Disponibile in:

81 – Vizioni Mendor – Mbyllni sytë dhe shikoni (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Vizioni Mendor është një kapacitet që i përket Syrit të Tretë. Më parë, ju sqarova ndryshimin kryesor midis Pamjes së Energjisë dhe Vizionit Mendor. Mjafton të kujtojmë se e para praktikohet me sy të hapur, ndërsa e dyta zhvillohet me sy të mbyllur, por është thelbësore të kuptohet që të dy metodat nuk duhet të kthehen mbrapsht.

Pamja e energjisë përfshin fakultete të tilla si të shohësh auras, të shohësh energji statike, të shohësh entitete, kështu që të gjitha praktikat në të cilat është e nevojshme të aftësohen sytë fizikë për të qenë në gjendje t’i shohin këto lloje të energjisë, përmes Energjisë Vizion. Përtej këtij fakulteti, sidoqoftë, ekziston edhe Vizioni Mendor, i cili ndër të tjera është i pari që ju ndodh të zbuloni gjatë përvojave tuaja të jetës, megjithatë është edhe fakulteti më i vështirë për tu evoluuar në nivele shumë të larta pasi është i lehtë për t’u ngatërruar me ‘imagjinatën. Në fakt, të gjithëve u ka ndodhur të kenë ndezje mendore (me sy të mbyllur ose me sy të hapur, por prapëseprapë mendje mendore dhe jo të dukshme nga sytë fizikë!), Në ​​të cilat kanë mbërritur imazhet presigjioze, ose flakje mendore që tregojnë praninë e një subjektet afër, ose përvoja të ngjashme. Iu ka ndodhur të gjithëve të paktën një herë në jetën e tyre të ndiejnë praninë e një entiteti dhe ta “shohin atë” në mendjen e tyre, edhe nëse me sytë e tyre nuk panë asgjë. Ose ka ndodhur të ketë një goditje mendore në të cilën ka ndodhur një skenë e saktë, dhe menjëherë pas, ose të nesërmen, ajo skenë precize ka ndodhur në të vërtetë nga fije dhe me shenjë (ose pothuajse) ashtu si ishte parë një ditë më parë gjatë flash. Kjo është ajo që është Pamja Mendore, por kjo është vetëm një aluzion se çfarë është në të vërtetë ky kapacitet, në fakt ju nuk dini ta kontrolloni atë në maksimum të fuqisë së tij, por ju jetoni vetëm një aluzion kur ndodh rastësisht, pa pasur as saktësinë maksimale të detajet. Me fjalë të tjera, ju vuani flashin, por nuk e jetoni atë në potencialin e tij të plotë. Kjo vuajtje gjithashtu ju bën që të keni siklet, ose të paktën t’ju pyesni nëse të keni këtë dhuratë është vërtet një meritë apo defekt, sepse shumë herë vuani flashin parafjalor, por duket gati i padobishëm, sepse nuk dini si t’i ndryshoni gjërat apo si të silleni kur atëherë ajo është realizuar në realitet.

Për të gjitha këto ka një përgjigje dhe një ilaç: praktika. Dritat paralajmëruese të Flash nuk janë një defekt, në fakt ato janë një privilegj i shkëlqyeshëm, por padyshim që ju nuk dini sesi t’i kontrolloni ato sepse nuk keni trajnuar kurrë t’i evoluoni këto aftësi, kështu që merrni ato që vijnë pa qenë në gjendje të vendosni se kur dhe si duhet të paraqesë ndriçimi vetë. Me fjalë të tjera, ju e vuani atë, sepse nuk jeni në gjendje ta kontrolloni, kështu që pothuajse duket si një dënim sesa një dhuratë. Nga ana tjetër, është ajo që na shtyn të besojmë gjatë gjithë jetës sonë, por unë ju siguroj se parandalimi i së ardhmes, apo të paturit e flakërimeve që ju lejojnë të njihni anët e tjera të realitetit, është një pasuri e madhe, ose më saktë një aftësi e madhe: duhet të thjesht mësoni të merrni kontrollin në mënyrë që të vendosni se si dhe kur, dhe jo anasjelltas.

Për të shpjeguar se çfarë është Vizioni Mendor, do t’ju jap disa shembuj të përvojave të ndryshme që mund t’ju kenë ndodhur gjatë jetës tuaj, në mënyrë që të kuptoni se sa i rëndësishëm është ky fakultet që është pjesë e Syrit të Tretë. Le të fillojmë me Remote Vizionin, ose aftësinë për të parë menjëherë një vend ose një person në një distancë. Ndoshta tashmë keni pasur një përvojë të Remote Vision, në të cilën në thelb keni parë menjëherë dikë që po bënte diçka, edhe pse ai ishte shumë larg jush, edhe nga i gjithë qyteti, rajoni, kombi! Për shembull, ishe i sigurt që djali / babai / miku më i mirë ose kushdo që të jetë ai ishte në shtëpinë e tij, sepse ai të tha që ishte atje, dhe deri më tani ai nuk të kishte gënjyer kurrë ose përndryshe nuk do të lëvizte kurrë më parë t’ju tërhequr vërejtjen. Papritur, gjithsesi, ju erdhi një goditje në të cilën ju e shihni këtë person teksa drejtonte makinën, ose ndërsa ai ishte pranë një personi të dytë (p.sh. një mik i juaji i përbashkët) ose ndërsa ai ishte në një bar.

Faqja 2 nga 8

Racionalisht ju menduat se ishte e pamundur, duke pasur parasysh që ai person ju kishte siguruar që ajo do të qëndronte në shtëpi gjatë gjithë ditës, vetëm, megjithatë kjo dritë erdhi tek ju, ku ajo ishte në një vend tjetër dhe në shoqërinë e njerëzve të tjerë. Por ju me siguri e keni injoruar dritën, pasi nuk korrespondonte me versionin racional që ju dha, kështu që nuk besuat në atë mendje mendore sepse mendonit se ishte thjesht “imagjinatë”. Disa orë më vonë, ose të nesërmen, i njëjti person ju tha që një ditë më parë ai nuk ishte vetëm në shtëpi (siç ju tha ai më herët), por përkundrazi ishte në një vend tjetër në prani të njerëzve të tjerë. Në praktikë, ajo ka konfirmuar dritën tuaj mendore, me tel dhe me shenjë, ose pothuajse, sepse shumica e detajeve të shikuara në flash përputhen me atë që ndodhi me të vërtetë. Kjo është ajo që është Vizioni i largët: aftësia për të parë në distancë (pa përdorur sytë fizikë) çfarë po ndodh në një vend tjetër, ose çfarë po bën një person specifik, menjëherë, ose në momentin e saktë kur është bërë.

Të thuash është e thjeshtë, por ta bësh atë është çështje tjetër, sepse të mësosh këtë teknikë në detaje shumë precize është shumë më komplekse sesa duket. Në fakt, mendoni për të gjitha kohërat kur e keni fiksuar veten duke menduar nëse e dashura / e dashura juaj ishte me dikë tjetër për t’ju tradhtuar; prurjet erdhën për ju, por shumica e kohës – nëse jo të gjitha – nuk ishin ndezje të shikimit të largët, por frika juaj obsesive që ju tregoi atë që keni frikë më së shumti në jetë. Kjo është arsyeja pse është një teknikë që do t’ju mësoj më vonë dhe jo menjëherë, pasi kërkon saktësi dhe qetësi mendore që mund të mos keni në këtë moment, duke rrezikuar kështu të imagjinoni gjithçka dhe të bindni veten se është e vërtetë; por mos u shqetëso, sepse do ta mësosh këtë saktësi nëse ndjek këtë rrugë shpirtërore me shumë interes. Nga ana tjetër duhet të dini se një nga gabimet më të zakonshme që mund të bëhen gjatë stërvitjes në Remote Vision, është pikërisht vështirësia e “lidhjes” në momentin “tani”, prandaj të dini se si të shihni se çfarë po bën ai person në këtë moment, pra menjëherë, me përpikëri të madhe. Aq shumë herë ndodh që ndërsa ju po praktikoni Remote Vizionin, për disa arsye ju mund të jeni në gjendje të shihni (gjithmonë përmes prurjeve mendore) se çfarë po bënte ai person më parë, për shembull atë që ai realizoi këtë mëngjes, ose disa minuta më parë, por është më e vështirë të lidhesh me moment i saktë që është tani. Natyrisht, megjithatë, edhe të dish të shohësh në distancë atë që një person ka realizuar disa minuta më parë nuk është më pak e rëndësishme, sepse është një Vizion Remote, pra, i një kapaciteti që i përket Syrit të Tretë (i cili për këtë arsye përdor Vizionin Mendor).

Ky “gabim” i shikimit në distancë ndodh sepse në vend që të lidheni në çastin e personit që po shikoni në një distancë, ju lidheni me shkrimet e Energjisë së shtëpisë ose vendit që po vëzhgoni, duke përfunduar duke parë se çfarë ndodhi në të kaluarën (edhe vetëm prej vetëm disa minuta më parë) në vend që të shihni momentin e tanishëm. Por ne do të flasim për këtë më vonë, sepse për momentin do të ishte shumë në zjarr. Sigurisht, ne po e lëmë mënjanë ligjërimin etik, moralizmin dhe gjithçka që pason në faktorin e duhur apo të gabuar në aktin e vëzhgimit nga distanca të një personi tjetër, nga respekti për privatësinë e tij dhe të gjithë pjesën tjetër; sepse ajo që dua që ju të dini është se këto aftësi ekzistojnë dhe shumë njerëz i përdorin ato, pavarësisht nëse ju e dini atë apo jo. Njohuria nuk është asnjëherë gabim, përkundrazi njohja ju jep fuqi. Në fakt, nëse mendoni se vëzhgimi i një personi përmes Remote Vision është i gabuar, është më mirë të bëni atë që mendoni se është më se e drejtë. Nga ana tjetër, megjithatë, unë ju bëj thirrje që të jeni konsistent në të dy fjalët dhe veprat, pasi shumica e njerëzve që kritikojnë përdorimin e Remote Vision, duke besuar se nuk është e drejtë të “spiunoni” një person në distancë dhe për këtë arsye të pushtoni privatësia e tij, ata janë të njëjtët njerëz që më pas kalojnë nëpër celularin e të dashurit të tyre, instalojnë aplikacione spiunimi dhe telekomandë në telefonat mobil të fëmijëve të tyre, gruan, miqtë më të mirë ose dërgojnë Spiun e paguar për të ndjekur burrin e tyre në çdo hap që ai merr. Pra, të paktën të jetë konsistent në të dy fjalët dhe veprat, duke respektuar intimitetin e familjes dhe miqve tuaj të dashur në çdo aspekt, pa bërë moralizëm në internet dhe më pas të jetoni shumë keq ndaj familjes / të dashurve tuaj.

Faqja 3 nga 8

Thënë kështu, Remote Vizioni nuk ka lindur me qëllim të spiunimit të njerëzve të tjerë, por të përvojave të jetës që janë më shumë se interesante dhe evolucionare, që do të kuptoni me kalimin e kohës, të tilla si të vëzhgoni një vend ku nuk mund të përdorni fizikisht, duke parë detajet me precizion pothuajse sikur të ishit fizikisht atje. Sidoqoftë, megjithatë, shumë njerëz përdorin Remote Vizionin pasi e shohin të arsyeshme, madje edhe për të parë në një distancë atë që po bën një person tjetër. Unë ju sqarova, sidoqoftë, se njohuria ju jep fuqi, për faktin e thjeshtë që nëse e dini fuqinë e Remote Vizionit dhe për rrjedhojë përdorimin që mund të bëjnë disa njerëz prej tij, ju gjithashtu mund të mbroheni dhe prandaj të mbroni veten nga çdo gjë kureshtare që vjen për të “spiunuar ju”, dhe kjo padyshim se ata nuk vijnë për t’ju thënë! Nëse e injoroni këtë njohuri, sepse besoni se “E di është e keqja” vazhdoni të jeni objektivi i secilit që di të praktikojë këto teknika, për faktin e thjeshtë që nuk bëni asgjë për të mbrojtur veten. Për dallim nga sa mendoni, injorimi i realitetit nuk ju bën imun ndaj tij, që do të thotë se nëse nuk dini diçka, nuk do të thotë që diçka nuk mund t’ju godasë; Përkundrazi, thjesht sepse e injoron atë mund të të godasë, sepse nuk po mbron veten; do të ishte shumë ndryshe nëse do të dinit të mbronit veten.

Vizioni Mendor përdor Syri i Tretë, por jo pamja energjike, sepse nuk po shikoni ngjarje me sy të hapur, duke i parë ato të shfaqen para jush, por këto janë flakje mendore që ju tregojnë fakte reale direkt brenda mendjes tuaj, për shembull siç ndodh gjatë Clairvoyance. Në fakt aftësia për të parë të Ardhmën, pra Clairvoyance, bazohet në një “vizion” që nuk shfrytëzon sytë fizikë, por prurje mendore që ju lejojnë të shihni momente të shkurtra të së ardhmes, por jo gjithmonë flakët e shkurtra mund t’ju ​​lejojnë të kuptoni skenarët e vërtetë që do të ndodhin, sepse ato nuk janë të mjaftueshme për të pasur një pamje të plotë të asaj që do të ndodhë me të vërtetë. Shumë herë në fakt për shkak të prurjeve të shkurtra, për të cilat ju nuk keni kontroll të plotë, ju përfundoni duke krijuar një interpretim të gabuar të së ardhmes, sepse nuk keni parë një “video të plotë”, por vetëm disa imazhe të shkurtra, disa klipe, të cilat mund t’ju bëjnë të bini në keqkuptimet dhe interpretimet e gabuara. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mos prisni për ndezje të rastësishme, por ju duhet të stërviteni veten për t’i bërë më shumë fletë më të hollësishme dhe të përqendruara, deri në atë pikë sa t’ju lejojë të dini të ardhmen e vërtetë dhe jo një ide të gabuar.

Vizioni mendor duket i lehtë, sepse është e lehtë të ngatërroni realitetin me imagjinatën, por në të vërtetë VM është shumë më komplekse sesa duket, sepse gjithmonë rrezikoni të futni detaje imagjinare dhe të besoni se ato janë realitet, ose më keq akoma jetoni përvoja reale dhe Bindni veten se keni imagjinuar gjithçka. Duhet të them që gjatë viteve të mia të mësimit kam gjetur shumë njerëz që, për shkak të mësimeve të gabuara të mbledhura në shtigjet e mëparshme, më pas arritën në ACD në gjendje të njohin imagjinatat nga Vizionet e vërteta. Do imagjinatë e merrte atë për të vërtetë, aq sa ata i dhanë litar edhe atyre më absurde, qesharake, imagjinative. Në vend të kësaj, kuptova se si ata që nuk kishin rrugë të tjera para ACD pas tyre, por filluan udhëtimin e tyre për herë të parë me ACD, nuk e kishin këtë problem të “besojnë gjithçka” në mendjet e tyre, por përkundrazi, me më pak përpjekje ata kanë arritur të mësojnë të njohin se cilat vizione mendore janë reale dhe cilat janë shpikur plotësisht nga truri i tyre.

Një nga arsyet më të rëndësishme pse unë mësoj Heshtjen Mendore në ACD, si gjatë Meditimit, por edhe gjatë ditës, është pikërisht për të parandaluar trurin tuaj që të shpikë ndezje imagjinare dhe t’i marrë ato në të vërtetë. Ju keni vënë re, gjatë meditimeve, se si të mos menduarit është e ndërlikuar për tu mbajtur, sepse truri përpiqet të ju hedh kaq shumë mendime, imazhe, prurje, filma mendorë, vetëm për t’ju bërë të mendoni dhe shpërqendroni veten nga ato që jeni duke bërë: evoluimin. Ky është Rregullatori, i cili përdor mendimin tuaj për t’ju mbajtur të ankoruar në këtë dimension të ulët, në mënyrë që të mos ju lejojë të dilni nga zinxhirët e tij dhe të zhvilloheni shpirtërisht.

Faqja 4 nga 8

Kështu që ju e kuptoni që heshtja mendore është thelbësore, jo vetëm gjatë meditimit, por edhe për t’ju mësuar – gjatë rrjedhës së teknikave të tjera – të heshtni mendimet plotësisht imagjinare të dërguara nga Low, në mënyrë që flakët e vetme që mbërrijnë të jenë të sakta. Por nuk është aq e lehtë sa tingëllon! Dhe nuk do të jetë për një kohë të gjatë, sepse kjo praktikë kërkon trajnim dhe për një kohë të gjatë gjithmonë do të keni dyshimin, por vetëm me përvojë mund të mësoni të njihni prurjet e vërteta nga ato imagjinative, dhe ju siguroj se do të jetë shumë e vështirë sidomos nëse para ACD keni kaluar shumë kohë në shtigje të tjera që ju mësuan të rritni mendimet tuaja dhe të mos i zvogëloni ato; siç janë meditimet në të cilat ju duhet të imagjinoni diçka (ngjyra, simbole, skena të tëra, njerëz) ose të gjitha ato shtigje në të cilat ju mashtrojnë se çdo gjë që shihni (në mendjen tuaj) ndërsa jeni duke medituar me ta, është domosdoshmërisht realitet absolut, kështu që ata ju mësojnë të merrni të gjitha mendimet dhe ndezjet tuaja mendore për të vërtetë, pa e pyetur veten edhe nëse ka ndonjë gjë tjetër për të ditur. Truri ynë është shumë i ndërlikuar dhe po aq tërheqës: nga dy minutat e heshtjes dhe do të arrijë të krijojë për ju një film të tërë që i gjithë Hollywoodi mund t’ju ​​kishte zili! Gjithçka, vetëm për të të bërë të mendosh, dhe të të pengojë të mbash heshtjen mendore.

Ne mund të shfrytëzojmë këto “vështirësi” që truri ynë na shtron kur duam të mbajmë qetësinë mendore, sepse është një krijimtari shumë e fortë që, nëse dëshirojmë, mund ta shfrytëzojmë në avantazhin tonë. Për shembull, ne mund të përdorim krijimtarinë për arsye artistike, për shembull për të krijuar muzikë, pikturë, por edhe për të shkruar histori, poema, etj .; krijimtaria nuk është sigurisht një anë negative, por duhet të jemi në gjendje të njohim se çfarë është krijimtaria dhe çfarë është një përvojë e vërtetë. Shumë njerëz janë të friguar nga krijimtaria, sepse nganjëherë është aq e bukur sa përfundojnë të mbërthyer atje, në botën e tyre imagjinare. Shtë mirë t’i japim prirje krijimtarisë, është e drejtë, na bën të ndjehemi mirë, por kjo nuk duhet të zëvendësojë jetën tonë reale, përfshirë përvojat psikike që nuk duhet të ngatërrohen me imagjinatën. Përvojat psikike kanë ekzistuar gjithmonë, thjesht duhet të vendosni nëse do të angazhoheni për të jetuar përvojat e vërteta, ose nëse thjesht imagjinoni që gjithçka të ndjeheni të lumtur dhe të plotë. Në Akademi po ju mësoj se si të jetoni përvoja të vërteta dhe të njihni ato të rreme, por atëherë ju duhet të bëni një hap çdo ditë për të evoluuar, ose për të mbetur i lodhur nga bota iluzore.

Për më tepër, krijimtaria gjithashtu mund të shfrytëzohet për të realizuar sa më mirë disa teknika që kërkojnë vizualizim. Gjithashtu në këtë rast shumë shpirtra ngatërrojnë dobinë e Visualization, me imagjinatën e vazhdueshme. Pra, ka nga ata që besojnë se “vizualizimi” është në të njëjtën kohë me “shikimin”, dhe ata që besojnë se vizualizimi është po aq i kotë sa mendimet e tjera dhe që duhet të shmanget, madje edhe ajo praktikë. Duhet të bëhet e qartë se disa teknika kërkojnë përdorimin e vizualizimit, pikërisht për t’iu qasur më mirë asaj praktike të veçantë. Por jo të gjitha teknikat kërkojnë vizualizim! Sepse gjithçka varet nga cila teknikë po bëjmë. Vizualizimi është vendimi për të imagjinuar diçka, me qëllimin për ta krijuar atë, kështu që ju duhet të përdorni mendimet tuaja për të krijuar atë që ju nevojitet. Për shembull, ne shfaqim prana me qëllim ta thërrasim atë; nëse nuk do ta vizualizonim, do të ishte shumë më e vështirë të rikujtohej, dhe rezultatet do të ishin të pakta. Gjatë shërimit të energjisë është e rëndësishme të vizualizohet, sepse kjo ju ndihmon të futni më mirë qëllimin për ta shëruar atë problem shëndetësor dhe më pas të arrini qëllimin e vërtetë. Nëse nuk do ta vizualizonit atë, teknika nuk do të kishte ndjekur. Ekzistojnë teknika që kërkojnë vizualizim, d.m.th., të imagjinohet diçka me qëllimin që ajo është krijuar në të vërtetë, për shembull si funksionon me Mbrojtje psikike. Vizioni Mendor është krejt i ndryshëm sepse Vizioni nuk është si vizualizimi, në të cilin duhet të imagjinoni diçka; por është aftësia për të parë diçka që ekziston, pra që tashmë është krijuar ose ka ekzistuar gjithmonë. Si shembull, një llogari është të shfaqësh një Mbrojtje psikike, që do të thotë se po praktikon të krijosh një të tillë. Në të vërtetë, një llogari është të praktikosh vizionin mendor mbi mbrojtjen psikike të dikujt tjetër për të parë si bëhet: këtu gjithçka ndryshon!

Faqja 5 nga 8

Në fakt, nëse keni dashur të praktikoni Vizionin Mendor për të parë si është Mbrojtja juaj psikike, apo Mbrojtja e dikujt tjetër, duhet të përqendroheni në “shikimin” e mbrojtjes tuaj me mendjen tuaj, atëherë shihni se si është bërë, çfarë forme ka ai, nëse është e fortë ose nëse është e shpuar dhe atëherë negativitetet kanë dritën jeshile për të hyrë në jetën e tij, etj. Me vizualizimin, duhet të imagjinoni të krijoni; por Vizioni Mendor nuk është një imagjinatë, por është aftësia për të parë diçka që ekziston në të vërtetë, por pa përdorimin e syve fizikë, sepse po e shikoni me aftësi mendore. Le të themi për shembull që kam dashur të shoh se si bëhet Mbrojtja e një mjeku tjetër. Nëse vizualizoni, kjo do të thotë që po imagjinoni se si është bërë; nëse përkundrazi përqendroheni me Vizionin Mendor, ju po vëzhgoni se si është bërë, kështu që mund të zbuloni informacione të vërteta në lidhje me mbrojtjen e tij. Por të thuash është e lehtë, të bësh diçka është tjetër gjë. Në fakt do të jetë jashtëzakonisht e lehtë të ngatërroni dy gjërat, aq shumë sa të besoni se po shihni realitetin por po imagjinoni gjithçka, ose e kundërta mund të ndodhë! Në të vërtetë ju mund të shihni se si është bërë Mbrojtja e tij, me fill dhe me shenjë, dhe do të besoni se keni imagjinuar gjithçka! Si e kuptoni së pari kur jeni duke imagjinuar dhe kur po shihni mirë? Këshilla ime është të praktikoni së bashku me dikë tjetër, në mënyrë që t’i konfirmoni njëri-tjetrit atë që keni parë. Për shembull, personi tjetër nuk ju ka thënë kurrë se si po e bën mbrojtjen e tij, kështu që ju mendoni se mbrojtja e tij është para së gjithash e bardha, sferike, rreth gjysmë metri larg nga trupi i tij; por më pas, ndërsa shikoni Mbrojtjen e tij, filloni të keni ndezje të një mbrojtje blu / blu, shumë të mëdha, rreth pesë metra, shumë të trasha, shumë kompakte, aq të ndryshme nga sa keni imagjinuar më parë. Racionalisht, atëherë do të mendoni se keni gabuar, se keni imagjinuar gjithçka, sepse mendoni se mbrojtja duhet të jetë e bardhë me forcë, dhe se është e pamundur ta keni parë atë blu. Këtu konfirmimi hyn në lojë, sepse praktikimi me një person tjetër që mund të konfirmojë ose mohojë atë që keni parë është shumë më e thjeshtë. Kështu që personi tjetër mund të ju thoshte “Po, është e vërtetë, e keni marrë të drejtë!” Dhe në atë rast do të zbulonit se keni parë se si është bërë mbrojtja e tij e vërtetë, përkundër mendimeve tuaja që duan të ju mashtrojnë dhe ju bëjnë të mendoni se keni gabuar. Kështu që ju do të konfirmoni që keni qenë në gjendje ta shihni realitetin. Ose personi tjetër do të jetë në gjendje t’ju thotë “Jo, në të vërtetë unë nuk kam mbrojtur veten për ca kohë dhe kurrë nuk kam praktikuar një mbrojtje blu, gjithmonë kam praktikuar të bardhë” dhe në këtë rast duhet të pranoni që ajo që keni parë ishte imagjinata.

Gabimi më i rëndë që mund të bëhet është refuzimi për të pranuar të vërtetën ose për të pranuar që edhe ju mund të bëni gabime. Theështja është se ju po filloni të praktikoni dhe nuk mund të prisni që vetvetja të mos bëjë gabime, sepse do t’i kryeni ato mirë! Por ju mund të vendosni nëse të mësoni përmes këtyre në mënyrë që të mos i kryeni ato në të ardhmen, dhe kështu të evoluoni veten, ose të ndaleni atje përgjithmonë. Ju duhet të pranoni që nuk jeni perfekt, në mënyrë që të përmirësoheni. Kështu që shumë herë ndodh që dikush praktikon Vizionin Mendor dhe imagjinon gjithçka, atëherë atij i thuhet, por ai insiston që dëshiron të ketë të drejtë me forcë. Për shembull, ai sheh që personi tjetër ka një mbrojtje të artë, por personi tjetër e mohon atë, duke i thënë atij se ai kurrë nuk ka praktikuar mbrojtje të artë; megjithatë ai dëshiron të ketë të drejtë me forcë, duke thënë “Kam parë që është e artë, kështu që është e artë edhe nëse nuk e dëshiron!” Kjo është ajo që ndodh kur dikush dëshiron të jetojë në botën e tij iluzore, në vend që të mësojë të praktikojë teknika psikike për të jetuar përvoja të vërteta.

Faqja 6 nga 8

Ose shumë herë e njëjta situatë ndodh me Remote Vision. Dikush thotë që e ka parë dikë tjetër në një kontekst të caktuar, për shembull e ka parë në punë, në zyrë, para kompjuterit ndërsa punonte me skedarë. Personi tjetër, megjithatë, mohon gjithçka, duke thënë “në të vërtetë sot jam në shtëpi sepse jam i sëmurë, kështu që nuk kam shkuar në punë dhe tani jam në shtrat duke lexuar një libër”; pra një version krejtësisht i ndryshëm nga ai që kishte parë i pari; megjithatë ai nuk dëshiron të pranojë që ka gabuar, dhe ai dëshiron të ketë të drejtë me forcë, kështu që gjen justifikime duke thënë “Epo, po, në fakt unë ngatërrova tavolinën me krevatin, përveç që ju pashë në zyrë sepse ai ka katër mure gjithsesi dhe kështu është si një shtëpi, unë e kam parë ashtu! “, por kjo nuk është vetëm duke parë. Vizioni Mendor duhet të jetë i saktë, asnjë justifikim nuk duhet të gjendet. Nëse personi tjetër është në shtrat, duke lexuar një libër, duhet ta shihni në shtrat duke lexuar një libër; nëse e shihni në zyrë, kjo do të thotë që ju jeni duke imagjinuar gjithçka. Ka nga ata që duan të përmirësohen dhe evoluojnë dhe ata që janë vetëm këtu për të luajtur, humbin kohë dhe i bëjnë të tjerët të humbasin. Por ne nuk kemi kohë për të humbur në këtë mënyrë, kështu që ne duhet të praktikojmë seriozisht për të parë se çfarë është e vërtetë, dhe të dimë ta njohim atë nga sa është imagjinare. Praktikimi me dikë që mund t’ju japë konfirmime është shumë e rëndësishme për t’ju ndihmuar të njihni kur po imagjinoni gjithçka, pasi filloni të shihni diçka të drejtë.

Sigurisht që në fillim do të keni mundësi të shihni gjithçka të hutuar, në kuptimin që ju mund të shihni diçka të drejtë, por jo gjithçka, në fakt ju mund të shihni se ai person është në shtrat (siç është me të vërtetë) por gabimisht do të shihni se ai po shikon TV, ndërsa në vend të kësaj ai po lexon një libër Kështu që ju panë vetëm një pjesë të saj, por ndërsa e praktikonit, ju vendosët gjithashtu një mendim të rremë në mes, i cili në këtë rast është akti i shikimit të TV, që synon të ngatërrojë Vizionin dhe të bëjë që të gabosh. Kjo nuk duhet të dekurajojë ju, por t’ju japë një mënyrë për të përmirësuar veten. Në fakt ju ishit mirë kur pashë një pjesë të së vërtetës, ose zbuluat se ai ishte në shtrat në vend se të punonte; gjithçka që duhet të bëni është të përmirësoni përsëri në mënyrë që mendimet imagjinare të mos hyjnë më në atë mënyrë për t’ju bërë të bini në gabime, në mënyrë që të vazhdoni të merrni gjithnjë e më të saktë në këtë praktikë. Natyrisht, të paktën në fillim, ju duhet të praktikoni me një person që është plotësisht i sinqertë me ju, sepse është e qartë që nëse kërkoni konfirmim nga një person i gënjyer, ose se ai nuk është i gatshëm t’ju tregojë të vërtetën, madje mund të kundërshtoni veten kur thoni në rregull. Kjo është arsyeja pse unë ju këshilloj të praktikoni me një person shpirtëror që praktikon të njëjtat teknika si ju, në mënyrë që ai të dijë se si funksionon dhe të di se sa e rëndësishme është të thuani të vërtetën. Këto konfirmime do t’ju shërbejnë për të ulur Rregullatorin tuaj dhe t’ju lejojë të kuptoni se si të njihni vizione reale nga imagjinatat. Kur ju jeni bërë mirë në këto teknika, ju gjithashtu mund të praktikoni tek njerëzit që do të mohonin gjithçka, sepse aftësia juaj do t’ju lejojë të kuptoni nëse ajo që keni parë është e vërtetë apo jo, dhe nuk do t’ju duhet më konfirmim.

Vizioni Mendor ju lejon të dini praninë e Subjekteve, ose më saktë për të identifikuar praninë e tyre si një lloj radari. Sidoqoftë, ky fakultet është më i natyrshëm në Perceptimin, përderisa ju perceptoni praninë e dikujt dhe përmes këtij perceptimi fillon të krijohet një flash vizual (mendor) në të cilin perceptimi ofron një formë vizuale. Për shembull, nëse keni ndodhur të keni përvojë me entitetet, do të keni vërejtur se para së gjithash e keni perceptuar praninë e tyre si një lloj ndjesie, pak a shumë si të perceptoni kur dikush hyn në shtëpi edhe pa ju paralajmëruar. Me siguri ju ka ndodhur që ju keni ndjerë se dikush ka hyrë në shtëpi, për shembull babai juaj që u kthye në shtëpi nga puna pa ju thënë, ose gruaja juaj që u kthye më herët dhe nuk tha mirupafshim, duke menduar se nuk kishte njeri në shtëpi. Ajo nuk tha mirupafshim dhe nuk bëri zhurmë, kështu që ju nuk dëgjuat me veshët tuaj, megjithatë diçka që ju paralajmëroi, ju bëri të ndjeheni që dikush hyri në shtëpi, dhe mbase midis njerëzve të ndryshëm që mund të kishin qasje në shtëpi (në rast se prindërit dhe motrat tuaj kanë çelësat) ju gjithashtu keni kuptuar se kush ishte në mesin e tyre, për shembull duke kuptuar se ai ishte me të vërtetë babai juaj dhe jo vëllai juaj. Ky perceptim është ndalur në aftësinë për të ndjerë prezencën e diçkaje / dikujt, por nëse evoluoni aftësitë e Syrit të Tretë, atëherë praktikoni të përmirësoni Vizionin Mind, ky perceptim do t’ju ofrojë gjithashtu flluska vizuale shumë më të hollësishme, të cilat ju lejojnë të kuptoni më mirë kush / çfarë ke përpara, apo edhe në distancë.

Faqja 7 nga 8

Të dish të kuptosh entitetet pa i parë ato me sy fizikë nuk është gjë e vogël, sepse kjo të lejon të perceptosh diçka që sytë e tu ende nuk mund ta shohin. Këtu në Akademi do të mësoni se gjëja më e rëndësishme është të zbuloni të vërtetën, pavarësisht se si, gjëja e rëndësishme është ta zbuloni atë. Ndonjëherë do ta zbuloni së pari me një kuptim, dhe pastaj me një tjetër, për shembull së pari do të zbuloni praninë e njësive përmes Perceptimit, dhe jo menjëherë me Vizionin e Energjisë (me sy), herë të tjera nuk do të vini re asgjë përmes perceptimi, megjithatë do të ndodhë që ju të shihni (me sytë tuaj) entitetin që kalon. Ndoshta ju ka ndodhur, kur keni qenë në shtëpinë tuaj, në shtëpinë e një miku ose në një vend që nuk vizitoni shpesh, të keni parë diçka lëvizëse dhe të keni vërejtur se ai ishte me të vërtetë një entitet, edhe nëse perceptivisht nuk keni dëgjuar asgjë , kështu që ju nuk e vunë re praninë e tij. Ose shumë herë të tjera ju ka ndodhur të perceptoni diçka, madje edhe në detaje të shkëlqyera, për shembull praninë e gjyshërve tuaj të vdekur prej kohësh, dhe keni perceptuar praninë e tyre, ndjenjat e tyre, por nuk i keni parë me sytë tuaj, kështu që ju jeni mbeti dyshimi. Nëse nuk e shihni me sytë tuaj nuk do të thotë se nuk është e vërtetë, do të thotë se duhet t’i stërvitni ata për të parë realitetin, sepse deri më tani ata nuk janë trajnuar.

Arsyeja që ju shtyj të njohni ndryshimet midis Vizionit Energjetik dhe Vizionit Mendor nuk është të diskreditoni vizionin mendor si imagjinatë të pastër dhe shumëvjeçare. Përkundrazi, përmes Vizionit Mendor mund të jetoni përvoja shumë të forta dhe absolutisht të vërteta, të cilat mbase nuk i shihni me sytë tuaj, pikërisht sepse ajo përvojë është gjetur në aeroplanët e tjerë dimensionale dhe jo në këtë, kështu që vizioni juaj i energjisë nuk është i aftë të shohin ato. Arsyeja e vërtetë që ju mësoj të dalloni dallimet është sepse me të vërtetë kujdesem që ju të keni përvoja reale dhe jo imagjinare, për faktin e thjeshtë që Shpirtësia është Realitet, entitetet ekzistojnë, ekzistojnë dimensionet, të gjitha këto teknika dhe përvoja të Unë flas për atë ekzistojnë dhe punojnë, por dua që ju ta besoni falë përvojave të vërteta dhe jo sepse besoni në fantazi, ose besoni gjithçka që ju është thënë: Unë dua që ju të besoni në përvojën e vërtetë, sepse kjo vërtetë ekziston. Nëse besoni se unë jam personi i vetëm shpirtëror që ju thotë të mos besoni gjithçka që lexoni, por të keni përvojën e tyre për të besuar, atëherë po, është e mundur që unë jam i vetmi, për faktin e thjeshtë që nuk ka është e nevojshme të shpikni përvoja, nëse vërtet mund të jetohen. Pra, nuk ka nevojë të imagjinohet, nëse vërtet mund t’i përjetoni këto përvoja të dorës së parë.

Ekzistojnë praktika, siç është Vizioni i largët, i cili jo gjithmonë do të konfirmohet nga të tjerët, ose të cilat mund t’i konfirmoni me sytë tuaj fizikë, kështu që do të duhet të mbështeteni vetëm në Vizionin tuaj Mental, sepse ergo është thelbësore që ta evoluoni atë në nivele të larta duke njohur cilat janë vizione të sakta nga të cilat gabohen. Ashtu si perceptimi i subjekteve, të cilat ndonjëherë ofrojnë ndezje vizuale në të cilat, pak a shumë, ju shikoni (me mendje) figurën e asaj pranie, për shembull si një figurë e bardhë që endet rreth shtëpisë. Nëse nuk e shihni me sytë tuaj, nuk do të thotë që e keni imagjinuar atë, por shumë më shumë të ngjarë që perceptimi juaj ta ketë ndjerë atë, por sytë tuaj nuk janë akoma të trajnuar mirë për të parë energji, kështu që nuk mund ta shihni. Herë të tjera, mund të jetë që ju ta imagjinonit, varësisht nga zakonet tuaja dhe nëse shpesh imagjinoni gjëra. Si rezultat varet nga ju, stërvituni për të zbuluar nëse është gjithçka e vërtetë apo nëse jeni pak i frymëzuar.

Faqja 8 nga 8

Por siç thashë më parë, edhe nëse nuk është rregull, duhet pranuar që ata që kanë ndjekur rrugë të tjera para tij, janë pak të mësuar të “besojnë gjithçka” atë që shohin në mendjen e tyre, pa bërë as vetë pyetjet , ndërsa kushdo që është në udhëtimin e tij të parë, pjesërisht, mund të fillojë me disa dyshime më shumë, pasi është hera e parë që ai ka udhëtuar në një rrugë shpirtërore dhe prandaj gjithçka është e re për të; nga ana tjetër, megjithatë, ai fillon të ketë një avantazh të madh sepse menjëherë ai e kupton që ekzistojnë përvoja reale dhe imagjinare, kështu që ai nuk lodhet shumë nga egoja e dëshirës për të thënë “përvoja të vërteta” me çdo kusht, madje edhe me koston e shpikjes së tyre; por ai pyes veten pak më shumë nëse ato janë reale apo jo. Të kesh një rregullator të fortë nuk është asnjëherë e mirë, përkundrazi, të qenit skeptik a priori do të thotë që ju jeni këtu vetëm si hobi, të humbni kohë dhe t’i bëni të gjithë të tjerët të humbin kohë shumë, se ju interesoni pak për përvojën; prandaj të qenit skeptik nuk është mënyra e zgjimit, por ajo e pavetëdijes shumëvjeçare. Por midis të qenit skeptik dhe të besosh se të gjitha mendimet / imazhet e tua janë të vërteta, nuk e di se cili është më keq.

Cila është zgjidhja për këto probleme? Praktikë dhe trainim.
Trajnoni veten për të zhvilluar Syrin e Tretë, si në teknikat vizuale që evoluojnë pamjen tuaj të energjisë, të tilla si të shihni Aurën, të shihni energji dhe trainime në teknikat e Vizionit Mental, të tilla si Remote Vizioni, trajnime për të parë mbrojtja psikike e të tjerëve, etj. Asnjëherë mos e zëvendësoni Vizionin e Energjisë me Vizionin Mendor, dhe mos e nënvlerësoni kurrë Vizionin Mendor, duke besuar se nëse nuk e shihni me sytë tuaj fizikë, atëherë nuk është e vërtetë, sepse nëse nuk shihni diçka nuk do të thotë që nuk ekziston, por që sytë tuaj nuk janë akoma të aftë për të parë Nëse e kuptoni që realiteti ekziston, por që duhet të mësoni ta shihni atë, përvojat do të hapen për ju më shpejt se sa imagjinoni. Sot ju sqarova se cili është ndryshimi midis Energjisë Sight dhe Mind Vision, në mënyrë që të mund ta dini rëndësinë e stërvitjes së vetvetes për të evoluuar të dy. E tëra çfarë duhet të bësh është praktikë!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/56771) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]