Disponibile in:

98 – Udhëtimi Astral – Si të bëni një udhëtim astral (pjesa 4)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Udhëtimet Astrale ju lejojnë të jetoni përvoja të mrekullueshme, por këto duhet të kuptohen për të shmangur frikën ndaj tyre dhe për këtë arsye bllokojnë ardhjen e tyre. Përmes udhëtimit astral ju mund të evoluoni aftësitë e kuptimit të gjashtë, për të cilat vetëm në atë gjendje mund ta kuptoni rëndësinë, duke njohur vlerën dhe dobinë e tyre. Në astral e kupton shumë më mirë sesa energjia dhe forca psikike. Prekni faktin që Matrica është vetëm një iluzion, për shembull të qenit në gjendje të kapërceni një mur dhe të pranoni që, në dimensionin fizik, ai është një bllok mendor i jashtëzakonshëm, ndërsa në astral nuk mund t’ju pengojë të ecni përpara dhe ta kaloni atë. Ju nuk keni pse të prisni të shkoni në astral për të kuptuar të gjitha këto, por duhet të kuptoni se astrali nuk është një nga teknikat më pak të rëndësishme për të arritur zgjimin dhe vetëdijen tuaj për veten më të lartë, sepse nëse kuptohet dhe praktikohet me qëllime serioze mund të mësoni shumë më tepër nga sa besoni tani. Ka shumë teknika dhe disa janë më të rëndësishme se të tjerët; të dish të bësh një udhëtim astral nuk është urgjente, por nuk do të thotë se është më pak e rëndësishme. Nëse udhëtimi astral ju frikëson nuk ka ngut, por mendoni ta bëni atë sa më shpejt që të ndjeheni guximtarë, sepse përvoja astrale ju lejon të bëni vetëdijen tuaj më të fortë dhe të kuptoni se sa i lartë është fuqia e të tjerëve. teknikat. Në astral mund të luani me teknikat dhe të eksperimentoni, por nëse ekziston një gjë që duhet të provoni absolutisht gjatë udhëtimit astral është të kryeni Mbrojtjen psikike gjatë kohës që jeni në Oobe, dhe kështu për të parë, duke e habitur veten, sa e vështirë është dhe e fortë në krahasim me atë që mendove. Kur praktikojmë teknikat e përditshme, siç është mbrojtja psikike, ne i kryejmë ato të punojnë në këtë dimension fizik, sepse duam të bëjmë efekt në çështje; kështu që ne po fillojmë menjëherë nga ana më e ndërlikuar praktike. Kjo është ajo që teknikat përdoren, jo vetëm për të vizualizuar apo për të pasur një mendim më optimist, por për të pasur efekte reale në këtë dimension, efekte konkrete që na mbrojnë dhe na lejojnë të arrijmë qëllimet tona këtu, në çështje, dhe jo vetëm në mënyrë abstrakte. Kjo është arsyeja pse ne bëjmë mirë të praktikojmë në kontrast me ata që mendojnë dhe mendojnë, imagjinojnë dhe vizualizojnë, por konkretisht nuk bën asgjë.

Prandaj ne tashmë praktikojmë në dimensionin fizik shpesh duke dyshuar në efektet dhe duke menduar se mund të mos ketë ndonjë, duke pasur parasysh që nuk i kemi parë me sy ashtu siç do t’i prisnim, duke mos ditur sa, përkundrazi, në dimensionet e tjera energjia jonë mund të ketë qenë e fortë. Kur praktikoni mbrojtje në dimensionin fizik, për shembull, në kohët e para madje mund të dyshoni se funksionon, sepse fizikisht ndjeheni se nuk keni ndier ndonjë ndjesi që ju jep konfirmimin e suksesit të saj. Përkundrazi, përpiquni ta praktikoni atë në astral dhe do të vini re se çfarë ndryshimi! Kjo nuk do të thotë se ajo që ka rëndësi është sa e fortë në astral, përkundrazi, sepse nëse këtu në planin fizik mbrojtja juaj është e fortë, do të thotë që në astral është shumë e fortë, por nëse është e dobët këtu, në astral nuk do të jetë kush e di se sa më mirë. Në astral keni më pak rregullues sesa keni ndërsa jeni në planin fizik, kështu që keni një mendje më të lirë dhe ndjesi më aktive, kështu që ndjeheni më mirë. Pra, nëse në planin fizik, ndërsa jeni duke praktikuar Mbrojtjen e Energjisë, nuk ndjen asgjë fizike rreth jush – por vetëm praninë e energjisë – në vend të astralit mund ta ndjeni më mirë strukturën, duke ndjerë energji jo si ajër, por si lëndë të dendur dhe, në varësi të qëllimit tuaj, shumë më e vështirë. Nëse praktikoni mbrojtje çdo ditë siç ju mësova dhe e bëni atë me një qëllim të fortë, nuk e keni idenë se sa e fortë është në aspektin astral. Kjo është arsyeja pse, kur të dilni në astral, gjëja e parë që duhet të bëni është të praktikoni një mbrojtje nga flluska dhe të kuptoni vetë se sa forca e saj është shumë më e lartë se sa pritjet tuaja dhe do të mahniteni me efektin. Në astral shqisorja juaj do të jetë më e lartë: nuk do të thotë që ju të jeni plotësisht jashtë Low, por do të keni më pak rregullues, gjë që do t’ju lehtësojë në teknika. Në fakt, kur praktikoni gjatë ditës, pengesa e parë me të cilën duhet të përballeni është dyshimi, që është rregullatori juaj që ju pengon të besoni fuqimisht në praktikë, duke futur gjithmonë dyshime për suksesin dhe forcën e tij.

Faqja 2 nga 6

Kur jeni në astral, mund të ketë dyshime, por shumë më të lehta. Siç është përmendur tashmë, në astral nuk do ta humbni plotësisht Lowin, por do të jetë pak më i lehtë, prandaj do të jeni më perceptues.

Perceptimet tuaja nuk varen vetëm nga prania ose mungesa e Low, por nga sa ju po zhvilloni dhe zhvilloni aftësitë tuaja psikike, pra nga ato që praktikoni gjatë ditës. Nëse gjatë ditës nuk praktikoni asgjë, kur të dilni në astral nuk do të jetoni asgjë të veçantë apo të jashtëzakonshme, sepse do të jetoni astralin ashtu si një person shumë i zakonshëm që nuk beson në asgjë dhe futet në astral pa dashje do ta përjetonte atë: nuk do të shihni asgjë më shumë se dikush që nuk beson as në astral! Në fakt, të besosh në ekzistencën e oobe ose të dëshirosh të shkosh atje, gjithashtu nuk ju bën të jeni në gjendje të përballeni me të, sepse do të ishte si të shkoni në plazh, ndonjëherë duke marrë një notim dhe duke pretenduar se jeni zhytës. Zbulimi i astralit është shumë më tepër, ashtu si të lani këmbët tuaja në ujë nuk do të thotë të kuptoni se çfarë është në thellësinë e detit. Të mësuarit për të praktikuar teknikat mirë ndërsa i bëni ato në planin fizik do t’ju bëjë shumë mirë t’i bëni ato edhe në astral. Në një kuptim të caktuar, është sikur të jesh shumë mirë të notosh në pishinë, vetëm për të zbuluar se noti në det është edhe më i lehtë falë ujit të kripës që ju mban në det. Nga ana tjetër, këto janë dy botë krejtësisht të ndryshme, kështu që secila ka të mirat dhe të këqijat e saj: në astral është shumë më e lehtë të hyni në fuqi përmes energjisë, por shumë më e ndërlikuar të qëndroni atje për një kohë të gjatë, duke ju penguar kështu të ktheheni të gjata dhe të gjera përpara se trupi juaj t’ju ​​ketë sukses. Përkundrazi, në këtë aeroplan fizik mund të praktikoni për aq kohë sa dëshironi dhe, nëse vendosni të mos shpërqendroheni nga asgjë tjetër, asgjë nuk mund t’ju ndalojë ta përjetoni atë. Nëse jeni në astral përvoja mund të ndërpritet papritur duke bërë që të hyni përsëri në trupin tuaj kundër vullnetit tuaj, por nëse jeni në planin fizik askush nuk do t’ju bëjë të dilni në astral aq papritmas pa e dëshiruar atë. Për më tepër, ne jetojmë në dimensionin fizik për një arsye, kështu që këtu duhet të mësojmë të bëjmë efekt real dhe konkret, pa ndonjë justifikim. Kjo nuk do të thotë që nëse duam të evoluojmë plotësisht, na duhet edhe përvoja astrale, sepse na lejon të zgjerojmë pikëpamjet tona – në të gjitha shqisat – dhe të zhvillojmë më tej aftësitë tona.

Hyrja në astral dhe lëvizja në astral janë dy gjëra krejtësisht të ndryshme. Dokush mund të dalë në astral, por të dijë se si të lëvizë në mënyrë perfekte dhe të vendosë se çfarë të bëj, si të lëvizësh, ku të shkosh të eksplorosh, sa larg të shkosh, nuk është aq e lehtë sa duket. Kjo për shkak se të gjithë mund të dalin jashtë në një spontan, por të dinë se si të lëvizin, duhet të stërviteni në teknikat e duhura: i pari ndonjëherë është të dish të lëvizësh energji. Të dalësh në astral është si të mësosh të notosh, ose të kesh vdekur në ujë, por lëvizja është si të mësosh të notosh për herë të parë. Në varësi të sa udhëtimeve astrale keni bërë, ju gjithashtu mund të keni mësuar pak më vete, siç është normale, duke fituar përvojë. Kështu që ju tashmë mund ta keni kuptuar se si të “notoni”, por nuk thuhet se madje mund të lëvizni nga një dimension në tjetrin, të futni në shtëpitë e të gjithëve, të udhëtoni jashtë planetit etj. Kjo pasi në oobe keni një kohë shumë të kufizuar, pas së cilës do të tërhiqeni nga trupi dhe përvoja do të përfundohet, kështu që nëse nuk keni ide të qarta dhe nuk keni menjëherë forcën për të lëvizur të koordinuar dhe të përsosur siç mendoni se do të bënit, koha do të skadojë dhe do të ktheheni në trup pa përfunduar shumë. Përkundrazi, nëse nuk keni bërë kurrë një udhëtim vullnetar astral, nuk keni ide se si të filloni, dhe në një farë mënyre është edhe më mirë në këtë mënyrë, sepse do të shijoni më mirë përvojën pa u kufizuar nga egoja personale që ju bën të mendoni për tashmë e dini se si të bëni gjithçka dhe që nuk ju duhen këto përvoja, sikur t’i kishit zbuluar tashmë të gjitha dhe të mos kishit asgjë tjetër për të zbuluar në lidhje me botën astrale.

Faqja 3 nga 6

Për të mësuar të lëvizni mirë në astral, së pari duhet të mësoni të lëvizni energji këtu, në planin fizik. Për ta bërë këtë ju duhet të stërviteni veten me teknikat e duhura në lidhje me lëvizjet e brendshme dhe të jashtme të energjisë. Të dyja janë themelore, megjithëse për të dalë në ato astrale janë më të rëndësishme. Kur jeni në astral ju jeni energji, kështu që nëse nuk dini si të lëvizni energjinë nuk dini si të lëvizni vetë. Lessshtë e panevojshme të besosh që, sapo të dilni në astral, tashmë do të dini se si të bëni gjithçka, sepse nuk do të jetë kështu; nëse doni të dini se si të bëni në astral duhet të dini se si ta bëni atë para së gjithash këtu. Lëvizja e energjisë së brendshme ju lejon para së gjithash të mësoni se si të udhëtoni në astral, atëherë, kur të jeni jashtë, kjo do t’ju lejojë të lëvizni në astral. Për të dalë në astral duhet të dini se si të lëvizni energji, kështu që mos prisni derisa të keni lënë të mësoni, sepse të mësuarit do t’ju ndihmojë të dilni. Nëse e kuptoni parimin mbi të cilin bazohet udhëtimi astral, domethënë që një pjesë e energjisë tuaj del nga trupi, e kuptoni që së pari duhet të stërviteni veten për të kontrolluar dhe më pas të drejtoni energjinë për ta bërë atë të dalë.

Ka teknika të ndryshme që mund të përdoren për të dalë në astral, por së pari dua t’ju mësoj ato më të thjeshta dhe më të drejtpërdrejta. Teknika që unë e konsideroj më të shpejtë dhe më funksionale është ajo e paralizës së natës. Tashmë ju e dini se gjatë paralizës, trupi fizik bëhet i bllokuar ndërsa mendja juaj është shumë e qartë, duke qenë në gjendje të hapni edhe sytë tuaj dhe të shikoni rrethinën tuaj. Teknika është të dilni në astral ndërsa jeni në atë fazë, duke shmangur absolutisht hapjen e syve pasi do të prishni përvojën në fillim, duke bllokuar veten brenda trupit. Pjesa më komplekse do të jetë hyrja në paralizë, në rast se paraliza spontane nuk ju ndodh shpesh, por ju jeni këtu për të mësuar se si ta bëni këtë, me një trajnim të vogël do të keni sukses. Paraliza ndodh për shkaqe të ndryshme: sepse u zgjove shumë herët, sepse ke fjetur shumë vonë, sepse u zgjove dhe u kthye përsëri për të fjetur shumë herë, për shkak të lodhjes së tepërt, sepse vjen një prani për të të zgjuar gjatë natës, dhe më shumë. Pra, duke shfrytëzuar shkakun, ju e dini se si të merrni efektet e dëshiruara. Një arsye që e shtyn trupin në paralizë është të zgjoheni dhe të flini shumë herë me radhë, duke rrezikuar që mendja dhe trupi të mos koordinohen dhe që trupi nga lodhja e tepërt të kthehet në gjumë ndërsa mendja nuk arrin të hyjë në thellësi, duke mbetur e kthjellët por me trupin shumë të lodhur për të qëndruar zgjuar. Derisa të mësoni të hyni në paralizë me një vendim të thjeshtë mendor, do të duhet të drejtoheni në mashtrime të vogla për t’ju shtyrë në paralizë vullnetarisht. Këshillat e mia janë ta provoni atë shpesh, veçanërisht në fundjavë, kur sigurohuni që të keni më shumë kohë për të stërvitur dhe për të bërë këto përpjekje. Udhëtimi astral nuk do të dalë në përpjekjen e parë, kështu që do të duhet të provoni shpesh përpara se të jeni në gjendje të bëni një të plotë. Të zgjoheni shpesh dhe të ktheheni për të fjetur në mënyrë që të shkoni në paralizë, mund të përdorni ndihmën e orëve të alarmit që tingëllojnë rreth çdo 30-40 minuta në mes të natës. Në praktikë, do të duhet të lejoni që orët e alarmit t’ju shqetësojnë kur shkoni në gjumë të thellë, kështu që rreth 4-5 në mëngjes. Nëse ritmet tuaja ditore janë të zakonshme, në ato kohë gjumi juaj do të jetë i rëndë dhe posa të dëgjoni alarmin, do ta fikni dhe do të bien përsëri në gjumë gati duke harruar se e keni dëgjuar për sa kohë jeni në gjumë. Vendosni tingullin e alarmit mjaft të lartë për t’ju zgjuar por jo shumë sepse jeni të frikësuar, sepse nëse tingulli “ju zgjon shumë”, atëherë rrezikoni të mos bini përsëri në gjumë dhe për këtë arsye të mos hyni në paralizë. Vendosni të paktën tre orë alarmi 30-40 minuta larg njëri-tjetrit, kështu që ju keni kohë të ktheheni në gjumë dhe pastaj të zgjoheni; mos i vendos shumë larg ose nuk do të funksionojë. Ky ritëm i zgjuar nga gjumi do t’ju çojë në një gjysmë gjumë, gjendje shumë mendore e nevojshme për të arritur sa më mirë në udhëtimet astrale.

Ajo që ndodh kur zgjoheni dhe bini në gjumë shumë herë është se trupi juaj lodhet, mendja juaj nuk mund të vazhdojë ritmin dhe përfundimisht ju hyni në një paralizë të shkurtër, ku jeni të vetëdijshëm dhe të kthjellët, zgjuar, por trupi juaj dështon për të lëvizur Paraliza zgjat disa sekonda, më rrallë disa minuta, kështu që ju keni pak kohë për të përfituar nga ajo dhe për të kryer teknikën e udhëtimit astral.

Faqja 4 nga 6

Shtë e qartë nëse blloku juaj është pakujdesia, sepse frika juaj më e madhe është të humbni një mëngjes gjumi që mund t’i kishit kushtuar gjumit sesa të praktikonit, atëherë mos prisni të keni përvoja, sepse udhëtimi astral nuk arrin në komandën tuaj . Para së gjithash duhet të mësoni të krijoni atmosferën e duhur. Pra, nëse jeni të interesuar të bëni një përvojë astrale, do të dëshironi të sakrifikoni një mëngjes gjumi në të cilin do të përpiqeni në vend të kësaj të kaloni në paralizë, duke mësuar herë pas here të merrni shumë më shpejt dhe pa pasur nevojë të humbni tërë natën. Ndërkohë, megjithatë, ai mëson të ndërmarrë hapin e parë dhe të mos ketë frikë nga harxhimi i kohës, koha ekziston të përdoret: shumë më mirë sesa të mos bësh asgjë! Qëllimi është të futeni në paralizë, në mënyrë që ta bëni trupin tuaj të lodhur sa të mos zgjoheni menjëherë, por jo shumë për t’ju ndaluar të zgjoheni me mendjen tuaj. Me fjalë të tjera, ju duhet të jeni në gjendje të zgjoheni para trupit, dhe nuk është e lehtë sepse nga atje shumë shpejt ai do të zgjohet gjithashtu. Rregulli i parë që të keni mundësi të qëndroni në paralizë nuk është të hapni sytë, pa asnjë arsye, mos u mashtroni nga nxitimi për të arritur sukses në teknikë, sepse do të prishni momentin. Atëherë, qëndroni të qetë dhe mos lëvizni fare trupin fizik, përndryshe do të zgjohet dhe paraliza do të marrë fund. Mundohuni të qëndroni në paralizë për aq kohë sa të jetë e mundur që të keni më shumë kohë për udhëtime astrale. Gjithashtu, para se të shkoni në shtrat, keni dëshirën e fortë që gjatë natës do të duhet të zgjoheni në paralizë, sepse do t’ju ndihmojë të pavetëdijshëm tuaj të kuptojë qëllimin tuaj dhe ta bëjë atë të ndodhë. Nëse dëshironi të zgjoheni në paralizë para se të flini, mund të zgjoheni natën ashtu siç kërkohet, kështu që mos e humbni rastin. Në praktikë qëllimi juaj është thelbësor, sepse nëse shkoni të flini duke menduar diçka tjetër, udhëtimi astral nuk do të arrijë; nëse, sidoqoftë, para se të bini në gjumë dëshironi të dëshironi të zgjoheni në paralizë, dhe pastaj të bëni oobe, kjo do të ketë shumë më shumë gjasa të ndodhë.

Siç e dini ka edhe një arsye tjetër që na shtyn të futemi në paralizë, ose prania e subjekteve që gjatë natës na bën të ndjehemi të alarmuar dhe të na zgjojnë, sepse ndjehemi të vëzhguar. Jini të qetë: Unë nuk do t’ju them që të thërrasin entitetet në dhomën tuaj për t’ju zgjuar gjatë natës, ose jo për t’ju mbrojtur këtë herë për të marrë dikë që t’ju shqetësojë; do të ishte zgjidhja më budallallëqe që mund të bëhet në këtë botë. Përkundrazi, ju keni një teknikë për të mësuar se si të zgjoheni përmes orës tuaj biologjike, dhe më shumë. Nuk ka rëndësi nëse nuk e kuptoni se çfarë është tani, por në të ardhmen do të kuptoni që është një CTM. Teknika, të cilën mund ta realizoni edhe tani, është të vizualizoni çajin e së ardhmes, saktësisht çajin e 4 ose 5 të mëngjesit (ju zgjidhni kohën e saktë) dhe ta shihni ndërsa jeni duke fjetur. Për disa minuta, përqendrohuni që ta shihni çajin sonte duke fjetur, në kohën e saktë që dëshironi ta shihni. Edhe nëse mendoni se është një imagjinatë, nëse mendoni se jeni duke u ndikuar ose përndryshe nuk ka rëndësi, provojeni gjithsesi sepse është e vetmja gjë që ka rëndësi. Vizualizoni veten duke fjetur, shtrirë atje në shtrat dhe tani shtyni prurje të forta, si shishe energjie, me qëllimin të zgjoheni në kohën e saktë që keni zgjedhur, për shembull në orën 5:00, me qëllimin që ju zgjoheni dhe menjëherë shkoni në paralizë. Nëse është më e lehtë për ju, vizualizoni veten tani, si ishit një entitet dhe afroni trupin e së ardhmes që jeni duke fjetur; pastaj prekeni, shtyjeni, lëvizni, me qëllim që të zgjoheni nga gjumi i tij në orën 5:00 të saktë. Ai dëshiron shumë që ta zgjojë, duke e shtyrë me energji të zgjohet në orën 5:00. Në këtë mënyrë gjatë natës ju mund të ndjeni një prani dhe do të zgjoheni në atë kohë. Nëse e praktikoni mirë këtë teknikë tani, sigurisht që do të zgjoheni vërtet në orën 5:00. Që ju mendoni se është një rast, një ngjarje unike, një rastësi e çuditshme, nuk ka me të vërtetë rëndësi: ajo që ka rëndësi është që u zgjuat dhe si keni arritur ta bëni këtë, me trajnime do të jeni në gjendje të bëni udhëtim vullnetar astral. Prandaj, para së gjithash, nëse ende nuk e keni bërë praktikën vetëm disa minuta teknikën për të zgjuar çajin e sotëm në mëngjes, kështu që do të keni provën që funksionon.

Faqja 5 nga 6

Kur të keni mbaruar, mbani mend se sonte para se të shkoni në shtrat do të dëshironi të hyni në paralizë, në mënyrë që ta përdorni për një udhëtim astral. Pra, ai dëshiron të të zgjojë në atë orë, me një qëllim të fortë dhe domethënës për të paktën disa minuta para se të bjerë në gjumë. Mos harroni alarmet e përsëritura, sepse ato shqetësojnë gjumin tuaj dhe ju bëjnë të zgjoheni në paralizë (me trupin që fle, por të vetëdijshëm për të qenë zgjuar). Në këtë pikë, le të kalojmë në teknikë. Sapo të futeni në paralizë, shumica e punës bëhet: thjesht duhet të dilni. Frika dhe emocioni i tepërt do të bllokojnë prodhimin e energjisë, sepse ato do t’i sinjalizojnë trupit tuaj një lëvizje të çuditshme që do të konsiderohet si një kërcënim, nga i cili padyshim që do të mbrohet vetë duke shtrënguar të gjithë energjinë në vetvete dhe duke ju penguar të dilni jashtë. Për këtë arsye, qëndroni të qetë, relaksohuni thellë dhe mos keni nxitim ose frikë të dilni jashtë. Mos harroni se askush nuk po ju detyron ta bëni atë, kështu që nëse keni zgjedhur të praktikoni një udhëtim astral, është sepse fillimisht dëshironi ta bëni atë, kështu që mos lejoni që më e bukura t’ju ndalojë vetëm nga frika se çfarë do të ndodhë. Ju nuk jeni as i pari dhe as i fundit që keni dalë në astral, kështu që mos lejoni që të trembeni: diçka e re po ndodh, por nuk është aspak e rrezikshme. Eksitimi do ta bëjë që zemra juaj të rrihet më shpejt dhe të sinjalizojë një ngjarje, kështu që do të bllokojë përvojën. Sigurohuni që të mos keni pritshmëri, mos mendoni për asgjë, absolutisht asgjë, le që energjia juaj të rrjedhë pa probleme: nëse mendoni se çfarë do të shihni atje, sa mirë do të jetë, sa interesante do të jetë, ju do të bllokoni të gjithë përvojë. Jetoni përvojën e vërtetë dhe ndaloni së menduari për të në mendje; lejoni që realiteti t’ju mahnisë, mos lejoni që të ndalojnë dëshirat dhe pritjet, të cilat në këtë rast më shumë se kurrë janë me të vërtetë një pengesë e madhe. Mos mendoni për asgjë.

Ndërsa jeni në paralizë keni pak kohë dhe në lëvizjen e parë të rreme trupi juaj do t’ju bllokojë dhe do të zgjoheni pa marrë ndonjë përvojë astrale. Pra, sigurohuni që paraliza të mos ndërpritet për shkak të dëshirës suaj të tepruar për të dalë jashtë dhe shumë lumturisë. Qëndroni të shkëputur nga mendimet tuaja, nga maskat tuaja, nga dëshirat tuaja dhe shijoni vetëm atë që po ndodh, pa menduar për të ardhmen dhe duke shpresuar që tjetri të ndodhë: mos e prishni atë moment. Sapo të hyni në paralizë, përqendrohuni në qëllimin për të dëshiruar të dilni nga trupi, por pa shtyrë ose detyruar; mbajeni trupin tuaj të qetë, sytë mbyllur dhe lini veten të shkoni duke pritur momentin. Filloni të ngrini këmbët tuaja të energjisë, sepse ato do të jenë më të lehtat për të ngritur. Kohët e para mund të zgjasin shumë, kështu që duhet të jeni të durueshëm, nuk është një teknikë që bëni në dy minuta. Armiku juaj do të jetë me nxitim, sepse do të jeni në nxitim për të dalë nga trupi juaj dhe do të tundoheni ta shtyni veten jashtë, por në atë mënyrë ju nuk do të bëni asgjë, por aktivizoni mbrojtjet e trupit tuaj dhe merrni veten të mbyllur brenda. Pra, qetësohuni dhe keni një dëshirë delikate për të dalë, pa nxitur me forcë. Thjesht lërini të rrjedhin. Dalëngadalë, do të dëgjoni tingujt dimensionale që do të ngrihen si bilbila që do të vazhdojnë të rriten, është një sinjal i shkëlqyeshëm por mos lejoni që të shpërqendroheni nga eksitimi, mos mendoni “Ok, unë jam gati të largohem”, sepse do të rrezikonit të shkatërronit momentin. Mos prisni asgjë, shikoni se çfarë ndodh dhe shijoni përvojën. Provojeni dhe provoni përsëri, derisa të mund të ndjeni dridhjet e forta që do t’ju bëjnë të ndiheni si tronditje elektrike, veçanërisht pas kokës dhe shtyllës kurrizore. Mos kini frikë, mos u emociononi, qëndroni plotësisht të qetë. Në këtë mënyrë ju do të dilni në astral.

Nëse në përpjekjen e parë nuk do të keni sukses, dhe do të gjeni veten duke u zgjuar nga paraliza, mos u mërzitni, ju keni qenë shumë të mirë për të arritur këtu dhe nuk keni pse të hiqni dorë nga kaq pak! Thjesht tregohuni më të durueshëm. Në vend të kësaj, nëse do të dilnit në astral por në pjesën më të madhe ju ngecën në mes, do të thotë që po dilnit, por ndërsa trupi ju mbajti me këmbëngulje brenda jush, përpiquni të rritni ushtrimet e lëvizjeve të energjisë si gjatë zgjimit, ashtu edhe ndërsa jeni në paralizë.

Faqja 6 nga 6

Një ushtrim i dobishëm është që të shtriheni të qetë në shtrat dhe, duke mbajtur plotësisht trupin tuaj fizik, përpiquni të lëvizni dorën tuaj energjike dhe ta afroni atë më afër fytyrës tuaj duke mbajtur ende dorën tuaj fizike. Me fjalë të tjera, do të duhet të përpiqeni të lëvizni dorën tuaj energjike dhe ta afroni atë më afër fytyrës tuaj, ose barkut tuaj (aty ku është më i përshtatshmi për ju). Pastaj, provoni të ngrini këmbët tuaja energjike, duke mbajtur plotësisht këmbët tuaja fizike. Praktikoni këto ushtrime kur jeni zgjuar, shpesh duke kryer teknikën e shpjeguar më lart; atëherë, sa më shpejt që të keni mundësinë, praktikoni ato ndërsa jeni në paralizë nate, duke ngritur së pari këmbët tuaja dhe më pas krahët me qëllimin për t’ju ngritur lart: mbase nuk do të dilni në astral, por do të keni filluar të kuptoni se si të dilni nga trupi . Zona e kokës dhe qafës është më e vështira për t’u larguar në astral, kështu që kur jeni zgjuar gjatë ditës praktikoni lëvizjet e energjisë brenda kokës suaj, atëherë lëvizni energjinë e brendshme në mënyrë që gjatë oobe të jeni më të trajnuar për të bëj që të rrjedhë pa u bllokuar. Herë pas here ai gjithashtu përdor ushtrimin për të lëvizur gjëndrën pineale, e cila do të ndihmojë lëvizjet e brendshme.

Keni ide të qarta para se të dilni në astral dhe zgjidhni një destinacion, më të thjeshtë: vendosni të shkoni rreth shtëpisë tuaj ose të shkoni dhe të shihni partnerin ose mikun tuaj më të mirë; mos prisni derisa të keni lënë të vendosni destinacionin, sepse do të prishni përvojën dhe do të humbni kohën tuaj. Pra, përgatituni dhe vetëdijeni se ku dëshironi të shkoni kur të dilni në oobe. Për më tepër, nëse filloni të mendoni ndërsa jeni në astral, rrezikoni të thitheni menjëherë në trupin tuaj sepse po aktivizoni të menduarit e ngadaltë, kështu që oobe do të marrë fund. Shijoni përvojën dhe lëvizni përmes qëllimit, duke u munduar ta mbani jo-mendimin për aq kohë sa të jetë e mundur. Kur po dilni në murin astral, mos u nxitoni t’u tregoni miqve tuaj për përvojën, por së pari keni saktësinë e jetesës së përvojës: nëse shkatërroni përvojën, nuk do të keni një gjë të mallkuar për t’u thënë. Përjetoni përvojën sepse do t’ju bëjë të evoluoni, jo thjesht të mburreni me të tjerët. Edhe pse nuk ka pse të kesh frikë, nëse keni frikë nga diçka pasi është një përvojë e re, para se të shkoni në gjumë praktikoni mbrojtje psikike me qëllimin për t’ju mbrojtur edhe gjatë udhëtimit astral, por mos u shqetësoni, ju thjesht po e bëni atë për tu ndjerë më të sigurt dhe jo sepse vërtet nuk ka pse të frikësoni asgjë. Praktikoni paralizën e natës dhe do të keni sukses në udhëtimet astrale. Nëse keni pyetje në lidhje me të, mund t’i shkruani këtu, ndërsa nëse doni të tregoni përvojën tuaj, mund ta bëni më poshtë me një koment. Ndërkohë, ju uroj një përvojë të mirë!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4227) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]