionar (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

E gjitha fillon me një bilbil të thjeshtë, atëherë ju do të vini re se kjo bilbil ka kuptim.

Sot ne flasim për një tingull të veçantë për të cilin të gjithë, të paktën një herë në jetën e tyre, kanë bërë të njëjtën pyetje: “A kam probleme dëgjimi?”

Në fakt, këto janë bilbilat ose bilbilat me sa duket të panjohur, të cilat ne do të quajmë tinguj dimensionalë. Ne të gjithë dëgjojmë tingujt, të cilat fillimisht identifikojmë si fishkëllimë në vesh, por jo të gjithë e dimë se këto tinguj kanë të tyren sepse. Ato fillojnë nga një tingull i çuditshëm që ngrihet veçanërisht gjatë natës, kur ka heshtje, ndërsa gjatë ditës ndiheni shumë më pak. Sa më shumë heshtje ka, ky tingull – që duket si një fishkëllimë e çuditshme – e bën veten të dëgjohet. Zakonisht ne mendojmë se është një problem dëgjimi, për shkak se ajo nuk është një zë i dallueshëm, por duket më shumë si një zhurmë nga veshët, një kryq në mes një fishkëllimë dhe një zë më të lartë. Shpesh zëri rritet si në vëllim ashtu edhe në sasi dhe ju lejon të dalloni më shumë tonin; Herë të tjera kalojmë periudha të gjata pa i ndier më. Shpesh ata janë të shkëmbyer për tringëllimë, sepse motivimi i këtyre fenomeneve auditive nuk është kuptuar. Megjithatë, së shpejti do të kuptoni dallimin midis tingujve dimensionale dhe çrregullimeve të dëgjimit.

Ne fillojmë nga parimi që të gjithë e kanë këtë “çrregullim”, nga fëmijët e vegjël tek të rriturit, deri tek të moshuarit, pa ndonjë dallim. Ka nga ata që zgjedhin të injorojnë ata, të cilët, të merren me shqetësim, kthehen te një mjek pa bërë asgjë për ta ndihmuar atë dhe që jep dorëheqjen ndaj tyre; pak të tjerë, megjithatë, fillojnë të kuptojnë se është diçka më shumë, kështu që ata zgjedhin të thellojnë dhe të kuptojnë atë që vërtet janë.
Nëse i kushtoni vëmendje, mund të kuptoni se edhe tani i dëgjoni tingujt, por pasi që u fshehën nga zhurmat e ndryshme rreth jush, nuk e vëreni. Këto tinguj nuk i përkasin veshëve tuaj, por ju do të vini re se i dëgjoni direkt në kokë dhe kjo është shumë ndryshe nga kur dëgjoni një tingull me veshët tuaj. Pak mund të ngjajë me një bilbil ose me tingujt e instrumentit muzikor të quajtur Triangle; është e ngjashme me një tingull të lartë, por rritet me ekuilibrin dhe nuk kthehet papritmas duke shkaktuar shqetësime në vesh. Fillon me një shushuritje, pastaj ngrihet, me një tingull në dukje monoton që rritet me intensitet. Shumë prej tyre kanë mësuar të injorojë ato dhe ne nuk e vërejnë atë, disa nuk mund të fle natën për sa e lartë intensiteti i tingujve, të tjerët kanë mësuar se si të përdorin ato, ulur ato dhe për të rritur ato për simpati tuaj. Shumë njerëz besojnë se kanë probleme dëgjimi dhe shqetësohen pa nevojë, sepse ato janë tinguj dimensionalë që nuk rezultojnë nga vështirësitë dëgjimore. Kjo seancë ekzistojnë probleme është e padiskutueshme, por shumë prej njerëzve të cilët besojnë se vuajnë nga tringëllimë në fakt perceptojnë tingujt dimensionale dhe kujdeset për një problem që ata nuk e bëjnë.

Në fillim kjo duket një shushurimë, një zhurmë të çuditshme dritë të vogël që me sa duket vjen nga veshët, por na kreditimit vëmendjen njihet si një zë shumë më të brendshme, të drejtë brenda kokën tuaj. Pastaj fillon një ton, i cili nëse dëgjohet është rritur në vëllim dhe ju mund të dalloni dy toni të ndryshëm, një më pak akut se tjetri. Në një kuptim ata janë si dy shënime muzikore, por ato vazhdojnë të luajnë pa u goditur për herë të dytë; është një tingull i vazhdueshëm dhe homogjen. Nëse injoroni janë ulur, nëse u jepni atyre vëmendje ata ngrihen, gjithashtu duke u bërë këmbëngulës. Është një tingull që dëshironi të riprodhoni, por asnjë instrument apo zhurmë nuk i ngjan aspak asaj. Tonet mund paksa ngjajnë zërin e trekëndësh, një lloj “Tiiin”, i cili merr dhe duket se rrjedhin nga veshët, por ndonjëherë ju mund të dëgjoni ata në mënyrë të fortë që edhe jashtë tingëllon – si zhurma e përditshme ju dëgjoni në shtëpi – nuk arrijnë të mbuloni tonet që dëgjoni në kokën tuaj.

Faqja 2 nga 3

Megjithëse mund të duket e çuditshme, këto tinguj janë shumë të dobishëm për zhvillimin e sensit të gjashtë. Aq kohë sa ju nuk do të mësojnë për të rritur ato dhe për të ulur ato, kjo mund të duket e zhurmave të bezdisshëm dhe të padobishme, por kur ne kemi marrë besimin dhe të mësojnë se si të përdorin ato, ti e kupton ata me të vërtetë janë të dobishme dhe të rëndësishme. Ne i quajmë ato tinguj dimensional sepse ato janë tone që funksionojnë si urë për dimensione të tjera, ndonjëherë si një alarm për t’ju tërhequr vërejtjen se diçka dimensionale ju afrohet. Këto janë tinguj dimensional sepse ato ju lejojnë të dini se ka më shumë se zakonisht që shihni; Unë jam si një paralajmërim që ju kujton se nuk i përkisni vetëm kësaj bote, por që ka diçka tjetër rreth jush. Është një tingull që ndihet veçanërisht i fortë në prani të vibracioneve të larta, të cilat mund të jenë për shkak të një entiteti të afërt me ne në atë moment ose në fillim të një eksperience shpirtërore. Për shembull, ata bëhen shumë të fortë kur fillon të dalësh në astral. Por nuk është vetëm kjo: tingujt dimensionale janë një antenë që na mban në kujtesë për ekzistencën e dimensioneve të tjera. Këto zëra janë aktivizuar në mënyrë të veçantë kur ajo po ndodh diçka më shumë “lartë” tjetër për ne, kështu diçka që nuk i përket rutinën tipike e vibrimit të ulët (dmth frekuencë të ulët). Tonet janë si një paralajmërim se diçka dimensionale është pranë nesh, në fakt në një shtëpi të infektuar nga entitetet, do të mund të dëgjoni shumë më tepër. Këto tinguj, megjithatë, nuk lidhen vetëm me praninë e entiteteve, sepse ato janë shumë më tepër: ato janë një urë e sensit tonë të gjashtë që na lejon të zbulojmë, lidhim dhe marrim më së miri nga dimensione të tjera. Në fakt, ato janë tinguj që u përkasin dimensioneve të tjera, përtej asaj tokësore që ne tashmë e njohim dhe dëgjojmë me veshët tanë, prandaj quhen tinguj të dimensioneve.

Ata shfaqen Tinguj si të çuditshme dhe me sa duket monoton i mërzitshëm, por mund të ofrojnë shpërblime të mëdha dhe përvojat e mrekullueshme për ata që vendosin të zhvillohen ato praticandoci sipër. Ndonjëherë ato duken sikur janë zhurma të ngjashme me vibracionet (si “vmmvmm”), por nëse përqendroheni dhe dëgjoni mirë zërin e tyre do të ndryshojë dhe do të duket më shumë si Triangle. Unë i quaj ato tinguj të Perëndisë, sepse ato janë si një thirrje, si një konfirmim se gjithçka ekziston. I përsosin tonin ashtu si zëri i Perëndisë, sepse kudo që të jeni, me kush jeni, në çdo kohë, ju e dini se këto tinguj nuk do të të braktis, dhe nëse ata japin vëmendje të bëhet si një urë nga e cila Perëndia mund të “komunikojnë” më mirë me ju. Pa marrë parasysh se ku jeni ose periudhën që po kaloni, mund të mbani gjithmonë tingujt dimensionale që do të pastrojnë mendjen tuaj. Tonet nuk i përkasin këtij dimensioni, por ato janë një urë që ju lejon të qëndroni të lidhur me të tjerët. Është si një sirenë që ju fton për ta dëgjuar atë. Nëse vendosni të dëgjoni tonin, rritni intensitetin e lidhjes mes jush dhe dimensioneve më të pastra. Ka tinguj të ndryshëm që mund të dëgjohen për arsye të ndryshme, por tonet janë urë që ju lidh me Perëndinë.

Këto zëra janë shumë të rehatshme, sepse ata të bëjnë të kuptojnë se shpirtërore, në qoftë se ne duam të telefononi atë, nuk është vetëm një kohë, ku ju të kryer teknikat brenda në shtëpi, si në rastin e një seance meditimi, por i përkasin tërësisht në jetën tuaj përgjithmonë, edhe nëse nuk e keni kuptuar kurrë. Tonet ata duan të ju tregojnë se nuk ka rëndësi se kush jeni ose në qoftë se ju jeni larg nga shtëpia, sepse ju mund të hyni në atë dimension kur të doni dhe sa herë të ju pëlqen, dhe të hapur urën mes jush dhe dimensioneve të ndryshme thjesht kreditimit atyre vëmendje. Asgjë nuk mund të jetë më e thjeshtë. Tingujt dimensionale janë shumë të dobishme, para së gjithash për të rritur dridhjen tuaj dhe për t’u afruar me një tonal më të lartë. Dëgjimi i tyre, tingujt dimensionale ju lejojnë të pastroni mendjen nga energjitë negative dhe të ribalanconi aftësitë tuaja mendore dhe psikike. Tonet përforcojnë kuptimin tuaj të gjashtë dhe të gjitha aftësitë ekstraenzive. Ata ju sjellin më afër vibrimeve më të larta dhe më pozitive që i përkasin Universit. Ata janë si një konfirmim se gjithçka ekziston, një përmirësim i avancuar që ju lejon të zbuloni veten dhe të afroheni më Një.

Faqja 3 nga 3

Kur ju praktikë teknikat shpirtërore, të tilla si meditim, ju do të vini re se vëllimi i tonet do të rritet, sepse meditating’re ngritur dridhje tuaj dhe ta sjellë atë më afër madhësinë pastër, e cila është arsyeja pse edhe të rrisë volumin e tingujve dimensionale. Në mënyrë të ngjashme, duke zgjedhur për të dëgjuar tonin, japin vëmendje të urës që ju lidh shpejt me dridhje të lartë, duke përmirësuar kështu intensiteti dhe komunikimit aftësitë e.

Nëse më parë mund të dukeshin zhurma të bezdisshme, do të kuptosh me kohë se sa këto tinguj janë të rëndësishëm për evoluimin e kuptimit të gjashtë; në fakt, aftësia nuk është t’i dëgjosh, por t’i dëgjosh. Gjithmonë ndjenja e tyre nuk është një simptomë e përparimit me evolucionin, sepse të gjithë i ndjejnë, edhe nëse shumë përpiqen t’i injorojnë ato. Aftësia është t’i dëgjosh dhe t’i bësh një melodi. Tingujt dimensionale janë si një tingull evolucionar, sepse përmes dëgjimit ju lejojnë të evoluoni dhe të zgjeroni veten në fazat e reja të dijes. Edhe nëse duket e parëndësishme, do të zbuloni se sa të dobishme janë për të përmirësuar aftësitë tuaja shqisore dhe praktikën e teknikave të tjera. Në thelb çdo gjë është e lidhur. Në natën ajo është shumë më e lehtë për të perceptojnë këto tinguj shumë se një ditë, sepse zhurma jashtë janë ulur në minimum, pasi të gjithë janë në gjumë, kështu që kemi dëgjuar nuk është i shqetësuar dhe ne mund të perceptojnë më mirë tingujt e brendshme, duke përfshirë ato dimensione. Përkundrazi, nëse jetojmë në një vend që nuk është shumë i zhurmshëm, është më lehtë t’i perceptojmë ato edhe gjatë ditës. Ata zakonisht fillojnë me një ton, një ton të vetëm që qëndron në kokë për një kohë, pastaj ato rriten dhe bëhen dy ose tre tinguj të ndryshëm. Ata duken shumë të ngjashëm me njëri-tjetrin, por me vëllime dhe hije të ndryshme. Nëse i kushtoni vëmendje atyre, ti e kupton se ato mund të rriten shpejt. Ata janë shumë të rëndësishme për evolucionin tonë, e cila është arsyeja pse ne priren gjithnjë e më shumë për të mbuluar veshët tanë me kufje për të dëgjuar muzikë, manipuluar plotësisht nga të ulët që dëshiron për të na mbajtur nga të zbuluar një nivel të ri të evolucionit. Tonet i përkasin dimensioneve të tjera, në mesin e më të lartit dhe të afërt me Perëndinë, kështu që do të ishte një turp t’i shpërfillim përgjithmonë.

Nëse dëgjoni me kujdes tonet, këto mund të rriten në numër dhe vëllim; nëse në vend të kësaj nuk jeni të përqendruar ata mund të zhduken ose të ulen në nivel. Në fakt, do të vëreni se vetëm një mendim i vogël, madje një mendim i vogël dhe i lehtë, është i mjaftueshëm për të ulur volumin e tingujve dhe për të humbur disa prej tyre. Ndërsa duke u përpjekur për të dëgjuar tingujt allenerai dimensionale të mos menduar për shkak, të jetë në gjendje për të mbajtur të gjitha tonet në të njëjtin nivel dhe të rrisë ato, ju do të duhet të jenë të kujdesshëm për të mos për të menduar. Në këtë mënyrë ju do të merrni një efekt të dyfishtë. Duke u stërvitur vetes, do të jeni në gjendje të ngrini vëllimin e këtyre tingujve edhe kur jeni në vende shumë të zhurmshme dhe jo vetëm gjatë natës ose në vende të heshtura. Ndërkohë, megjithatë, fillon me hapat e parë. Me vëmendje të përqendruar në dëgjimin zërin brenda kokën tuaj: ngadalë ju mund të dëgjoni atë të marrë deri në fund dhe të dëgjojnë tjetër, si dy tingujve të dëgjohet së bashku në krye të njëri-tjetrit, por pa luhatje pushtoj. Ka nevojë për trajnim, por unë jam i sigurt se nëse jeni i interesuar në përmirësimin e aftësive tuaja, do të gjeni kohën për t’u kushtuar veten. Në fillim është e vështirë t’i dëgjosh, sepse për sa kohë që nuk dëshiron t’i kushtosh vëmendje ata do të duken të gjatë, atëherë kur të vendosësh t’i dëgjosh, ata do të duken më të ulëta se zakonisht. Prej sot, megjithatë, përpiquni t’i dëgjoni ato, të paktën 5 minuta, disa herë gjatë javës. Ju do të vini re se si, duke i kushtuar vëmendje, zëri i tyre do të përmirësohet dhe nuk do të duket më i bezdisshëm, por do të jetë gjithnjë e më shumë si toni i një melodi. Për të rritur volumin e zërit, frymë prana, sepse duke frymëzuar energji brenda jush, ju do të rrisni dridhjen tuaj dhe kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë tingujt dimensionale. Në mësimin e ardhshëm unë do të shpjegoj se si funksionojnë tingujt dimensionale dhe pse ato janë aq të rëndësishme, por së pari ju filloni të bëni një eksperiencë praktike, duke u përqëndruar në dëgjimin e tyre, në vend që t’i injoroni ato. Merrni pak minuta dhe dëgjoni më shpesh gjatë javës, kështu do të kuptoni shumë më mirë dallimet dhe pastrimet e energjisë të përcaktuara nga dëgjimi i toneve. Relax dhe gëzojnë përvojën auditive.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4744) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]