Disponibile in:

61 – Udhëtimet Astrale – Si të njohim një O.O.B.E. të vërtetë. nga një ëndërr (pjesa 2)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

mësimin e mëparshëm për Udhëtimin Astral keni kuptuar se nuk ka asgjë për t’u frikësuar, se gjatë oobe një sondë e vogël energjie del nga trupi juaj për të shkuar për të vizituar vendin që ju preferoni, dhe se shpirti mbetet gjithmonë brenda trupit pa e lënë kurrë. Por pse kur dilni në astral e shihni veten me të njëjtën formë dhe imazh të trupit tuaj fizik?

Në këtë mësim do të shpjegoj gjithçka që ju duhet të dini për Udhëtimin Astral, në mënyrë që kur kjo të ndodhë me ju, ose të vendosni ta bëni atë të ndodhë përmes praktikës, do të jeni vërtet të gatshëm ta përballeni më mirë! Ne fillojmë nga parimi që ajo që del nga trupi nuk është në të vërtetë ju, por një pjesë e vogël e energjisë tuaj inteligjente që keni dërguar pa vetëdije nga trupi juaj për të vizituar vendin në fjalë. Pastaj do të kthehet në brendësinë tuaj. Ndërsa sonda e vogël është jashtë trupit tuaj, ajo komunikon drejtpërdrejt me mendjen tuaj pa respektuar telat ose litarët – të shpikur nga ata që kurrë nuk kanë bërë një udhëtim astral, duke i atribuar asaj fazat e dizajnuara me një mendje të mbyllur për të cilën duhet të strukturojë çdo gjë, si dhe energji – pasi që energjia nuk ka nevojë për këto mjete për të qëndruar e lidhur. Partdo pjesë e energjisë suaj është e vetëdijshme të jeni ju, pasi kjo ju bën juve. Kur sonda del nga trupi juaj ju lejon të shihni atë që sheh, sikur të ishit vetë. Në realitet nuk është aq e çuditshme, pasi ajo energji ju takon, është një pjesë e vogël nga ju. Kur bëhet fjalë për energji, nuk keni pse ta identifikoni veten vetëm sikur të ishit mendja qendrore, por është e drejtë ta identifikoni veten në çdo grimë energjie që ju krijon, sepse mund t’i përdorni si të ishin shumë nga mendjet tuaja të vogla. Ai mund të ndahet nga masa e madhe – e cila do të ishit ju realisht – dhe të largoheni për një periudhë të ndryshueshme kohe, duke ju lejuar të jeni këtu dhe atje njëkohësisht. Ndodh sepse është gjithmonë ju, por në sasi të ndryshme. Në fakt, gjatë udhëtimit astral, bërthama mbetet këtu, por ju mund të dërgoni pjesë të vogla të energjisë tuaj diku tjetër, pa ndonjë gjë që ju ndodh. Në fakt, kur kjo sondë e vogël e energjisë suaj të ndërgjegjshme po del nga trupi juaj, do të filloni të shihni dorën e parë sikur të ishit ai që po dilte, edhe nëse është e vërteta që po qëndroni brenda trupit.

Atëherë do të filloni të dilni nga trupi dhe do ta shihni veten të shtrirë në shtrat. Hera e parë mund të duket pak shqetësuese sepse nuk jeni mësuar ta shihni trupin tuaj fizik të shtrirë në shtrat, sikur të ishte diçka e huaj për ju. Të shohësh trupin e një njeriu të shtrirë gjatë gjumit mund të na bëjë të ndiejmë një ndjesi të çuditshme të hutuar nga frika, sepse kjo na bën të besojmë se ai është i pajetë dhe se po e braktisim. Në atë moment duhet të jetë i vetëdijshëm se po zhvillohet një detyrë dhe se nuk ka asgjë të rrezikshme për të. Të thuash tani është e lehtë, por është e domosdoshme që të jesh i vetëdijshëm edhe në momentin e saktë, në mënyrë që të mos e lejosh veten të ndikohet nga frika e momentit që mund të të bëjë të keqkuptosh përvojën pozitive, duke besuar se është negative.

Duke dalë në astral mund të filloni ta shihni trupin tuaj të shtrirë në shtrat dhe, ndërkohë, duke parë veten ndërsa jeni mësuar ta shihni veten çdo ditë. Arsyeja pse njerëzit besojnë se është i gjithë shpirti që del, është sepse kur e lini trupin – sidomos disa herë të para – e shihni veten me aspektin e zakonshëm që shihni kur shikoni në pasqyrë, dhe kjo na bën të besojmë se shpirti ynë po e lë trupin, duke na identifikuar në pamjen fizike të trupit tonë. Në praktikë, ne e identifikojmë veten në fytyrën tonë, sikur shpirti me të vërtetë të kishte fytyrën identike me atë që ka trupi ynë. Në realitet, shpirti është një formë e energjisë pa një formë të përcaktuar, pasi energjia mund të ndryshojë dhe lëvizë pa respektuar domosdoshmërisht një formë të saktë. Shpirti nuk ka një pamje të ngjashme me trupin tonë fizik: nuk ka fytyrë, nuk ka krah, as këmbë, as këmbë. Shpirti është thelbi ynë i vërtetë që banon brenda trupit, por nuk ka pamjen e tij. Por çdo ditë jemi mësuar të identifikojmë veten në fytyrën që shohim në pasqyrë, kështu që përfundojmë të bindim veten se jemi ajo fytyrë, ai trup, ai aspekt. Ne mashtrohemi se shpirti ynë ka atë trup.

Faqja 2 nga 8

Energjia mund të marrë çdo formë që ne dëshirojmë, në fakt me trajnimin e duhur ju mund të ndryshoni dhe të merrni pamjen e kujtdo ose ndonjë gjëje. Ndryshimi i formës kërkon trajnim, në fakt, gjatë përvojave të para të oobe nuk do të jeni në gjendje të shndërroheni në asgjë që dëshironi, në fakt, do të keni mbërthyer idenë se sonda juaj e energjisë duhet të jetë ekuivalente me formën e trupit tuaj fizik; duke vepruar kështu gjatë një Oobe do ta shihni veten me të njëjtin aspekt fizik me të cilin e shihni veten çdo ditë, edhe nëse në astral nuk do të keni një trup fizik. Për këtë arsye, kur dilni në astral e shihni veten me pamjen e zakonshme, në vend që ta shihni veten si një formë të bukur të energjisë së dritës, ose diçka tjetër. Ju jeni mësuar të identifikoni veten në fytyrën që shihni në pasqyrë çdo ditë dhe kështu, edhe gjatë udhëtimit astral, e identifikoni veten në të njëjtën formë.

Nëse nuk keni përjetuar kurrë një udhëtim astral, edhe pse tani e dini që shpirti nuk del nga trupi dhe se është vetëm një hetim i vogël energjie, megjithatë, kur e gjeni veten me atë rast do të jeni në dyshim, duke ju bërë frikë – siç ndodh për të gjithë – se ajo që doli nga trupi është shpirti. Ju do të duhet të rimarrni vetëdijen menjëherë për të shmangur prishjen e përvojës, duke kujtuar se shpirti nuk mund të lërë trupin dhe aq më pak do të arrinte sukses pa rezistuar trupi fizik. Qëndroni të sigurt se shpirti nuk do të dilte aq lehtë, sepse mbrojtjet natyrore të trupit të njeriut do ta parandalonin atë dhe ju, shumë më të evoluar se sa jeni tani, nuk do ta lini trupin në këtë mënyrë, duke mos pasur asnjë arsye ta bëni atë. Me kalimin e kohës do të duhet të mësoni të njihni veten tuaj, nga trupi fizik që keni zgjedhur të kryeni një jetë në këtë dimension tokësor, sepse nuk jeni ai, por ai ju takon. Një trup pa vetëdije brenda tij nuk është gjë tjetër veçse një kukull bosh; megjithatë, një shpirt pa trup mbetet një shpirt. Sidoqoftë, gjatë përvojës tuaj të parë në Oobe mund të harroni atë sepse jeni shumë të ngazëllyer dhe madje edhe pak të frikësuar, kështu që mund të dyshoni se keni bërë një gabim dhe se diçka nuk ka shkuar keq. Mos u shqetëso, të gjithë ndodh që të ndjehen kështu, është frika fillestare, pastaj gjithçka kalon.

Për të qenë në gjendje të kryeni udhëtime vullnetare astrale, domethënë të bëheni të aftë të dilni në astral kur të dëshironi – dhe jo vetëm kur ndodh spontanisht – duhet praktikë dhe stërvitje, por mbi të gjitha meditim. Marrja e një udhëtimi astral kërkon shumë energji dhe sa më shumë të meditoni aq më shumë ta përvetësoni atë, duke qenë në gjendje ta përdorni atë për të dalë në astral dhe për t’ju mbajtur më shumë gjatë udhëtimit. Në fakt, ajo që ankohen për adhuruesit e udhëtimit më së shumti është kohëzgjatja e saj e shkurtër, e cila për shkak të energjisë së ulët është një kohë e shkurtër për të vizituar gjithçka që keni pasur në mendje për të shkuar dhe parë. Sidoqoftë, meditimi nuk shërben vetëm për të marrë energji, por mbi të gjitha për të fituar vetëdijen dhe për të rritur vetëbesimin, i cili është thelbësor për kryerjen e teknikave të ngjashme me oobe. Armiku i parë i udhëtimit astral është frika, sepse për shkak të saj çdo përpjekje për të shkatërruar është shkatërruar. Por pse kaq shumë njerëz kanë pasur një përvojë udhëtimi astrale pavarësisht se nuk kishin medituar kurrë më parë? E thjeshtë: sepse udhëtimi astral është plotësisht i natyrshëm. Si me çdo aftësi mendore të njeriut, nga parafytyrimi i së ardhmes, tek aftësia për të perceptuar mendimet e njerëzve të tjerë, për të ditur si t’i shohin aurat, të ndiejmë praninë e njësive, çdo fakultet i përket natyrisht në sensin tonë të Gjashtë: bashkimi ndër të gjitha këto aftësi. Kur flasim për aftësitë e trurit, ne i referohemi çdo gjëje që personi mund të bëjë: prandaj mendimi, arsyetimi, imagjinimi, krijimi, prandaj shumë aftësi si inteligjenca, krijimtaria, etj. I përkasin trurit tonë. Kuptimi i gjashtë është grupi i të gjitha aftësive psikike të njeriut, prandaj ai përmban telepati, ndjeshmëri, parandjenjë, etj. Qëndrimi për të dalë në astral është pjesë e potencialit njerëzor.

Faqja 3 nga 8

Ashtu si me secilën prej tyre, ne të gjithë kemi pasur përvoja të parathënies ose vizionit energjik edhe pse nuk e kemi trajnuar kurrë sensin tonë të gjashtë, kjo ndodh sepse natyrisht jemi të predispozuar ta zotërojmë, është pjesë e nesh, kështu që pa qenë të vetëdijshëm për këtë e kemi përdorur më shumë herë gjatë jetës sonë. Ndjenja e gjashtë është si një muskul që me kalimin e viteve atrofizohet dhe bëhet gjithnjë e më i dobët; është pak a shumë si këmbët tona, të cilat, me pleqërinë – nëse nuk mbahen në formë – do të ndalojnë të na mbështesin.

Shtë krejtësisht normale që njerëzit të kenë pasur përvoja të udhëtimit astral pa u stërvitur kurrë në këtë teknikë, sepse oobe na takon nga natyra. Sidoqoftë, si me çdo muskul, cilësitë psikike duhet të stërviten nëse duam që ata të punojnë në lehtësinë tonë, dhe jo vetëm kur i dëshirojnë ato. Kjo është arsyeja pse ne të gjithë kemi aftësinë për të hyrë në astral, për të parashikuar të ardhmen ose për të perceptuar mendimet e të tjerëve që nga lindja, por për sa kohë që ne nuk i stërvitim muskujt tanë, ata mbeten të dobët dhe nuk janë në gjendje të kënaqin interesat tona. Meditimi dhe praktika përdoren për t’ju lejuar të vendosni se kur duhet të zhvillohet udhëtimi astral, për zgjedhjen tuaj personale dhe jo vetëm kur keni një goditje fat. Për më tepër, nuk duhet të nënvlerësohet që falë stërvitjes, gjithashtu mund të vendosni se kur udhëtimi nuk duhet të ndodhë, sepse për shembull sot nuk ndiheni të aftë ta bëni atë; ata që jetojnë në udhëtime spontane astrale nuk e dinë kurrë se kur do të ndodhë, prandaj kur ndodh nuk mund të bëjnë pa të dhe duhet ta vuajnë atë edhe nëse nuk dëshirojnë. Ata që mësojnë të praktikojnë udhëtime astrale mund të marrin jetën e tyre në dorë dhe të zgjedhin çdo herë nëse le ta lejojnë të vazhdojë oobe ose nëse do ta bllokojë atë dhe për këtë arsye të parandalojë atë të dalë në astral. Ata që e duan udhëtimin astral sigurisht që nuk përballen me këto probleme, përkundrazi, ata dëshirojnë t’i kenë ato çdo ditë! Sidoqoftë, ata që nuk ndjehen të gatshëm ose akoma kanë frikë të dalin në astral, mund të ndjehen të pakëndshëm duke provuar këto përvoja, veçanërisht sepse ato janë situata që ndodhin edhe nëse nuk duan. Për këtë arsye, trajnimi është i rëndësishëm: sepse ju lejon të zgjidhni kur të shkoni dhe kur jo, në vend që të lejoni që gjithçka të jetë jashtë kontrollit tuaj.

Të gjithë mund të shkojnë në astral por ka nga ata që kanë pasur më shumë përvoja spontane dhe ata që kanë më pak. Kush ka tendencën të dalë shpesh në astral është sepse ai ka mësuar se për të dalë jashtë duhet të relaksoheni, në vend që të eksitohen. Ata që janë të prirur të dalin më shpesh, kanë fat që mbrojtjet e trupit të tij janë mësuar me situatën dhe e lënë të lirë të shkojë, sepse ata e kuptuan që nuk ka asnjë rrezik në kryerjen e një oobe pasi nuk është një vdekje ose para- vdekja. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ai është gjithashtu në gjendje të lëvizë mirë në astral, pasi lënia e trupit dhe kthimi i astralit janë dy veprime shumë të ndryshme. Ata që nuk kanë mësuar të pushojnë, ose nuk e kanë kuptuar mekanizmin e oobe, nuk mund të dalin në astral kur të duan dhe gjithmonë duhet të presin për ardhjen e ditës me fat. Atëherë sigurisht që ka nga ata që nuk i kanë pasur kurrë ato, ose nuk i mbajnë mend ato, sepse është e lehtë të bindesh që gjatë një përvoje në Oobe ishte vetëm një ëndërr, pasi përvojat shpirtërore harrohen lehtësisht për shkak të rregullatorit tonë e brendshme, ose e Ulët. Pra, pritja për ditën me fat nuk është zgjedhja e duhur, sepse atë ditë ajo mund të mos shkojë ashtu siç shpresonit dhe mund të humbisni të vetmen mundësi spontane. Shumë herë njerëzit arrijnë të hyjnë në fazën e paralizës, e cila i paraprin daljes në astral, por më pas ata nuk mund ta mbarojnë kalimin, duke e gjetur veten të mbyllur brenda trupit të tyre pa mundur të dalin. Faza e lënies së trupit është më e ndërlikuara sepse kërkon besim dhe relaksim. Komplikimi për të qenë në gjendje të plotësoni një detyrë nuk është vetë teknika por frika e pavetëdijshme për të dalë jashtë, e cila bllokon hetimin e energjisë brenda trupit.

Faqja 4 nga 8

Trupi ynë njerëzor ka mbrojtje natyrore shumë të fortë, të cilat e pengojnë shpirtin ta braktisë atë, kështu që nuk do të jetë në gjendje ta bëjë këtë derisa trupi fizik të vdes dhe të vdes, kur nuk do të jetë më në gjendje ta mbajë atë. Sidoqoftë, shpirti do të vendosë se kur të largohet nga trupi dhe mund të zgjedhë të mbetet brenda tij edhe nëse trupi nuk mund ta mbajë më atë. Pra, një udhëtim i thjeshtë astral nuk mund të krijojë ndonjë rrezik për jetën dhe as të shkëpusë shpirtin nga trupi, pasi do të merrte shumë më tepër forcë dhe jo një shumë parëndësishme – në krahasim – vizitë në astrale. Sidoqoftë, ndërsa po dilni në astral, ndjesitë fizike që ndjen dhe vizioni i trupit tuaj të shtrirë në një shtrat të heshtur, ju bëjnë të mendoni për më të keqen, kështu që keni frikë. Trupi e di se shpirti nuk mund të dalë aq lehtë, por që nga momenti kur filloni të keni frikë se kjo po ndodh, ai shkon në mbrojtje sepse ai dëshiron t’ju parandalojë që të keni arsye të keni frikë. Trupi ynë është shumë inteligjent, megjithëse besojmë se e vetmja pjesë e gjallë dhe e vetëdijshme është truri ynë. Në realitet, çdo qelizë e vetme në trupin tonë ka energji dhe vetëdije, disa më shumë se të tjerët, por secila prej tyre dëshiron të jetojë dhe dëshiron të ruajë jetën e kompleksit. Trupi ynë është më i interesuar se ne për të na mbajtur gjallë, të vetëdijshëm se nëse ndërgjegjja jonë do të largohej, ai do të vdiste përgjithmonë. Pra, mbrojtja e tij natyrore është e shkëlqyeshme, më shumë sesa e imagjinojmë. Reagimet e trupit tonë janë të pabesueshme, thjesht mendoni se është në gjendje të zgjedhë – pa kërkuar leje – për të na bërë të harrojmë një traumë sepse është i vetëdijshëm se dhemb shumë; ose është në gjendje të mos na bëjë të perceptojmë vuajtjet përtej një kufiri të caktuar, ose të na bëjnë të kalojmë për të na shmangur vdekjen e dhimbjes. Truri është si një gjenerator i madh i energjisë që dërgon të dhëna në pjesën tjetër të trupit, por mos besoni se trupi vetë ka pak vlerë. I gjithë skuadra punon së bashku për ta bërë jetën të vazhdojë në mënyrën më të mirë. Prandaj udhëtimi astral nuk është aspak problem për shpirtin tonë, përkundrazi është për frikën tonë të pabazuar.

Në fakt, ajo që na frikëson më shumë nuk është momenti kur jemi të lumtur të përplasim mes njërës dhomë dhe tjetrës, ose për qytetin. Frika shfaqet së pari, në fazën në të cilën po lëmë trupin. Ai moment është shumë delikat, sepse nuk ndodh papritmas, por i duhet koha e tij. Ajo që ndodh është se një pjesë e energjisë së vetëdijshme – të cilën ne e quajmë sondë – lëviz brenda trupit tuaj për t’u përgatitur për fazën e shkëputjes dhe për këtë arsye për arratisjen. Të besosh se energjia del nga trupi me një lehtësi të tillë është një gabim nga amatorët, nga ata që nuk e kanë idenë më të zbehtë se si funksionon energjia. Trupi ruan të gjithë energjinë brenda tij, sepse mbrojtjet e tij natyrore janë të vetëdijshëm se lëshimi i energjisë mund të nënkuptojë një shkarkim, humbje të forcës, ose mund të dyshojë se po ndodh diçka e çuditshme ose negative. Për shembull, nëse do të ishte e lehtë të lëshohej energji nga trupi i njeriut, dikush do të ishte në gjendje të vampironte energjikisht njerëzit e tjerë vetëm duke dashur të vidhte energji prej tij; për fat të mirë nuk është aq e lehtë, sepse trupi i çdo personi të vetëm përpiqet të ruajë brenda vetes tërë energjinë që ka dhe të mos e lërë të dalë jashtë; prandaj, posa të ndjehet në rrezik, mbrojtja më e fortë aktivizohet për të mos lejuar që të vidhet e gjithë energjia dhe që personi të bjerë në tokë të zbrazur plotësisht. Në fakt, vetëm njerëzit ose entitetet më të afta (dhe kjo nuk është një gjë pozitive) quhen vampirë energjie, sepse ata arrijnë të vjedhin dhe të largojnë shumë energji duke thyer mbrojtjet natyrore të trupit të të tjerëve. Për të mbrojtur veten prej tyre, në fakt, duhet të rritet mbrojtja psikike e një personi duke praktikuar teknikën medituese dhe Mbrojtjen psikike. Ky është vetëm një shembull për t’ju bërë të kuptoni se nëse energjia do të ishte kaq e thjeshtë për t’u lëshuar, të gjithë ne do të ishim shkarkuar nga kalimtari i parë pak negativ, i cili dëshironte ta vidhnin plotësisht. Mbrojtjet natyrore të trupit tonë nuk mund të na mbrojnë nga gjithçka, sepse ata kanë nevojë për ndihmë energjetike për ta bërë atë (prandaj meditim dhe mbrojtje), por ato mund të jenë shumë më të dobishme nga sa mendoni. Mbrojtja natyrore është intenzive, por është shkatërruar pothuajse plotësisht në njerëzit që përdorin drogë (ose e kanë bërë këtë në të kaluarën) dhe shumë e ulët në ata që marrin periodikisht alkool edhe në sasi “të vogla” siç është një gotë verë ose birrë a javë. Kushdo që merr drogë ose alkool, ose e ka përdorur atë shumë në të kaluarën, ka mbrojtje natyrore shumë më të ulët dhe më të dobët se norma, në fakt është shumë më e lehtë për të që të marrë vampirizime, prandaj daljet e papritura të energjisë që janë vjedhur nga të tjerët, ndikojnë energji dhe sulme të llojeve të ndryshme.

Faqja 5 nga 8

Ata që e marrin atë ose e kanë përdorur atë në të kaluarën, kanë mbrojtje natyrore shumë të dobët në krahasim me ata që kurrë nuk i kanë thyer pengesat e tyre mbrojtëse me ilaçe dhe alkool. Në fakt, është më e thjeshtë se të gjithë ata, larvat dhe energjitë negative hyjnë së pari tek njerëzit që kanë shkatërruar pengesat mbrojtëse – ose ata që kanë marrë drogë – në vend që të shajnë kundër atyre që kanë mbrojtje të fortë natyrore të paprekur, ose që nuk janë shkatërruar nga përdorimi i atyre substancave. Kjo është arsyeja pse, ata që kanë përdorur drogë dhe alkool shumë shpesh, e kanë veten të kenë shumë më tepër vështirësi gjatë udhëtimit astral sesa të tjerët. Dallimi është shumë i madh: kush ka mendje të qartë sepse nuk ka përdorur kurrë ndonjë substancë, e ka të paprekur mbrojtjen e tij natyrore, pra të qëndrueshme dhe kompakte. Mbrojtja natyrore siguron që personi në fjalë të mos pësojë dëme, aq më pak gjatë udhëtimit astral. Ngjarje të tilla si qasja e njësive, ose larvat, gjatë një udhëtimi astral, janë plotësisht larg nga realiteti i atyre që nuk marrin alkool dhe drogë; nga ana tjetër, është e ndryshme nga ata që e supozojnë: ata janë preja e preferuar e njësive, larvat, vampirat e energjisë dhe shumë më tepër. Trupi ynë ka mbrojtje natyrore shumë të rëndësishme dhe është mirë që ne nuk i ndajmë ato marrëzisht duke marrë substanca që shkatërrojnë jetën tonë psikike, shpirtërore dhe të përditshme.

Trupi i njeriut mbron dhe ruan energjinë brenda vetes, prandaj gjatë përpjekjes së oobe, nëse filloni të keni frikë, trupi bllokon energjinë brenda duke ju penguar të dilni jashtë, sepse frika juaj bllokon gjithçka dhe trupi bën në mënyrë që të qëndroni brenda. Ndodh sepse nëse ndjen frikë, mbrojtjet e trupit aktivizohen, keqkuptohen, janë të bindur se ekziston një arsye e vërtetë për t’ju mbajtur brenda, edhe nëse do të ishte vetëm frikë e pabazuar. Mbrojtjet funksionojnë gjithmonë sepse ato ju mbrojnë nga çdo ngjarje nga e cila ata janë në gjendje të ju mbrojnë pa e kuptuar atë. Prandaj udhëtimi astral nuk është sigurisht ndër ngjarjet që mbrojtjet e trupit konsiderojnë një rrezik; sidoqoftë, nëse gjatë daljes nga astrali filloni të ndjeheni frikë, ata aktivizohen për mbrojtje të pastër dhe ju bllokojnë brenda duke ju penguar të dilni jashtë. Ajo që ka rëndësi është ajo që ndjen, jo ajo që thua. Ju mund të thoni që jeni vërtet të interesuar të dilni në astral, por nëse gjatë aktit të daljes jashtë filloni të ndjeni shumë frikë, trupi juaj nuk mund të pushojë dhe beson se është më mirë të bllokoni përvojën. Për këtë arsye, në një përpjekje për t’u përgjigjur, duhet të pushoni dhe ta lini veten të shkojë, pa u ngatërruar. Agjitacioni çon në bllokimin e papritur të përvojës, duke bërë që të ktheheni menjëherë brenda dhe të zgjoheni nga gjumi pa arritur asgjë. Prandaj është e nevojshme që trupi të mësohet me këto lëvizje të energjisë, duke e kuptuar që nuk ka asgjë për t’u frikësuar, sepse nuk ka asnjë rrezik për të cilin ai duhet të të bllokojë brenda, pasi dëshiron të dalë. Nëse keni frikë, trupi ju mbron sepse mendon se diçka po ju zhvesh kundër vullnetit tuaj (përndryshe nuk do të kishte kuptim të frikësohej), përkundrazi, duhet të relaksoheni dhe ta bëni atë të kuptojë që dëshironi të dilni, në mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni. Lërini që ai të dijë se ai mund të lëshojë dhe të besojë atë që ju jeni duke bërë.

Gjatë oobe një pjesë e energjisë del nga trupi dhe lëvizja e saj dhe ndjesitë fizike që ndjeni mund të ngurtësohen dhe ju shqetësojnë, por është gjithçka normale. Do të ishte e çuditshme nëse nuk do të dëgjoja asgjë për të bërë një oobe! Problemi me teknikën është vetëm frika. Udhëtimi astral nuk mund të detyrohet, sepse sa më shumë ta detyroni veten të dilni nga trupi, aq më shumë tenton të forcojë energjinë brenda vetes për mbrojtje, duke menduar se po ndodh diçka e rrezikshme (pasi jeni duke ushtruar dhunë!), Kështu që ju duhet të relaksoheni dhe qetësuar. Shumica e njerëzve nuk arrijnë ta plotësojnë atë sepse, ndërsa ata po largohen, fillojnë të sigurohen nga frika e vdekjes, frika nga dhimbja, frika se mos të kthehen, frika nga çdo gjë që truri kap si kërcënim dhe për këtë arsye vendos të bllokojë gjithçka që ju parandalon për të bërë oobe. Gjatë daljes astrale, energjia e sondës duhet të kalojë nëpër shtresa të ndryshme të energjisë së trupit tuaj përpara se të jeni në gjendje të gjeni veten jashtë. Megjithëse me sa duket duket se energjia del në një puçërr që projekton mbi shtrat, në realitet dalja nga trupi është shumë më e ngadaltë dhe kërkon durim.

Faqja 6 nga 8

Koha dhe këto, në matjet dhe këto dimensione tokësore, mund të bëjmë më shumë pak sekonda, me kujdes, gjatë fazës së daljes, ata sekonda do të duken të pafundme. Udhëtimi astral organizohet ndërsa trupi është shumë i qetë dhe futet në paralizë nate; ose kur zgjoheni nga gjumi, në paralizë. Trupi duhet të jetë i mundur, aq sa duhet të flejë. Ju, me tani, do të jeni më të zgjuar, duke e pranuar se si ju dëshironi më shumë të dëshironi nga gjumi me trupin tuaj të paralizuar, ose nëse keni mundësi spontanisht të futni në paralizë falë praktika e teknikave. Gjatë kohës së udhëtimit, ju do të dëshironi më shumë se sa ju dëshironi, gjithashtu do të pranoni se dëshironi të keni zgjatur gjithnjë. Nëse, nga ana tjetër, keni dyshimin se është një kompani e re që do të zgjasim, do të bëni shumë më shumë ngjyrosje që do të gjeni. Duke jeni duke ëndërruar mund të besoni se jeni zgjuar, por më pas zgjimi e kuptoni realitetit dhe këtë e keni vetëm një ëndërr. E ditët e paraqitura për oobe: Jepni më shumë, bëni ta pranoni atë moment kur ishit vërtet zgjuar; Vetëm më shumë për të dyshoni, për mbrojtjen e Rregullatorit.

Dalja astrale nuk është e menjëhershme, Kërko dhe durim. Trupi shkon në paralizë dhe ju jeni zgjuar, por shërbeni hapni sytë dhe ushtni edhe pak, ju humni mund ta keni dilni në astral, prandaj dëshironi të keni durim dhe besim, duke e dëshiruar mua syntshëm të mby. Gabimi i shumë më shumë është i besueshëm se për të parë shikat astrale, kërkon të hapni sytë. Në fakt, sapo të dilni, nuk do të keni më shumë për të shpëtuar, nëse do t’ju ofroni më mirë, do t’ju ofroni fytyrën më mirë dhe mbyllni ato, ju mund të bëni më aftësi dhe sensituajj. Kështu që, për sa i përket shikimit nuk është e mundur, do të thotë se ju akoma do të jeni brenda brenda; mos i hap sytë, përndryshe do të prishësh modernojën. Tundimi është kaq i madh, sepse kur ju jeni në mesin e faqes së internetit dhe daljes, do të mendoni se ju jeni të huaj dhe instinktivisht do të dëshironi të hapni sytë për tu dukur: mos i hapni ato, për jë do të bllokoni vlerësojën! Në astral nuk keni nevojë për hapni sytë, bëni mundësinë e mbajtjes më të shpejtë nga ju, nëse nuk keni asnjë mundësi. Pra, keni durim, sepse është një pasazh kur dëshironi të kërkoni. Përgatitjet për dalje, do të filloni të dëgjoni bilbila shumë të zëshëm, më shumë për të kërkuar se sa imagjinoni. Ju nuk mund të dëshironi të interesoheni ose si të frikësohen, ata nuk do të mund të kujdeseni për ata që ju ofrojnë dimensionale dhe nuk mund të ushtroni fizikisht si jush, kështu që ju gjithashtu mund të mendoni d dtee tët jet me sensin dhe gjashtë. Ndërkohë, do të filloni për të dëshiruar lëvizjen brenda jush, vetëm një shtresë paraprakisht jush po afrohet në ofrimin dhe gjoksit tuaj në rast se dëshironi të dilni nga lart. Në fakt, ju mund të dilni nga shpina, ose të dilni nga koka, pa ndonjë problem. Pra, do të dëshironi që të keni mundësi të shkoni në tani, atëherë të ktheheni prapa, më pas afrohuni në shërbe: mos nxitoni ta shtyni shërbime të jashtme, ju keni durim dhe besim të thellë. Nëse dhe humbni durimin dhe nxirrni energjinë e jashtme, ushtron që trupi të shkojë në mbrojtje dhe bllokimin e zgjatur.

Atmosfera është e re dhe mundësia e frikësojës: Bilbilat me zë të lartë në veshje, energjia që mund të jetë brenda jush, dhe dashuria e çuditja e tronditjes elektrike dhe zhurma e saj e pakuptuiz fort zizur ‘Ju tregojnë për ndiheni të frikacionit, por relaksohuni, është kështu që është i gjithi dhe ndiejnë kur po shkojnë në astral. Ju nuk mund të bëni gabime, nuk keni mundësi të shihni, është normale. Relaksohuni thellë. Kur ju frikaoheni, trupi Zot ngurtësohet, dhe shërbimi vëmendoheni, mund të vizitoni kontrollin në kokë, qafë dhe shpinë. Energjia po vendositet për të bërë daljen, duke u përqendruar plotësisht në zonën e kokës, qafës dhe shpinës, gati për të ushtruar për të dalë nga trupi. Përvoja e parë mund të ketë mundësi të ndjeheni pak frika më shumë për ta bërë atë të gjithë energjinë që ju lejojnë të keni brenda kokës suaj, si goditje të forta elektrike por që nuk ju jeni të interesuar, duke e mirëkërkuar Bëjë të trembni herët e para, Kështu që ju tregojnëon një bezdi dhe çuditës dhe keqkuptuar lehtësisht.

Faqja 7 nga 8

Lëri veten të shkojë, të besojë tek ti, ki besim te Zoti sepse nuk do të lejonte kurrë të të ndodhte asgjë e keqe. Nëse mërziteni, mund të vijnë dhimbje shumë të bezdisshme në qafë dhe kokë, kështu që relaksohuni, sepse pothuajse jeni aty. Nëse shqetësoheni, nëse keni frikë, mbrojtjet tuaja do të bllokojnë gjithçka dhe do të humbisni një shans të madh. Kur jeni në oobe ju duhet të relaksoheni, përndryshe është normale që trupi të frikësohet aq shumë sa të qëndrojë në këmbë dhe t’ju lëndojë. Ai e bën atë për t’ju mbrojtur dhe nëse doni të shmangni këto probleme duhet të relaksoheni, sepse nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Lëreni vetveten dhe mos e shtyni energjinë. Do të jeni shumë, shumë joshës ta bëni, duke menduar se një shtytje e vogël do të jetë e mjaftueshme për t’ju nxjerrë jashtë, përkundrazi nuk do të bëni asgjë, por bllokoni gjithçka. Relaksohuni dhe lërini të shkoni plotësisht, besoni teknikës dhe energjia do të rrjedhë vetë, mos u nxitoni. Tinguj do të jenë shumë të zhurmshëm, goditjet elektrike brenda shpinës dhe kokës gjithashtu, lini që energjia të marrë kohën e saj për të dalë dhe të shijoni momentin e pritjes, sepse mund të mësoni shumë nga ajo. Gradualisht do ta ndjeni veten duke dalë dhe ndërkohë do të ndjeni energjinë akoma të lidhur me trupin fizik që tërhiqet nga prapa kokës. Koka është zona e fundit që del nga trupi, sepse është zona më e ngadaltë dhe më problematike ndryshe nga këmbët, nga ana tjetër, të cilën do ta ndjeni të dilni shumë më shpejt. Relaksohuni dhe lini që gjithçka të dalë me kohën e saj, pa nxituar atë.

Këto janë ndjesitë fizike që do të ndjeni gjatë fillimit të një udhëtimi astral. Ajo që ka rëndësi është të mos pritni pritshmëri rreth oobe sepse do të përfundonit të prishni tërë përvojën. Në rast se dyshoni se keni bërë udhëtime astrale, por kurrë nuk keni ndjerë ndjesi të listuara më lart, duhet të njihni nëse është me të vërtetë një oobe ose ka më shumë të ngjarë të ëndrrave. Në fakt, ëndrrat janë fantastike sepse vërtet mund të ëndërroni gjithçka, madje edhe duke marrë një udhëtim astral! Sidoqoftë, përvoja e vërtetë e oobe nuk mund të ngatërrohet me një ëndërr, nëse vërtet e keni jetuar atë; nëse keni shumë dyshime mund të shkaktohet pikërisht nga mungesa e përvojës, pra, ishin ëndrra. Shtë e nevojshme të dini se shumë njerëz janë të bindur për udhëtimet astrale dhe ata tregojnë për këto përvoja, edhe nëse ato janë vetëm ëndrra, por ata duan të vazhdojnë të besojnë se ato janë përvoja të vërteta. Nëse gjatë një oobe luani me qenin tuaj dhe bisedoni me njerëzit, është vetëm një ëndërr, nuk është realitet. Udhëtimi astral është realitet i pastër, ai nuk është tërësia e fantazive dhe kujtimeve; është veprim i lëvizjes nëpër dhomë ndërsa është zgjuar, por pa përdorur trupin fizik; nuk po ëndërroni, është e vërtetë. Që nga momenti kur hyjnë fantazitë, atëherë nuk po merrni një udhëtim astral por vetëm një ëndërr. Shumë flasin për udhëtime astrale me një butësi të tillë, duke vepruar si ekspert për shkak të disa përvojave spontane që kishin në të kaluarën dhe të cilat as nuk i kanë zotëruar; megjithatë kjo është e mjaftueshme për t’i bërë ata të ndjehen Tuttologi. Pasja e përvojave spontane nuk i shtyn njerëzit të dinë gjithçka rreth udhëtimit astral, pasi bota astrale është shumë e gjerë dhe për ta njohur atë vërtet mirë ju duhet të praktikoni në mënyrë aktive teknikat e oobe dhe meditimit të përditshëm. Askush nuk është i lindur ekspert ose i gatshëm, për të zbuluar astralin dhe për të mësuar ta vizitoni mirë atë që ju duhet për të trajnuar dhe angazhuar veten për të shkuar përtej kufirit në të cilin të gjithë ndalen. Përdorni shembullin e notarit të thjeshtë të rastit që shkon në pishinë për të marrë një not të vogël për t’u çlodhur, dhe zhytësin që zhyten 40 metra thellësi për të zbuluar botën detare. Kjo tashmë duhet të jetë e mjaftueshme për të kuptuar ndryshimin. Dndërrimi i udhëtimit astral është shumë i thjeshtë, veçanërisht nëse është dëshira juaj e madhe, kështu që në rast se zbuloni se disa prej “oobeve” tuaja ishin në të vërtetë vetëm ëndrra, nuk keni pse të ndjeheni keq sepse nuk e keni humbur lojën, thjesht duhet të stërviteni në teknikë dhe me praktikë do të jeni në gjendje të hyni me të vërtetë në astrale dhe jo më si ëndërr.

Ndonjëherë mund të ndodhë që përvoja e oobe të fillojë me të vërtetë, por pastaj të kthehet në një ëndërr. Ndodh sepse trupi është shumë i qetë, tashmë është në paralizë, kështu që është gati për gjumë. Ndonjëherë mund të ndodhë që ju jeni gati të largoheni nga trupi, dhe pastaj … këtu janë fantazitë, ju shihni që ju flisni me nënën tuaj, ju shihni shtëpinë tuaj shumë të ndryshme nga ajo që është në të vërtetë, ju shkoni rreth shtëpisë dhe zbuloni një dhomë që në realitet nuk ekziston, ju largoheni nga shtëpia dhe zbuloni se jetoni në një vend krejtësisht tjetër etj.

Faqja 8 nga 8

Këtu erdhi ëndrra. Fatkeqësisht mund të ndodhë, pasi trupi ra në gjumë para se ta njihnit dhe e gjete veten duke ëndërruar. Mos e humbni shpresën, do të duhet të provoni sërish oobe duke angazhuar veten që të mos bini në gjumë herën tjetër. Në këtë rast, ju nuk mund të përcaktoni një udhëtim astral sepse edhe nëse do të bëni atë, në fund ju ra në gjumë dhe kishit vetëm një ëndërr të shkëlqyeshme, kështu që Oobe dështoi. Shtë shumë e rëndësishme që ju të njohni dhe mësoni të dalloni një udhëtim të vërtetë të plotë astral, nga depërtimi i një ëndrre. Të gjithëve u pëlqen të tregojnë përvojat e tyre të oobe por shmangin mashtrimin për veten se keni pasur përvoja të vërteta, nëse faktet flasin qartë dhe ato që keni jetuar janë ëndrra, sepse nuk do i bënit mirë askujt dhe ai që ju fal ju së pari janë vërtet ju. Provoni përsëri udhëtimin astral dhe sa herë që do të bëhet më mirë.

Bërja e një deti kërkon energji, kështu që pas një udhëtimi astral mund të ndjeheni shumë të lodhur dhe keni nevojë të bëni një gjumë. Kur një person vendos të praktikojë dhe të mësojë të lëviz energji, si dhe thith shumë prej tij gjatë meditimit, trupi i tij mësohet me përvojën e lëvizjes së energjisë dhe do të jetë më e lehtë të bësh një udhëtim astral. Nëse në vend të kësaj personi nuk mediton dhe nuk praktikon, prandaj ai ka pak energji pranike, sa herë që praktikon një oobe do të konsumojë energjinë e tij fizike, duke kufizuar përvojat dhe perceptimet e tij astrale në minimum, ai do të shkojë gjithashtu për të shkarkuar energjinë e trupit të tij , prandaj pasi të kthehet ai do të ndjehet i lodhur fizikisht. Kjo është arsyeja pse meditimi rrit shumë aftësitë ekstensensore dhe ndjesitë e përjetuara gjatë oobe. Le të jemi të qartë: dalja nga udhëtimi astral varet para së gjithash nga relaksimi, pra nëse meditoni apo jo, nëse keni frikë të dilni jashtë do të bllokoheni akoma. Sidoqoftë, nëse meditoni, posa të keni dalë në astral mund të shijoni një përvojë të vërtetë të oobës, më intensive dhe më të qëndrueshme sesa ata që nuk praktikojnë, sepse ndryshe nga ata do të keni mundësi të lëvizni më mirë në dimensionin astral dhe të merrni kënaqësi më të mëdha. Natyrisht për gjithçka që ju nevojitet stërvitje, kështu që nëse doni të zhvilloni aftësitë tuaja astrale është e nevojshme që të angazhoheni në praktikë. Duke medituar, gjithmonë do të keni furnizimin e duhur me energji që mund të jetë e dobishme për të përmirësuar performancën tuaj astrale dhe për të rritur ndjesitë tuaja. Për më tepër, duke rritur meditimin (pra seancat ditore) do të jeni edhe më të aftë të lëvizni energji. Pas kthimit nga Oobe ju mund të ndjeheni pak të lodhur, por është normale, pasi sapo keni vizituar një dimension tjetër pasi të keni dërguar një pjesë të energjisë tuaj atje. Pushoni dhe, sa më shpejt të ngriheni, meditoni për t’u rikuperuar plotësisht.

Vetëm për shkak se kryerja e një oobe kërkon energji, nuk është e mundur të dilni në oobe çdo ditë ose çdo natë, sepse trupit i duhen pushime për tu rikuperuar, pavarësisht nëse dëshironi ta pranoni apo jo. Kështu që ju mund të provoni të praktikoni oobe çdo ditë, por mos prisni që ta bëni gjithmonë atë, sepse për të bërë një udhëtim astral ju duhet shumë energji dhe nëse tashmë meditoni pak, nuk do të jeni në gjendje. Në të vërtetë, nëse dikush thotë që shkoni në astral çdo ditë, ose mendoni se dilni çdo ditë në oobe, me siguri do ta ëndërroni atë, duke ngatërruar realitetin me ëndrrën. Kjo nuk do të thotë që stërvitja në Oobe është e gabuar, përkundrazi, nëse doni të mësoni të dilni në astral duhet të stërviteni sa më shumë herë të jetë e mundur, dhe nëse dëshironi gjithashtu çdo ditë. Fakti është se jo gjithmonë do të arrini sukses sepse trupi nuk e mban atë, përveç nëse meditoni shumë dhe mbi të gjitha me cilësi shumë të lartë; në këtë rast ju mund të jeni në gjendje të shkoni në astral disa herë gjatë javës. E gjitha varet nga sa ju angazhoheni në teknikën e praktikimit të oobe dhe sa energji keni, pra sa meditim bëni gjatë ditës. Meditimi nuk duhet të nënvlerësohet sepse suksesi i oobës varet nga ju.

Në mësimin e sotëm kam dashur të shpjegoj se çfarë ndodh gjatë përgatitjes së oobës, sepse është faza më e rëndësishme. Unë mund të kisha shpjeguar menjëherë teknikat për të praktikuar, por ju siguroj se do të keni dështuar menjëherë dhe do të ishit lënduar, sepse çelësi për të qenë në gjendje të bëni një udhëtim astral është të dini se si të relaksoheni, të besoni atë që po ndodh dhe mbi të gjitha .. të meditoni për më shumë energji e mundur për t’u përdorur gjatë oobe! Kështu që në mësimin tjetër do të shpjegoj disa teknika që ju të filloni të bëni një udhëtim astral. Në ndërkohë, megjithatë, angazhohuni mirë të kuptoni rëndësinë e fazës para-oobës, e cila është faza më e rëndësishme për të arritur një udhëtim astral. Për më tepër, unë ju këshilloj të filloni të praktikoni teknikën e lëvizjeve të energjisë, në mënyrë që të mund ta lëvizni energjinë më lehtë kur dëshironi të bëni një oobe dhe udhëtimi do të jetë shumë më i lehtë për ju, pasi tashmë do të trajnoheni. Nëse dëshironi të na shkruani pyetjet tuaja në lidhje me Astral Travel, mund ta bëni duke klikuar këtu, ndërkohë mund të lexoni pyetjet e studentëve të tjerë në artikullin tjetër.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/11088) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]